• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metrodaki dilenciler

Allah böylelerinin cezasını versin.. minik bi bedeni kötü niyetlerine alet ediyorlar... pislikler.. lütfen gören kimse vermesin:(

ben de o metroyu kullanarak okuluma gidiyorum. Bu benim 4. senem ve o ablalar 4 senedir para topluyo, ben kendimi bildim bileli böyle bu. Her duraktaa vagon değiştire değiştire paraları götürüyolar..

Böyle dilenciler,sahtekarlar yüzünden insanlar ihtiyacı olanlara da yardım etmiyor ona üzülüyorum.

Her yerde var. Türkiye'nin dört bir yanında.
Çok yüzsüz olanları var. Para vermeyince küfür edenine rastladım yani.:KK12:

Ben gerçekten muhtaç olan insanlarımızın değil dilenmeye tanıdıgından bile istemeye çekindiklerine inanıyorum.Kapıya gelenler hep aynı kişiler köprülerde duranlar hep aynı kişiler çoğuda birbirine o kadar benziyor ki .. Bebekleri alkol ile uyku bilmem nesi ile uyuttuklarını duydum bunada inanıyorum.Sağlıklı bir bebek kendi kendine tüm gün nasıl uyuyabilirki

Ben de çok üzülüyorum o yavrucaklara. Bir kac kez şikayet ettim polise. "Dilenmesi beni zerre ilgilendirmiyor fakat bu çocukları bu kadar kullandirmaya çıkan izne hayret ediyorum" dedim haklısın diyip gecistirdiler. Hani nerde bizim ülkenin sosyal guvenlikleri? Devlet bu cocuklara derhal el atmalı.

Ben de çok üzülüyorum o yavrucaklara. Bir kac kez şikayet ettim polise. "Dilenmesi beni zerre ilgilendirmiyor fakat bu çocukları bu kadar kullandirmaya çıkan izne hayret ediyorum" dedim haklısın diyip gecistirdiler. Hani nerde bizim ülkenin sosyal guvenlikleri? Devlet bu cocuklara derhal el atmalı.
Bildiğim kadarı ile zabıta ilgileniyor onlarla.

Ben yurtdışında yaşıyorum kaç yıldır bir tane bile dilenci görmedim takiiii geçen ay suriyeli bi kadın çoçuğuma mama alacam diyor eşime eşimde dediki niye devlet bebeğin masraflarını karşılıyo hiç zannetmiyorum onun ihtiyaçı olsun kadın lafı çevirdi anneme göndercem ülkemde savaş var aç onlar diyooo bikerede türkiyede denk geldim bi yaşlı amca bütün genç kızlardan topladı nerden baksan 2 dk da 100 lira bana geldi istemeye bi teyze acayip çıkıştı şurda belediye yemek kalacak yer temin ediyo sizin için niye gştmiyon adamda çıt yok bırak verme kardeşim alışmış bunlar abim çalışıyo belediyede yemek beğenmiyormuş bunlar kalmayada parmakla gösterilecek kadar az kişi geliyormuş işleri güçleri yalan rahat para kazanmak dedi 3. Cüsüde bizim komşu teyze dilendi yıllarca yeminle kızına lüks konforlu ev yaptı sırf dilenerek gözümüzle şahitiz

Ben de uyuttuklarını duyduktan sonra hep dikkatle baktım çocuklara. Garip bir şekilde uyuyorlar. Bayıltılmış gibi.
Artık inanmıyorum çoğuna. İyi niyetli ve gerçekten yardıma muhtaç olduklarına da inanmyorum. Sizi anlıyorum.

Evet öyle galiba benim de tam bilgim yok. Ama kim olursa olsun , ilk sşikayette ilk yakalamada hiç af olmadan o çocukları almalari lazim ellerinden. Böyle bir kanun olmalı yoksa.
Kanunları tam bilmiyorum bu konudaki ama,demek ki yetersiz yada başka bebeklermi buluyorlar bilmiyorum.O sabiler için birşeyler yapılabilmeli

