metre gram vs gibi ölçüleri anlamlandıramıyorum

Benim elim tartı gibidir. Pazarda 1 kg domates mı alcam çogunlukla tarttırdıgımda tam gelir. Bu yetenek galiba ama çok tersim döner bir yere gidelim dönüş yolu hep tam aksi yöndeymiş gibi gelir özellikle hava karanlık oldugunda asla yerimi yönümü bulamam. Bu yuzden de eşim araba sürmeyi öğren ne kadar dese de öğrenmiyorum. Yapamam gibi geliyor. İyi mi yapıyorum acaba kızlar. Kaç defa geçtiğimiz yolları hala bilmiyorum mesela.

İşte ben bunu dakika bazlı yapıyorum. Belki de kendimi alıştırmadığım için :KK70: Evden otobüs durağına 7-8 dk yürüyorsam ordan da orayaaaa.... hımm... diye bir hesap yapıp size dakika hesabı yol tarif ederim ama metre falan veremem valla kusura bakmayın :KK70: Anlayanlar 7 dakikalık yolun kaç metre/km olduğunu kendi çevirsin artık :KK70: :KK70:

Bak 100 metre yi ortalama 1 dakikada yürüyomuşuz demek ki verdiğin tarif 700-800 metrelik bi yermiş :D

Kaç gram ise internetten araştırıyorum, elbet karşılığını buluyorum ve ona göre tarifi uyguluyorum. Veya 100 m sonra diyorsa sadece demek ki az kalmış diyebiliyorum, gözümde canlanması biraz zor ama buna gerek de olduğunu düşünmüyorum. Dert etmiyorum yani.

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim
Bence hiç bir sıkıntınyok. 30gramı 200metreyi aşağı yukarı tahmin ederiz. Bir adım 1metre gibi. Gözümüzde lazermetre yok ki anacım:)) ben de zayıfım bu konuda😂

Yemek tarihlerindeki birimleri ben de anlamam. Göz kararı denir mesela nedir o karar? Ya bendeki göz kararsızsa?
İşin bu özgüvensizliği dışındaki kısmını doktor bilir.

Nefret ediyorum o tariflerde yazilanlardan

Bardaktan bir parmak eksik.. Ee herkesin parmagi aynisi degil ki.

Alabildigi kadar un. Nereden anliyorsun? Ne kadar aliyor? Nerden görüyorsun?

Hele hele "kulak memesi kivamina gelinceye kadar" Ne yani? Bir kulagima, bir yemegemi bakacam aynisimi diye?

Merhaba, öncelikle üniversite mezunu oldugumu belirteyim :) Ama günlük hayatta kullanılan ölçüleri asla anlayamıyorum. 200 metre sonra sola dönün derken ne kadar uzaklıkta oldugunu kestiremiyorum. yada bi tarif uygulayacagım mesela 30 gr yulaf ne kadar eder hiç anlamıyorum. anca bana 1 kaşık 10 kaşık demeleri lazım. Bunun kolay bi yolu var mı. Bu arada birbirinden alakasız 4 bölüm okuyorum ve onlardan alakasız bir işte çalışıyorum. İş başvurusunda ik cı bi psikolog bana tam teşhis olmasada hafif otizm olabilir dedi.. Yani rehber eksikliğim varmış. Birimleri anlayamamın bununla bi ilgisi olabilir diye düşündüm belirtmek istedim
Otizm değilde özgül öğrenme problemi olabilir belki bana öyle demişti psikolog bilemiyorum.neyse ne ya bende sağ-sol,kuzey-güney gibi yönler,analog saat,harita vs asla anlamam,geometrik şekilleri hiç çizemem.saati öğrenmek zorunda kaldım sınavlar yüzünden ama hala bakınca geriliyorum anlamam diye.birde kapılarla ilgili bir problemim vardı birara kapının ne yöne açılacağını kestiremezdim hep bunu düşünür gerilirdim.

