Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yazı bir üyenin yazdığı yorumdan bir parça:

2 cocuk annesiyim , gorevim onlara cinselligi saglikli sekilde anlatmak , korunma yollarini anlatmak ve ozgur birakmak , cinsellik yasarken de kimsenin kalbini kirmamayi anlatmayi da dusunuyorum

Gerisi beni ilgilendirmez , istedikleri yasta istedikleri kisiyle sevisebilirler

Bu ne anlama geliyor? Siz bundan ne anlıyorsunuz mesela?
Gördüğüm kadarıyla insan doğasıyla ve gerçeklerle barışık, akıllı bir kadının kaleminden çıkmış birkaç satır. Tam olarak neresi rahatsız etti?

2 cocuk annesiyim , gorevim onlara cinselligi saglikli sekilde anlatmak , korunma yollarini anlatmak ve ozgur birakmak , cinsellik yasarken de kimsenin kalbini kirmamayi anlatmayi da dusunuyorum

Gerisi beni ilgilendirmez , istedikleri yasta istedikleri kisiyle sevisebilirler

Ben bundan şunu anlıyorum; bu üye çocuklarını tabulardan, korkulardan, baskılardan uzak, olması gerektiği gibi bilinçlendirerek büyüteceği için, söz konusu çocuklar zaten kimsenin göstermesine gerek kalmadan kendileri için doğruyu yanlışı bilecek kapasiteye ulaşmış olacaklar. Siz ne anladınız?

Bir de yasanın linkini göndermişsiniz ama o yasa diyor ki cinsel ilişkinin suç olması için taraflardan birinin 18 yaşından küçük, diğerinin büyük olması gerekir. İki taraf da 18 yaşında küçükse, ortada bir suç yoktur. O linki yapıştırma amacınızı da şahsen anlamadım o yüzden. Burada kimse zaten bunun aksini savunmuyor ki.

Ben bundan şunu anlıyorum; bu üye çocuklarını tabulardan, korkulardan, baskılardan uzak, olması gerektiği gibi bilinçlendirerek büyüteceği için, söz konusu çocuklar zaten kimsenin göstermesine gerek kalmadan kendileri için doğruyu yanlışı bilecek kapasiteye ulaşmış olacaklar. Siz ne anladınız?

Bir de yasanın linkini göndermişsiniz ama o yasa diyor ki cinsel ilişkinin suç olması için taraflardan birinin 18 yaşından küçük, diğerinin büyük olması gerekir. İki taraf da 18 yaşında küçükse, ortada bir suç yoktur. O linki yapıştırma amacınızı da şahsen anlamadım o yüzden. Burada kimse zaten bunun aksini savunmuyor ki.
İyi de istedikleri yaşta istedikleri kişiyle demiş. Bundan ne anlanır?

15 yaşındaki kızım ya da oğlum gitsin 60 yaşındaki biriyle sevişsin anlamı çıkarmadım mesela.
Mesajı kim yazdı hatırlamıyorum ama asıl vurgulamak istediğinin çocuğun doğru yetiştirilmesi olduğunu düşünüyorum. Anne babaların görevi ellerinden geldiği kadar doğru yetiştirmeye çalışmaktır. Sonrasını da çocuklarımıza bırakmak... Başka çaremiz var mı zaten? Sonsuza kadar bekçi gibi, attıkları her adımı takip ederek peşlerine takılamayız ya.

Ne kadar komik bir duruma düştüğünü keşke görebilsen :D Sence anne babası tarafından böyle bir bilinç verilerek yetişirilmiş bir çocuk saçma sapan ilişkilere girer mi? Benim anne babam da böyleydi, o yüzden bahsettiğin yorum sahibinin nasıl bir zihniyete sahip olduğunu gayet iyi biliyorum. Tabularla yetiştirilmediğin zaman hayata en başından dimdik durarak başlıyorsun. Kime evet diyeceğini gayet iyi biliyorsun, korkma bu kişi senden 30 yaş büyük biri olmuyor çünkü dediğim gibi o bilinçle hareket ediyorsun.

İstediği yaşta istediği kişiyle sevişebilirler demiş. Bu cümleden ne anlanır? Neyse. İyi akşamlar.

