• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

metro korkusu

Küçükken asansörde kaldım asansor fobisi oldu kaç katlara kadar yürüyerek çıkardım.Bir gün kızım rahatsızlandı hastanede 1 hafta yattık ve 5. kat ben de sigara kullanıyordum aşagıya inmem gerekirdi.Sanırım sigara üstün geldi mecburen tek başıma in çık 1 haftada alıştım.
Şimdi hiç korkmuyorum demek ki üzerine gitmek lazım.
İstanbulda yaşamıyorum yükseklik korkum var hayatımda ilk defa uçaga bindim çocuklarla 2 çocuk 16 saat yolu çekmek zor geldi.Çocuklara belli etmemek için sebeklikler bile yaptım ucakta.Onlara korkuyu aşılamak istemedim halbuki onlar çok rahat keyifle yolculuk ettiler.
İstanbulda metro, marmaray ve benim tekne korkusunun ardından vapura bindim hep uzerine gittim hiç de korkmadım.Kaldı ki tekneye binemeyen bendim ağlar kaçardım.
Şöyle düşünün duvar arasında kalsanızda metroda acil çıkış var bu tür arızalara karşı gerekli önelem alıyorlar.
Asansorlerde artık havalandırma var biner binmez ona basın.
Biraz da üzerine gidin kaçarak olmuyor gerçekten.
çok iyi yapmışsınız,
ben de bir ay önce tekne turuna çıktığım anda tatildeyidk ve ben her sene tekne turuna çıkarım ve gezel koylara ulşaıp güzel güzel yüzerim tüm gün eğlenirim teknede ama tekne hareket eder etmez bana inanlımaz bir korku geldi bir ay kadar önce, tekne koy a yanaştı kendimi denize attım ama mümkünatı yok elimde değil...
delirecek gibi oldum denizden çıktım tekneye uzandım, kalbim çarpıyor midem bulanıyor derhal güvenli hissettiğm yere gitmeliyim diyorum ve nihayet o duygular baskın çıktı ve bulunduğumuz koya taksi çağrıldı ben küçük motorlu sandal ile karaya götürüldüm ve acile gittik nefesim kesilmişti... oysaki bi yıldrı beklediği taitldi bu,dr panik atak olabilirisn dedi ve geçer bu atal psikiyatriye git dedi , sonra yaşadığımız şehre dönerken yollardna korktum oteld e6. katta olmaktna korktum, yangım çıakrsa napacam dedim. oteldeki asansörden korktum... eskiden doğayı izlemekten zevk alan ben doğadan bile korktum, yollar bitse evime ulaşsam dedim..
nitekim evime ulaştım bu defa da trafikten metrodan hatta otobüsten bile korkuyorum, bunların üsütne metro iki durak araısnda istop etti geçen gün, telki cd si var arkadaşım panik atak ondna o cdleri aldım dinliyorum iyi geliyor ama geçmiş değil , korku hayatım esir alacak diye ödüm patlıyor,
siz de bu kadar çok korktunuz mu

Kapali yer korkusu varsa yardim alin. Hayatinizi kolaylastirir

evet asansör tünel metro vs...
uçağa nasıl biniyomuşum acaba diyorum son bir aydır kendime, sanıırm kapalı alan fobisi bu... çok üzügünüm ya böyle korkmak hissetmek istemiyorum,
sen hiç mi binemiyorsun
Ben çalışmadığım için dışarıya fazla çıkmıyorum çıkacağım zaman ise bir yere yetişme gibi bi sorunum olmadığı için minibüs vs..gibi tercih ediyorum
Arkadaşım 7.katta oturuyor ve ben yürüyerek çıkıyorum

Gunumuzdeki olaylardan da etkilenmissindir. Bende konser vb gibi kalabalik alanlardan korkmaya baslamistim psikologa gittim halloldu

arkadaşlar metroya binerken kötü kötü senaryolar yazıp da gideceği yere kadar sırtı su içind e kalan var mı?ben mi psikopatlık yapıyorum ya, oysaki evim işim metro dibi neler oluyor ban aanlamadım, kaçınıyorum metrodan ve değişik zor seçenekler kalıyor elimde ulaşım için..
bu korkuyu nasıl atabilirm sizce?
üstüne bi de geçen gün iki durak arasında durdu metro, bi dakika ya sürdü ya sürmedi ama benden ömür gitti çığlık atacaktım.... sağım duvar solum duvar,motor vs durdu ortalık sesszleşti, hareket edince ilk durakta indim, işe de geç kaldım haliyle,
resmen azap benim için metroya binmek ama böyle korkarak da yaşanmaz ki, nimetlerden faydalanmak istiyorum napsam nasıl atlatsam bilmiyorum

tabi ki psikolojik destek alın ihmal etmeden.