İzmirdeyim ben ve artik korkuyorum bu durumlardan desem yeridir.metro izban vapur calisma mekanları olmuş.iki kişi calisiyorlar hep bir kadın bu kapanip acilan belediye otobüsünün orta kismindaki lastikler gibi olan üflemeli tuşlu calginin adi neyse bilmiyorum ondan caliyor bi tane 5-6 yaslarinda kiz cocuguda yaninda elinde plastik bardak herkesin önüne gelip bardagi uzatiyorlar kadın caliyo çocuk para topluyor anlicaginiz.ilk gördüğümde bomboş bardagi çocuk uzatti anlamadımben yanimdaki para istiyor dedi vermek zorunda hissediyor insanlar yok param dedim bekledi bekledi gitti sonra .güvenmiyorum acikcasi .birde burada ulasim çok değişti bir yere gitmek için 2 aktarma lazim en az ve mutlaka karsilasiyosunuz para vermeyenlere çok kotu uzun sure bakiyorlar.suriyeden gelip is bulamamistr anlarmda bu insanların iyi niyeti kullanmak oluyor.mesela başka bir yerde küçük bi çocuk var sürekli mendl satar bir kere dikkatimi çekti ne kadar dedim gönlünden ne koparsa abla dedi utanarak kafasi yerde belli ihtiyaci var ama bazilari sayesinde ihtiyacıolanada yyardımedemiyor insanlar hele kordonda yine kkadin ve çocuk geziyordu anne çocuğu durttu beni gösterdi çocuk bna abla acim bi yemek parasi dedi elini acti bnimde cantamda 4 tane poaca vardi acsan al dedim paketi komple verdim annesine bakti alimmi anne dedi alma para al dedi kadin yok param acim dedin taze poaca iste kendi yicegimden verdim dedim gittiler bide falcilar var atasn bi sigara parasi falina bakayim Bea diye gelirler herkesi evlendirirler para vermeyince de baktirnayinca fal beddua ederler bunlara bi çözüm gelmeli artik

olay devlette biter. bunlasrı toplayacak olan devlet olmalı. ellerinden o çocuklarıda devlet almalı. devletin görevi vatandaşının hayatını korumak değilmi bir yerde. başımızdakilerin umurunda değil işte bu

Heryerde bir şekilde dilenen insanla karşılıyoruz hele iş yerimiz yol geçen hanı gibi oluyo özellikle cuma günleri ellerinde bir gazete ben hastayım yada eşim hasta v.s diye tabi hepsine güven olmuyo biz eşimle genelde para yerine karınlarını doyurmaya çalışıyoruz gidip yemek alıp veriyoruz açım diyosa eğer 1 defasında bir çocuk oturmuş kafası önde duvar köşesinde pısmış oturuyodu üzeri başı kış olmasına rağmen incecikti dileniyo ama nasıl utangaç içim yandı eşimden bozuk para istedim hayır dedi fırsatçılara gün doğuyo yapma böyle her gördüğüne para verir oldun diye içim dahada kötü yandı yaklaşık 1 saat kadar kendime gelemedim en son oturduk bir yere gözlerimden yaşlar indi ben fazla vicdan yapıyorum biliyorum belki zorla çalıştırılıyolar ama eve gidip parayı az bulunca dayak yiyolardır diye bile kuruyorum kafamda

Allah belalarını versin. Bana beddua ettirebilen yegane ve sonsuz nefretliğim olan insanlar!!! El kadar bebekleri karda kışta soğukta,yazın da o kavuran güneşin bağrına acımasızca çıkarabilen vicdansız kalpsiz mahluklar... Ahhh ahhh nasıııı bi dünyadayız isyan etmekte istemiyorum ama vallaha billaha kahroluyorum!

özellikle mendil satan çocuklardan mendil almamak lazım..insan kıyamıyor minicik bedenleriyle dün yağmurda mendil satıyordu bi tanesi.. yanıma gelseydi mendil yerine yemek alacaktım ona.. ama gelmedi.. en azından karnı doysun.. para vermek daha büyük kötülük oluyor sanki..

Her yerdeler her yerde sadece metroda degil, apartmana cikanlarini biliyorum daire daire parA topluyorlar.

Keske gercekten ihtiyaci olanla olmayani ayirabilecegimiz bir formul olsa
Artik insanlar o kadar alismis ki isteyen kotu niyetli kesinlikleihtiyaci yok diye
Gecen kis cantami caldirdim icinde telefonla birlikte genc bir bayandan telefon istedim esimi arayabilmek icin vermedi oturdum agladim koca kadin cok zoruma gitti.

Nasil utanmadan isteyebiliyorlar ona da sasiriyorum zaten.

Benimde bir gün başımdan geçen olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.. Marketteydim. Marketten çıkarken bir yaşlı teyze (60-70 yaş grubu ), kızım karnım çok aç ne olursun bir ekmek parası dedi. Ben çok üzüldüm yaşlı ve çökmüş durumda olduğu için ona yardım etmek istedim.. Markete tekrardan girdim teyzeye ekmek, makarna, pirinç gibi küçük miktarda market alışverişi yaptım teyzeye verecektim.. Teyzenin yanına gittim, teyzeye poşeti tam uzatacakken, teyze ne dese beğenirsiniz.. -Ben ekmek değil para istiyorum, para para deyince şaşırarak ve üzülerek oradan uzaklaştım.. Bir günde pazara giderken aynı teyzeyi gördüm.. Lüks bir arabadan iniyordu. Yani bunlar bildiğin çeteleşmişler.. Yardım etmemek lazım.. O çetelere para kazandırmamak lazım..

Back
X