• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Metrodaki dilenciler

Kafan niye karışıyor? Sen bire bir şahitsin zaten olaya.
Ayan beyan ortada insanların merhamet duygusunu kullanıp küçücük bebeğin üstünden para kazanıyor pislikler.

Hiç vermiyorum diyemem. Ben mendil yara bandı falan satan yaşlı temiz yüzlü teyzeler dışında para vermiyorum artık.

Bir caddede cam silen para isteyen çocuk varsa köşede onu izleyen nöbetçi de vardır. Hem ne kadar kazandığına bakıyor hem de vatandaş müdahale ederse olaya karışıyor Çete çünkü bunlar.

Zaten bedelsiz el açan insan iyi yürekli biri midir sizce?

şikayet etsek aslında...
bizim de metronun orda vardı hep biri..
bir gün bir baktık bizim sokaktan dubleks ev aldı, hepimiz şok...

benim de birgün basıma şöyle bir şey geldi, yaslı bir kadın 50-60 yaslarında, temiz yüzlü bir kadın kızım cüzdanımı kaybettim yol param yok üsküdara gideceğim dedi. ben ümraniyedeydim o an.. bir vasıta yani.. 2 Tl tutuyor..neyse ben 5Tl verdim bu yetmez dedi. ne kadar yeter dedim. 20 falan dedi. o an o kadar acımıştım ki, verdim .. ki öğrenciydim lisede.. elimde kalan tek para oydu.. sonra döndüm gidiyorum.. arkama bir bakayım dedim, baskalarından da istiyordu şok oldum...
keşke dönüp ben verdim neden istiyorsun tekrar diyebilseydim..

Bebek için para toplayan kişi onu o soğukta saatlerce bekletmez. Bunun adı duygu sömürüsü.
Aralarında çok nadir çıkıyor durustler, onlarda çok belli zaten.

Onlara para vermek o çocukların daha çok kullanılmasına çanak tutmak olabilir.
Durumu çok ıyı olan biri onlara hastaneyi ve masrafını sorsa , hadi gidelim muayene edelim, ne gerekiyorsa yapalım dese kabul edecekler mi acaba ?

Bebek için para toplayan kişi onu o soğukta saatlerce bekletmez. Bunun adı duygu sömürüsü.
Aralarında çok nadir çıkıyor durustler, onlarda çok belli zaten.

Onlara para vermek o çocukların daha çok kullanılmasına çanak tutmak olabilir.
Durumu çok ıyı olan biri onlara hastaneyi ve masrafını sorsa , hadi gidelim muayene edelim, ne gerekiyorsa yapalım dese kabul edecekler mi acaba ?

ya zaten o hastalık para kaynağı olduğundan tedavi ettireceklerinş sanmıyorum

olay devlette biter. bunlasrı toplayacak olan devlet olmalı. ellerinden o çocuklarıda devlet almalı. devletin görevi vatandaşının hayatını korumak değilmi bir yerde. başımızdakilerin umurunda değil işte bu

Geçende hatırlarsanız dilencileri vapura bindirip karşı yakaya yollamışlardı zabıtalar çözümde son radde bu yani

Aslinda hem sikayet etmek lazim hemde para vermemek, maalesef arada gercekten ihtiyaci olanlarda yanacak ama yoksa önüne gecilmez... Ben cok nadir veririm tatilde oldugum zaman, gerci almanyadada artik cok var ama onlara hic vermem burda devlet gercekten bakiyor onlara cünkü... Icim cok burkulursa veriyorum, yalansa günahi onlarin boynuna ama dedigim gibi hic vermemek lazim, sömürüyorlar resmen, günahsiz cocuklari kullanmalarida cabasi...:KK14:

Eskiden bu kadar yoktu son yıllarda her köşe başında her ışıkta her kaldırımda birileri... Gelip para isteyen çocuklar için etrafımdakileri sakın vermeyin diye uyarınca ven vicdansız oluyorum keşke kimse ama kimse vermese eminim bu işin sonu gelir 6 ayda

Ben genelde yenikapı-havaalanı metrosunu kullanıyorum. Artık konu açmaya gerek duyacak kadar rahatsız oluyorum.

2-3 yaşlarında bir bebek , kadın almış eline '' Bebeğimin belinde doğuştan yağ bezesi var ,yürüyemiyor ilaçları yurtdışından geliyor zeynep kamil hastanesinde tedavi görüyor...'' gibisinden cümleleri aynı ses tonunda ve bir kelimenin dahi yeri değişmeden sıralıyor. Her zaman vurgusuna kadar aynı olan Allah razı olsun efekti eşliğinde paraları topluyor.

EE ne var?

derseniz de arkadaşlar her seferinde kadının değiştiğini aynı bebeği farklı kadınların aldığını farkettim (2-3 kadın dönüşümlü). Aynı şekilde aynı vurgu ve ses tonuyla farklı sebepler için para isteyen farklı kişiler de var .Yani bunlar çete muhtemelen küçücük sakat bir çocuğun sırtından para kazanıyorlar.Onu para makinası olarak gördüklerinden hastaneye falan götürdüklerini çok da sanmıyorum.

O çocuk neden hastanede değil dendiğinde cevap yok.

İhbar meselesinde de cezayı ödeyip bırakılcak zaten tüm gün kırdığı paranın yanında 100 lira ne ki ?