Benim nefret ettigim ucak ve asansör malesefki ikisiylede cok isim oluyor
İş yeri ve evim 3.kat
İş sebebiylede seyahatim çok . Midem bulanır terlerim bin tane senaryo gecer ucakta aklımdan. Fakat buna da şöyle cözüm buldum
Islak mendil kolonya sakız kitap ve boş poşet
Genelde kolonya işimi görüyo fenalaştıkca sıkıyorum kendilerini ve rahatlıyorum:D deneyiniz

İş yeri ve evim 3.kat
İş sebebiylede seyahatim çok . Midem bulanır terlerim bin tane senaryo gecer ucakta aklımdan. Fakat buna da şöyle cözüm buldum
Genelde kolonya işimi görüyo fenalaştıkca sıkıyorum kendilerini ve rahatlıyorum:D deneyiniz

İş yeri ve evim 3.kat
Genelde kolonya işimi görüyo fenalaştıkca sıkıyorum kendilerini ve rahatlıyorum:KK70: deneyiniz
ordan kaçma isteiği delirecek giib olma, çığlık atma isteği, terleme çarpıntı oluyor mu?
senaryonun alasını yazıyorum ben de

destek almalısın ablamda benzer korkular vardı, başta önemsemedik sonrasında çeşitleri artmaya başladı korku ve endişelerinin,ciddi sorunlar yaşadı,destek aldı toparladı şimdi..

destek almalısın ablamda benzer korkular vardı, başta önemsemedik sonrasında çeşitleri artmaya başladı korku ve endişelerinin,ciddi sorunlar yaşadı,destek aldı toparladı şimdi..

ordan kaçma isteiği delirecek giib olma, çığlık atma isteği, terleme çarpıntı oluyor mu?
senaryonun alasını yazıyorum ben de
Tabi tabi olmazmi o carpinti icin ben cok kez doktora gittim ama strese baglandi. Cünki gittigim an yok ama mesela dar alanda hemen basliyor carpinti

Bir keresinde aynı anlattığın gibi metro aniden durmuştu 2-3 dk beklemiştik o sıra ön taraftan bi çığlık sesi geldi bi bayan bağıra bağıra ağlıyo gitmek istiyorum nefes alamıyorum diye ağlıyo nasıl. İlk durakta indi sonra. Panik atağı varmış meğersem.
Sana önerim kulaklık tak aç müziği kafanı dağıt aklını oraya verme... belki etkisi olur..

Keşke böyle bir korkum olsa..Ben farklı bir korku yaşıyorum, takıntım var. Metroya atlayan kadını izledikten sonra, sanki atlayacakmışım gibi geliyor tren gelirken :((( ter içinde kalıyorum, çok zor tutuyorum kendimi.. şimdi yazıp dillendirince bile çok kötü oldum :(((

Bir keresinde aynı anlattığın gibi metro aniden durmuştu 2-3 dk beklemiştik o sıra ön taraftan bi çığlık sesi geldi bi bayan bağıra bağıra ağlıyo gitmek istiyorum nefes alamıyorum diye ağlıyo nasıl. İlk durakta indi sonra. Panik atağı varmış meğersem.
Sana önerim kulaklık tak aç müziği kafanı dağıt aklını oraya verme... belki etkisi olur..
Ay ne kötü ya , ben de hayal ediyorum işe varana kadar ya durursa çığlığı bbasar mıyım diye , o durduğunda artık fenalaşmaya başlayacaktım ki çalıştı tekrar ama hemen durakta indim , sen korkmadın mı gerilemedin mi mesela metro öyle durduğunda , kalbin çarpmadı mı ?

Terapi mi gördü ilaç tedavisi mi ? Geçti mi tamamen şimdi ? Evli mi ablan

Ay ne kötü ya , ben de hayal ediyorum işe varana kadar ya durursa çığlığı bbasar mıyım diye , o durduğunda artık fenalaşmaya başlayacaktım ki çalıştı tekrar ama hemen durakta indim , sen korkmadın mı gerilemedin mi mesela metro öyle durduğunda , kalbin çarpmadı mı ?
İlk kez yaşadığımda korkmuştum ne olduğunu anlayamamıştım yanımdaki arkadaşım arada böyle olduğunu söylemişti. O zaman rahatlamıştım. Ama şöyle düşün farzetki metro bozuldu, kapılar her türlü açılır yürüyerek durağa yürürüz yani. İçinde kalıcak halimiz yok;)

Ben de aşağı inen merdivende bir hoş oluyorum. Orda darlanıyorum, sonrasında rahatım.

Back
X