Anneye ne kadar yüklenmişsiniz hepiniz yahu. Tamam bir anne olarak kızının mutlu olmasını istiyor.ileride evliliğinde maddiyat yüzünden problem yaşamamasını istiyor. Ve tabi neticede bir diş hekimi evladı var ve kendi evladı herkes için mükemmel olacağından,annenin gözünde de en iyisine layık olduğunu düşünüyor. Buraya kadar tamam. Fakat anne hisleri ile bu meslek mevzusunu çözünce her şey tamam olmayacak. Adam daha üstte yada denk olsa çok mutlu olacaklar mı bilinmez. Kaldı ki alakasız birine gönlünü kaptıradabilir ozaman belki kardeşiniz çok mutlu olacak ama anneniz her daim sindiremeyecek bunu. Vardiyalı çalışma vs durumlarında denk meslekler birbirine daha yardımcı olabilir evet. Ama farklı meslekler de gayet iyi anlaşabilir. Meslek yada eğitim durumlarının farklı olması kişilerin zeka yada donanımlarını ölçecek bir seviye değildir. Misal ben kendimi zeki bulurum ama eşimle tanıştıktan sonra aaa buda nesi dedim. Özellikle evlendikten sonra daha iyi anladım bunu. Mesleklerimiz tamamen farklı. Özel zevklerimiz farklı olsa da,ortak noktalarımız bol ve birbirimizin iş sıkıntılarını saatlerce konuşabiliriz. Bazen takılmak için ohhh öğretmen yat anca dese de bu geyikten oteye geçmez kaldı ki evet benden çok daha fazla yorucu çalıştığı zamanlar oluyor. Mesele karakter uyumudur,birazda kişinin kendini geliştirmesi ile alakalıdır. Ha bir doktor bayan,asgari ücretle çalışan erkekle olur mu? Belki olur ama erkek için büyük sıkıntı da olur. Netice de belli bir statü olmalı ama statü her şeyin önüne koyulmamalı. Kardeşiniz bence Boğaziçiliye şans vermeli.bir kere maddiyat sıkıntısını yaşamış olabilir,anne haklı da çıkabilir ama şuan tamamen farklı kulvarda bir adam var. İlişki nasıl gider bilmem ama eğitim durumu derseniz BOĞAZİÇİİİİ yahuuu.