• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meteoroloji'den 'kuvvetli sıcak hava dalgası' uyarısı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Meteoroloji'den 'kuvvetli sıcak hava dalgası' uyarısı
DHA
22 Temmuz 2015
30526485.jpg
3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonunda yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yurdun Basra alçak basıncının etkisi altında olduğu belirtilerek hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyrettiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının kuvvetli sıcak hava dalgası şeklinde etkili olacağı ifade edilen açıklamada "Ülkemizin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, Cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, Pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olacağı beklenmektedir. İç bölgelerimizdeki hava sıcaklığının normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

30526726.jpg

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) yapılan Özel Yetenek Sınavı’nda 800 metre koşusunda yarışan kız öğrenci adaylarından bazıları sıcağın etkisiyle baygınlık geçirdi.

En yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne'de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabük ve Tokat'ta 39, Diyarbakır'da 42 Şanlıurfa'da 43, Elazığ'da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşması beklenmektedir.

30526772.jpg

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde plajlarda istenen yüksek ücretlere öfkelenen demir doğrama ustası 39 yaşındaki Ömer Boyacı, kendisi ve 4 çocuğu için evinin önündeki kamyonetin kasasını havuza dönüştürdü.

Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güneyli yönlere dönmesiyle birlikte en yüksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşmesi beklenmektedir. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere güneş çarpması gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

30526820.jpg

Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının 28 derece olduğu Antalya'da, sahiller dolup taştı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29611308.asp

Zaten epey sıcak hava dalgası içindeyiz, dışarda hissedilen sıcaklık 40 derecenin üstünde burda, arabadaya bindiğimizde de 60 derecede ısıtılmış fırına girmiş gibi oluyoruz, bronzlaşmak için sahile gitmemize gerek yok kapı önüne çıksak yetiyor ve gece de o kadar sıcak ki köpüşüm bile şu an yarı baygın yatıyor fukaram:(

Zaten epey sıcak hava dalgası içindeyiz, dışarda hissedilen sıcaklık 40 derecenin üstünde burda, arabadaya bindiğimizde de 60 derecede ısıtılmış fırına girmiş gibi oluyoruz, bronzlaşmak için sahile gitmemize gerek yok kapı önüne çıksak yetiyor ve gece de o kadar sıcak ki köpüşüm bile şu an yarı baygın yatıyor fukaram:KK43:

hayvanlarda bayıldı, hiç koşanı hareket edeni yok, bugün tv de bi görüntü vardı, adam meydandaki çeşmeyi açmış, eliyliyle suyu dışarı yönlendiriyor, kuşlar o minicik su birikintisinde nasıl serinliyor görsen
annemde geçen anlatıyordu, bi kuş önüne düşmüş, öldü sanmış önce, kuşu su dolu kabın içine koymuş dirilip uçup gitmiş
felaket sıcak ya, yaz gelmiyo derken gelir gelmez bezdirdi

bana bir aylık bir hobi önerin arkadaşlar:KK48: valla 4-5 saat anca uyuyabiliyorum,:KK53: klimada da uyunmuyo enteresan bi şekilde:KK53:

Ay ''yaz'ı seviyorum yazı seviyorummm,ille de yaz,yaz da yaz'' diyenleri davet ediyorum yarın öğlen saat 12'de güneşin altında yapılacak olan 1 dakikalık saygı duruşuna,burdan duyurulur:KK31::KK70::KK70::KK70:

Ben nefret etmeye devam ediyorum yazdan :KK12:hıhhhhhh yaza hıhhhhhh

Ay ''yaz'ı seviyorum yazı seviyorummm,ille de yaz,yaz da yaz'' diyenleri davet ediyorum yarın öğlen saat 12'de güneşin altında yapılacak olan 1 dakikalık saygı duruşuna,burdan duyurulur:KK31::KK70::KK70::KK70:

Ben nefret etmeye devam ediyorum yazdan :KK12:hıhhhhhh yaza hıhhhhhh

aynen canım:KK70::KK70::KK70:

Dağıldılar ama nolduuu:KK45::KK70::KK70:

Toplanıp bana gelin. Ayıptır söylemesi püfür püfür esiyor şu anda evim :KK45:

Tamam tamam sustum :KK53:

Hmmm.. Bence de sus sen :KK12: Demek püfür püfür esinti var he..
Bizde esinti mesinti yok..Kaynıyor buralar. Paso klima açık:KK47: Bakalım ne kadar gelecek elektrik faturası:KK69:

Hmmm.. Bence de sus sen :KK12: Demek püfür püfür esinti var he..
Bizde esinti mesinti yok..Kaynıyor buralar. Paso klima açık:KK47: Bakalım ne kadar gelecek elektrik faturası:KK69:
Orası neresi?
Ben bu yaz 1 kere klima açtım o da oruçluydum gündüz açtım.

İstanbul'da rüzgar hiç kesilmedi ki. Valla şu anda ağaçların rüzgarda sallanma sesi geliyor.
Ve itiraf ediyorum bu rüzgar olmasaydı ben de birazcık bunalabilirdim :KK53:

Orası neresi?
Ben bu yaz 1 kere klima açtım o da oruçluydum gündüz açtım.

İstanbul'da rüzgar hiç kesilmedi ki. Valla şu anda ağaçların rüzgarda sallanma sesi geliyor.
Ve itiraf ediyorum bu rüzgar olmasaydı ben de birazcık bunalabilirdim :KK53:
Burası İzmir.Ve çookkk sıcakkk:KK69:Rüzgar yok gibi. Olan rüzgar da alev gibi maalesef:KK14:
Dur ama bekle bak; sıcakkk çokk sıcakkkk sıcakkk daha da sıcakk olucaaakkkk:KK47:

Burası İzmir.Ve çookkk sıcakkk:KK69:Rüzgar yok gibi. Olan rüzgar da alev gibi maalesef:KK14:
Dur ama bekle bak; sıcakkk çokk sıcakkkk sıcakkk daha da sıcakk olucaaakkkk:KK47:
Allah yardımcınız olsun kardeş. Rüzgar olmayınca tahammül etmek gerçekten zor.

Tamam bana ısınsın hava size bir şey Olmasın :KK53:

Back
X