Ne anladığımı uzun uzun anlatmayayım, yukarıda açıklamışlar.
Siz bir suçun savunulduğunu, özendirildiğini düşünüyorsanız suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Söz konusu üyeyi alıntılamaya bile zahmet etmeden, konuyla alakasız bir linki öylece ortalık yere yapıştırmaktan daha mantıklı bir hareket olur :KK51:

Ne anladığımı uzun uzun anlatmayayım, yukarıda açıklamışlar.
Siz bir suçun savunulduğunu, özendirildiğini düşünüyorsanız suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Söz konusu üyeyi alıntılamaya bile zahmet etmeden, konuyla alakasız bir linki öylece ortalık yere yapıştırmaktan daha mantıklı bir hareket olur :KK51:
Tamamdır iyi akşamlar. Daha buna benzer çok yorum yazan var da neyse. Ben sadece fikrimi belirtmek istedim herkes gibi.

Niye takıldınız bu konuya bu kadar?

İspatlamaya çalıştığınız şey ney?

18 yaş öncesi cinselliğe de karşı değilim diyebilir bir insan. Sizde ben öyle düşünmüyorum dersiniz nedenleriyle biter. Bana göre de doğru değil ama başkasına göre normal olabilir ne yapacağız zorla fikrini mi değiştirmeye çalışacağız ?

Eski konuyu hortlatıp, ısrarla insanların fikirlerine bu kadar niye takılır bir insan anlamış değilim.

Herşey doğruda üç beş gencin 18 yaş öncesi cinselliği sizi gerdi emi
Ülkedeki tarikatlarda yaşanan tacizler tecavüzler
Aile içi tecavüzler
Yaşı küçük kızların mal misali alınıp satılması
Yahu demezler mi insana senin ülkende damacanaya helallenen var
Bu neyin savunması suçlaması

Herşey doğruda üç beş gencin 18 yaş öncesi cinselliği sizi gerdi emi
Ülkedeki tarikatlarda yaşanan tacizler tecavüzler
Aile içi tecavüzler
Yaşı küçük kızların mal misali alınıp satılması
Yahu demezler mi insana senin ülkende damacanaya helallenen var
Bu neyin savunması suçlaması
İyi de bunlara karşı olmadığımızı nereden biliyorsunuz? Çok insafsızca bir suçlama değil mi bu? Ben şahsen ülkedeki tüm tarikatlara ve kötü çıkarlı dini gruplara her fırsatta lanet okuyan birisiyim. Diğer şeyler için de öyle.

Hiç alakası yok. 18 yaşındaki sözde reşit olmuş bir kadın , bana göre çocuk önce okumalı, mesleğini eline alıp yolunu cizmelidir.

Madem toplumsal baskı yaşıyor ve yaşayacağı bir olay onu intihara kadar surukleyebiliyor öyleyse yaşadığı toplum kalıplarının dışına çıkması için önce temel hazirlamali.

Geleceğini insaa etmeden yola devam edenlerin sonu evet sizin dediğiniz oluyor.

Başkaldirmak için illa evlilik öncesi ilişkiye yola başlamaya gerek yok.
Reşit olmadan cinsel hayatım aktifti. Hiç pişman olmadım. Okudum da. Ne yani okunurken sevişlmiyor mu? Üniversite girişinde bekaret kontrolü mi yapılıyor 😁 ne kadar ayrı şeyleri bağdaştırmışsınız. Ahlak kadın bedeni üzerine kurulmuşsa o ahlak batsın. Kimsenin de beni bu kurallara başkaldırdım diye öldürmeye hakkı yok.

Merhabalar,
Sabah Kızılay'a gitmem gerekiyordu. Metroyla ineyim dedim neyse,
Yanında 2 genç kız oturuyor 2 si de birbirinden güzel,
Klasik sosyal medya hesaplarından bahsediyorlar yok takipçi yok şunu takip ediyor musun? yok şu seni takip ediyor mu şimdi ki gençlerin klasik muhabbeti diyelim.
İkisi de lise öğrencisi çünkü çantalarında bir kolejin amblemi vardı.
Biri diyor ki arkadaşına
- Eeee Bartu'yla nasıl gidiyor.
-İyi işte ya nasıl olsun 2 gün küs 3 gün barışık geziyoruz.
Tekrar soruyor diğeri,
-Sizin ilişki 7 ay oldu dimi
-Evet ama 7 ay'ın en fazla 5 ay'ı küs geçmemiştir.
-Yatak da nasıl Bartu?
-Başarılı değil bana yetmiyor ayrıca yeniliklere açık değil dar açıdan bakıyor sanki benim bir tek vajinam var. Ama Salak bebeyi Seviyorum işte ne yapayım.

