Yöresel Tarif Metez

Yöresel Yemekler

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
318
Almanya
cerkes halkine özgü leziz hafif bir yemek..bilgilendirmeleri dogru yapabildigimi sanmiyorum cunkü sayilar yapan kisilere misafirlere göre degisiyor..yalniz yaparsan 3 saat yardimci arkadaslarla yaparsan 1 saatte yapilabilir..bunun özelligide hep beraber yapip beraber yemektir

ic harci geceden hazirlanabilir..bir hafta kadarda buzdolabinda bekleyebilir..sayet bir kac gun arka arkaya metez yapmayi planliyorsaniz..

cerkez peyniri evde yapiliyor..bunun icin ayri bir tarif gerekiyor sanirim

hamuru icin:un - tuz

ici icin:7-8 sogan - cerkez peyniri, hashas

manti hamuru gibi hamur hazirlanir ve dinlenmeye birakilir..

ici, bolca sogan(1kg una 7-8 sogan olabilir)minik minik dogranir yarim cay bardagi su ile kavrulur yada haslanir:)
yapilacak ic peynirliyse cerkes peyniri ilave edilir kirmizi biber ve gerekiyorsa tuz

sayet hashasli veya susamli(ezilmis)bir ic hazirliycaksaniz soganlarin pisme isleminden sonra hashas yada susam ve yine kirmizi biber tuz konur.. icimiz hazir..

hamurdan bir parca alinir..yufka seklinde acilir..arzu edilen buyukluge gelince bir bardak yardimiyla kucuk parcalar kesilir hamurdan icine hazirladigimiz icten koyup kenarlari fotografta görüldügü gibi kivrilir.

yenecegi zaman manti gibi suda haslanir ve afiyetle yenir

zor yazdim ama benim icin zor yani:) yufka acmayi bilen kimseler icin cok basit olabilir..ben kenarlari cok guzel kivirabiliyorum:) birde kucuk agizli bir bardakla kestiginizde tabi minik minik epey yoruyor biraz buyuk olunca cabuk bitiyor ama görüntü pek hos olmuyor

annecim bendeydi ve bana yapip buzlugumu doldurdu tabi bende yardim ettim...umarim begenirsiniz

Döktürmüşsün yine Pia'm.
Anneciğinin de senin de ellerinize sağlık. Mantının her çeşidine varım ben.
Bir oturuşta rahat iki tabak metez yiyebilirim zannımca :)

afiyet olsun sevgili libyana

buzlugum metez dolu:) buyrun gelin keyifle birlikte yiyelim

bisi sorucam okudugundan bir sey anladin mi? :) *cok samimi,ciddi

yaşasınnnnnn
annem yapardı bayılırımmmm, ben kenarlaırnı beceremiyorum, eşimin ailesi de çerkes ama onlar bilmiyor bu yemeği

çocukluğuma gittim bende çok iyi bilirim metezi ama yapamıyorum babaannem yapardı annemlerle yanınada ayran süper olurdu

evet metezin yanina bir ayran yakisir diymi:) baska bildiginiz cerkez yemekleri var mi? haluj , sipsi yada lilibji de derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…