- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.825
- 798
Toplum beni zerre ilgilendirmiyor bu konuda, suan sen kafandaki on yargilarla yazmissin bu satirlari:) bu yuzden garipsemiyorum seni.Neden hiç inanmadım acabaBizim toplumu siz de biliyorsunuz hanımlar, ben de; birbirimizi yemeyelim.
17lik oğlunuzun cinsellik yaşadığını öğrendiniz.
- Genç çocuk demek ki oldu eh ne yapalım
dersiniz
- Diğer kız hamile mi, adam gibi korundular mı
DEMEZSİNİZ. Yapmasaymış, ailesi sahip çıksaymış, yollu belli ki aman bana ne ben mi düşüncem dersiniz.
- Babası bir erkek erkeğe konuşsun bari dersiniz.
17lik kızınızın cinsellik yaşadığını öğrendiniz.
- Önce bir şoka girersiniz
- Sonra oturur ağlarsınız. Dünyanız başınıza yıkılır çünkü.
- Kızın bekareti bozuldu ya nasıl evlencek eyvah kimse almaz ne yapıcaz dersiniz, telaşa kapılırsınız, ne yapıcağınızı bilemezsiniz.
- Ertesi gün tekrar ağlarsınız.
- Biraz sakinleşince kıza kimseye söylememesini tembihlersiniz.
- Belki kız bozulmadı! diyerek bir doktora götürürsünüz.
- Çocuğun kimin nesi olduğunu öğrenmeye çalışırsınız, ayrıntıları öğrenmeye çalışırsınız.
- Allahtan kız hamile değil. Eh olduysa da oldu, evlenmeden önce diktiririz artık yeter ki konu komşu duymasın kızın adı çıkmasın.
- Bir daha yapmaması ve kimseye söylememesi için kızı iyice tembihlersiniz.
- Kıza olan bütün inancınızı, güveninizi kaynedersiniz çünkü kendini lekeledi ve dünyanızı başınıza yıktı. Gelinliğinin beline kırmızı kuşak bağlayıp tertemiz gelin etme hayaliniz vardı ama o artık kirli. Sizin masum kızınız değil.
Son maddeler eğitim durumuna göre kızı okuldan almak, köye göndermek ya da çocukla evlendirmek de olabilir sosyoekonomik duruma göre anlayın işte.
Evet, gerçekten de kız ve erkek çocukları aynı, görüyorsunuz.
Ben toplumun aksine ogullarimada is ogretiyorum..sirf erkekler diye yan gelip yatirtmiyorum. Ha daha kucukler kabul ama agac yasken egilir. Ilerde bunlar evlendiginde hayat arkadaslarini ezmesinler bu konuda.. insallah kizimin kismetindede benim gibi dusunen yetistiren bi annenin evladi yaziyodur.
Kizimada ayni sekilde olurum Allah bana omur verdiyse. Cinsellikte biri digerinden ustun degil.. oglum yasarsa eyvallah kizim yasarsa aglicam ole mi? Tepkim ayni olur, tabii buyuk konusmak istemem zamn neler getirir goturur bilemem. Suanki dusuncem bu. Sonucta benim oglum yasarsa zamanindan once baska birinin kiziyla yasayacak dimi? O kizin anasi babasi yok mu? Ben ihtimal vermiyorum soylediklerine ama buyukte konusmak istemiyorum
Bizim toplumu siz de biliyorsunuz hanımlar, ben de; birbirimizi yemeyelim.