Bu muhabbetin daha ilerisi nerelere gitti bilmiyorum çünkü daha kızılay'a gelmeden yerimden kalktım ve diğer vagon'a doğru yürüdüm.
Önce Normal herhalde yeni nesil böyle dedim.
Sonra Eeeee bu yeni nesil'i yetiştiren de biz değil miyiz? Diye düşündüm.
Ben de yeni nesil bir erkek çocuğunun annesiyim.
38 yaşımdayım, Cinselliğe namus gözüyle bakmam ama Cinsellik herhangi biriyle yaşanmamalı diye düşünenlerdenim. Ve bunu yaşamanın bir farkındalığı olmalı diyorum.
Yani kişiler cinselliği şu yaşta yaşasınlar filan demiyorum. Kendileri için en özel kişiyle yaşamalılar diyorum.
Velhasıl hanımefendiler, Biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ???

sana ne ki? gerçek olduğuna da inanmıyorum bu klasik genç muhabbetinin de sana ne yani. isteyen istediği gibi yaşar cinselliğini de hayatını da istediğiini konuşur haddinizi bilin az ya.

Bazi uyeler de hep sevismeli,kizlik zarli,toplum namussuz temali konulari hortlatiyor,o konulardan zevk aliyor adeta. Neden acaba? Arkadaslar icinizde kalanlar varsa bastirmayin,acik acik soyleyin de kurtulalim be. Yildik kac gundur bu tartisma ve gerginliklerden

İyi de bunlara karşı olmadığımızı nereden biliyorsunuz? Çok insafsızca bir suçlama değil mi bu? Ben şahsen ülkedeki tüm tarikatlara ve kötü çıkarlı dini gruplara her fırsatta lanet okuyan birisiyim. Diğer şeyler için de öyle.
Ama öyle bir tutumun varki sanki hiçbir yanlış yok bir bu yanlış
Ki ülkede erken yaşta cinsellik çoğunlukla ailelerin toplumun baskısıyla zorla olan bir durum
Az önce paylaştığın yasa bu zorla evlendirilen tacize tecavüze uğrayan çocuğu korumak içindir ki ne kadar koruyor oda muamma
Yanı sen kendi rızasıyla cinselliği yaşayan gence üzülme o zaten farkında
Eğer aktivist olacaksan git anadoluya bu kızların dertlerine bir merhem ol

Ama öyle bir tutumun varki sanki hiçbir yanlış yok bir bu yanlış
Ki ülkede erken yaşta cinsellik çoğunlukla ailelerin toplumun baskısıyla zorla olan bir durum
Az önce paylaştığın yasa bu zorla evlendirilen tacize tecavüze uğrayan çocuğu korumak içindir ki ne kadar koruyor oda muamma
Yanı sen kendi rızasıyla cinselliği yaşayan gence üzülme o zaten farkında
Eğer aktivist olacaksan git anadoluya bu kızların dertlerine bir merhem ol
Olmadığımı nereden biliyorsunuz? Bir sosyal sorumluluk projesi içindeyim. Güneydoğudaki kızlarla ilgili.

Bir şeyi merak ediyorum. Siz benim halam olabilir misiniz? Kendisi de nerede onu ilgilendirmeyen bir konu olduğunda parazit canlı gibi insanları rahatsız eder ve kaos yaratmaya çalışır. İnsanları kışkırtmaya çalışır üstüne vazife olmayan konular hakkında insanları yargılar

Bir şeyi merak ediyorum. Siz benim halam olabilir misiniz? Kendisi de nerede onu ilgilendirmeyen bir konu olduğunda parazit canlı gibi insanları rahatsız eder ve kaos yaratmaya çalışır. İnsanları kışkırtmaya çalışır üstüne vazife olmayan konular hakkında insanları yargılar
Ne diyorsunuz? Herkes fikrini yazmış ben de yazdım. Haddinizi bilin benimle böyle konuşamazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X