200 m dediğin ortalama 200 adım :27: bunu unutma yeter ;) 10 gr yulaf içinde mutfak teraziyi diye birsey var 😁

Otizm mi?? Boyle bi bulgu otizm tani testinde yer almiyor. Baska bisey demis olabilir mi?

Ben laboratuvarimda ilac sentezliyorum. Tartmadan goz karari bu 100 mg diyerek tepkimeyi baslatamam. Kimse bilemez ki. Bu cok sacma. Herseyin ozgul agirligi, molekul agirligi farkli. Bir kasiga sigacak kadar konulan seker farzedelim 100 gram geliyorsa ayni kasiga konulan yulaf tanesi 100 gram gelmez. Goz karari kimse bilemez.
Uzaklik konusu icin birsey diyemem. Ama bana da 100 metre ileriden saga don deseler ben de bilemiyorum. Ille ilerdeki lambalardan saga don denmesi gerek. Yani aslinda bu sorun cogu kiside var. Ben bunun otizm ile ilgisi oldugunu dusunmuyorim. O zaman ben de otistigim.

Ay benden birsuru varmis:dondurma: yer yön kavramim sıfırın altinda, bir yıldır oturduğum biyerde büyük markete gitmek için taksiye bindim meğer sadece caddenin karşısına geçmem gerekiyormuş. Taksici şurası diyip şaşırınca ayağımda problem var yuruyemiyorum demistim:halay:
Evime giderken defalarca kayboldum. İşe başladığımda, mühendisim saha gezisi yapıyorum, 2 kat alttaki ofisten ciktim maksimum 15 dakikalık bir isim var, 2 saat gelmeyince ofis arkadaşlarım aramaya çıkmışlar ama beni bambaşka bi yerde proje müdürlerinin olduğu heyet buldu:KK70::KK70::KK70:

Şu Maps varya benim de aram çok kötü onunla. Dün haritada bir yere bakayım dedim nasıl gidiliyor diye. Baktığım yer Beylikdüzü'nde bir an nasıl oldu anlamadım kendimi Azerbaycan haritasında gezinirken buldum yalnız oranın Azerbaycan olduğunu da anlamadım. Türki devlet olduğu kesin isimlerden de neresi olduğunu kestirebilmek için dünya haritasına bakmam gerekti.
Ay ben haritalarda çok iyiyim ve çok seviyorum kimseye birsey sormadan heryere onla gidebilirim çok sevkli ben yürürken oda gidiyor :70:

Bende "aldığı kadar un" ibaresine kılım :KK53:
Hep böyle tariflerde ne kadar un katsam da alıyor yani nasıl işse yoğur yoğur una doymuyor malzemeler sonra 100 kişilik kurabiye çıkıyor tav oluyorum 🤪

Ben de hassas terazi gibiyimdir. 50 gr tereyağı isteseniz, en kötü 49 gr veririm. Eşim şok olur. Ama bu özellik beni çok iyi yerlere taşıyan bir şey mi? Yooo. Hala dünyayı ele geçiremedim mesela. :confused: Eşim de mutfak terazisi kullanıyor, aynı işi yapabiliyoruz. =)) Hele 200 metre sağa dön, sola dön meselesi ne için gerekli ki? Zaten navigasyon uygulamaları nereden döneceğinizi şekil üzerinde de gösteriyorlar. Çok da takılacak bir şey değil bence.

Ben de hassas terazi gibiyimdir. 50 gr tereyağı isteseniz, en kötü 49 gr veririm. Eşim şok olur. Ama bu özellik beni çok iyi yerlere taşıyan bir şey mi? Yooo. Hala dünyayı ele geçiremedim mesela. :confused: Eşim de mutfak terazisi kullanıyor, aynı işi yapabiliyoruz. =)) Hele 200 metre sağa dön, sola dön meselesi ne için gerekli ki? Zaten navigasyon uygulamaları nereden döneceğinizi şekil üzerinde de gösteriyorlar. Çok da takılacak bir şey değil bence.
Dünyayı ele geçirip napıcan uzaylı :70:

Back
X