Mesleki kararsızlık

utopik

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
31
50
288
İstanbul
27 yaşındayım 3 ay muhasebe kursuna gittim. Bi iş bulmuştum ama iş öğretmiyolardı, ayak işleri verdiler ve patron çok kaba küfürbazdı muhasebeden korktum o ortamı görünce. Daha önceden modelist yardımcılığı yaptım ama kalıp konusunda çok beceriksizim kendimi geliştiremeyeceğime inandığım için muhasebe kursuna gittim. O ortamı gördükten sonra muhasebe işi aramaya korkuyorum. Akıl akıldan üstündür. Sizce ne yapmalıyım?

muhasebe ıle modelıstlık ne alaka ya :) o kadar bırbırınden alakasız bagımsız ıkı ıs alanı kı
neyse
muhasebe ofıslerıne ılk gırdıgınızde zaten ayak ısı yaparsınız
mukelleflerden faturaları toplar cay ıkram eder vergı daıresıne gıder malıyeye gıder fotokobı cekersınız arada bır nasıl fatura fiş gırılır sıgorta gırısı nasıl yapılır onu gosterırler sonra yavas yavas kucuk faturaları gırmeyı ogretırler
bır vırgulun bır sıfırın cok buyuk degısımlere neden oldugu bır ıs alanında tutupda sızı hemen masa basına oturtamazlar zaten

yanı muhasebe 3 ayda ogrenılmez sız 3 ayda daha yenı hangı semtın vergısıne malıyesıne hangı bolum bakıyor onu daha yenı ogrenmıssınızdır . kımse sıze gel ıs ogreteyım demez sızın ogrenmek ıcın hevesınız olmalı bır suru stajyer var onlar ıcın bırı gelır bırı gıder kalfa olabılmek ıcın sızın heveslı ve meraklı olmanız her ıse atlamanız ve ısı ıyı kavramanız gerekır

27 yasında muhasebe ısıne gırıp ogrenmeye calısmaktansa baska ıslere mı baksanız acaba daha tam olarak ne ıstedıgınıze karar verememıssınız cunku avmlerde de calısabılırsınız satıs pazarlama yanı...

bence önce ne yapmak istediğinize karar verin. daldan dala hevesle atlıyor gibisiniz. 3 aylık kursla da bir tane iş ortamı gördünüz diye meslekten korkmaya gerek yok

Muhasebeyi çok önceden içimden geçiriyordum o yüzden kursa gittim. Modelistlikle bi alakası olsun diye değil zsten kalıbım çok kötü o yüzden modelistliğe yönelmiyorum

İki fatura kesen muhasebeci oluyor vay arkadaş ya.

olamamıs ıste :)

allah askına kıskanılacak ne var ? hayır genel muhasebe ofısım vardı benım evlenmeden once
merak ettım 3 ay aldıgınız muhasebe egıtımının nesı kıskanılır dıye
Muhasebede mevzuat sürekli değişiyor. 3 ayda aldığı eğitim ancak fatura kesmeye yaramıştır

Muhasebede mevzuat sürekli değişiyor. 3 ayda aldığı eğitim ancak fatura kesmeye yaramıştır
mevzuat ogrenebıldıgını bıle sanmam aylık duzen ne olur ba bs nedır vergıler hangı tarıhte kesılır anca onu ogrenebılmıstır bır de kullandıkları programı acma kapamayı ogrenmıstır 3 ay ne kı
zaten muhasebeyı azıcık ogrenmıs olsa ucsuz bucaksız derya oldugunu 10 yıllıkların bıle hala ogrendıgını sureklı kendını yenıleyen ve gelıstıren bır dal oldugunu bılırdı

Dediğim gibi fatura kesen kendini muhasebeci ilan ediyor çok basit bir iş sanıyorlar.

Ayy kızlar size hiç yakışıyor mu? Kötü tecrübe edinmiş, siz iyice muhasebeden soğutmaya çalışıyorsunuz!! Öğrenir, Ba Bs de öğrenir, sgk giriş çıkışını da, beyanname vermeyi de.. Kışkırtmayın 2 fatura diye..

3 aylık bılgısıyle bır ınsana ne o kıskandınmı demeseydı sen daha ne gordun kı ne bılıyorsun kı demezdım
yoksa gayetde yardımcı olacak sekılde yazmıstım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…