Metalciler daha mutlu oluyor, daha az psikolojik destek arıyor

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
1980lerde metal dinleyerek büyüyenler üzerinde yapılan araştırma, metalci gençlerin diğer gruplardan daha mutlu olduğunu ve daha az psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

metalciler-daha-mutlu-oluyor-daha-az-psikolojik-destek-ariyor.png

Self and Identity'de yayımlanan ve 1980lerde büyümüş 377 yetişkin üzerinde yapılan araştırma, metal müzik dinleyenlerin diğer gruplara göre daha mutlu olduğunu ve daha az psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu gösterdi.

Araştırmada, metalciler arasında topluluk hissiyatının daha güçlü olduğu ve bunun gençleri koruduğu belirtilirken, metal dinleyenlerin daha riskli hayat biçimlerini de deneyimledikleri ancak topluluk tarafından kötü sonuçlardan korundukları bildirildi.

Metal dinleyenlerin intihara daha meyilli olmadığı veya daha erken yaşta cinsel ilişki yaşamaya başlamadığı da kaydedildi.

https://lagiye.com/metalciler-daha-mutlu-oluyor-daha-az-psikolojik-destek-ariyor

üniversite yıllarımda baya baya grupça rock barlara gider,halk konseri şeklinde dinlerdik:KK48:bir iki kere yanımdaki arkadaşlara uyup kafa sallayayım dedim ama başım döndü yeminle.insanı rahatlattığı gerçek ama fazla dozda alındığında baş ağrısı yapıyor.:KK47:

Bence metalciler daha sorunlu tipler yahu :) hani lafim meclisten disari ama gozlemlerim bu yonde. Lisedeyken metal muzik dinleyicisiydim kendimden de biliyorum :p

Mezopotamya metalcilerini dinlediğim için hep mutsuzluk, hep acı yaşadım arkadaşlar.

Bence dinlediğin metal türüyle alakalı. Mesela trash, heavy, power falan gaza getiriyor dinledikçe daha coşkulu oluyorsun. Yazarken bile bir hareketlendim :)

Black, gothic gibi türler daha iç karartıcıdır, yaşam enerjisini emiklemek üzere bestelenmiştir, lakin ki öyle değildir. Eyyorlamam bu kadar.

Long live rock 'n' roll \w/

X