Ben mi kötü düşünüyorum arkadaşlar gerçekten o bebek için topluyor olabilirler mi ?

kafam karışık:KK14:
İnsan üzülüyor, özellikle çocuklara değilmi?
Bende rastlıyorum kadın montunu giymiş, çocuk incecik giysiler ayağında çorapla buz gibi havada dileniyor market önünde.
Deliriryorum. O çocuk titriyor soguktan hep uyku halinde, yardım etmek istiyorum ama kadına bakıyorum bencil, sevgisiz muhtemelen vereceğim parayı kendine harcayacak. Bir gün annesi misin?diye sordum evet dedi, çocuğunu incecik giydirmissin yazik üşür dedim. Sanane defol git dedi bana kadın resmen.
Üzülerek dondüm eve.
Rabbim o çocuklara yardım etsin.

Ben genelde yenikapı-havaalanı metrosunu kullanıyorum. Artık konu açmaya gerek duyacak kadar rahatsız oluyorum.

2-3 yaşlarında bir bebek , kadın almış eline '' Bebeğimin belinde doğuştan yağ bezesi var ,yürüyemiyor ilaçları yurtdışından geliyor zeynep kamil hastanesinde tedavi görüyor...'' gibisinden cümleleri aynı ses tonunda ve bir kelimenin dahi yeri değişmeden sıralıyor. Her zaman vurgusuna kadar aynı olan Allah razı olsun efekti eşliğinde paraları topluyor.

EE ne var?

derseniz de arkadaşlar her seferinde kadının değiştiğini aynı bebeği farklı kadınların aldığını farkettim (2-3 kadın dönüşümlü). Aynı şekilde aynı vurgu ve ses tonuyla farklı sebepler için para isteyen farklı kişiler de var .Yani bunlar çete muhtemelen küçücük sakat bir çocuğun sırtından para kazanıyorlar.Onu para makinası olarak gördüklerinden hastaneye falan götürdüklerini çok da sanmıyorum.

İhbar meselesinde de cezayı ödeyip bırakılcak zaten tüm gün kırdığı paranın yanında 100 lira ne ki ?

Ben mi kötü düşünüyorum arkadaşlar gerçekten o bebek için topluyor olabilirler mi ?

Tek caresi bu tur insanlara para vermemek...
Ben artik ihtiyaci olanla olmayani ayirt edemedigim icin vermiyorum.
Bi kere ogrenciyken yasli bi teyze ilceye evime gidicem ama param yok dedi, cikardim bes lira verdim. O para yeter de artar bile, gitti arkamdan gelen adamdan da para istedi. O gun bugundur para vermiyorum kimseye.
Ustlerini arasan milyarlar cikar emin ol.

Son düzenleme:

EE ne var?

O köprüler de caddeler de metrobüsler de dilenen o bebecikleri bu soğukta hasta eden o ucube kılıklı kadınların ağzına kürekle öyle bir vurasım geliyor ki kafaları dağılsn.Bir de pislklerine o yavrucakları alet ediyorlar.elalemin verdiği beş kuruş paraya kanıp.Al kıç*ına sok şu paeayı da bu bebeciği buraa harab etme diyeceğim bidahakine.

1-2 hafta önce bir adamı yanında bir kız çocukla trafikte dilenirken gördüm, kızın ayakları çıplaktı, adamın ayağında kösele ayakkabılar vardı. Düşünüyorum, tamam fakirsin, ayağına ayakkabı alacak paran yok, dileniyorsun. Ama anne-babaysan eğer sen ayakkabı giyerken çocuğunu ayağı çıplak gezdirmezsin ne olursa olsun, o adamın kızın babası olmadığına eminim ama insan olarak bile vicdansızlığı o kadar içime oturdu ki değil para vermek, arabayı üstüne sürsem de kız kurtulsa diye düşünmedim değil.

gerçek ihtiyaç sahipleri utanır kimseye avuç açmayacak kadar gururludur.Dilenciler ise kan emici vampirler .Onlarn bir kızmnın bankaya tomar tomar para yatırdıklarını gözlerimle gördüm.Para verenlerin günahını nasıl ödeyecekler acaba.

hacettepe hastanesinin önünde kadının biri "yengem içeride acil doğuma alacaklar, ona almam gereken ilaçlar var" gibi bişeyler söyleyip zaten cebinde 5 tl olan benim 3 tl mi ona vermemi sağlamıştı.
bi hafta sonra aynı yerde yine baktım aynı kadın aynı şeyleri söylüyor..

Daha bugun eşimle çocuklarımla yemek yıyoruz cadde uzerınde dışarıda oturduk bı kadıngeldı yanında oğlu kendı perişan oğlu desen benım oğlumun tabağına göz dıkmıs açız ne olur dedı hemen esım kalktı gelın yan masaya yıyın ıcın ben ödeyecem dedı. kadın gene açız ne olur dedı ,bende gel ıste geç yan masaya dedım para verın bızede yemek degıl dedı ,dedımkı acsan gel ye bak oğlun ac zaten bakıp duruyor masaya dedım yol parası verın bari dedı para yok yemek var dedım .bana ne dese begenırısınz ? çattık ya ! delimi ne dedi .baka kaldımmm ben ya ama bı yonden ıyıceıyıce oldu yemek boyu soyledık güldük çattık ya :)))

Bir gün teyzenin biri yolda durdurdu beni "yavrum kayboldum,paramda bitti yol parası verir misin " dedi. Çıkarttım verdim hemen. Bir kaç ay sonra aynı teyze yine karşıma çıktı,aynı gerekçeyle para istedi. Teyze benden daha önce para almıştın sende hep beni buluyosun dedim. Yok o ben değilimdir dedi ve topukk:-) Giyimi kuşamıda iyi yani ama insanların iyi niyetini kullanıyor işte.

Bir de tonton,artık yaşlılıktan iki büklüm olmuş bir teyze var ki beni benden alıyor. Hergün köprünün üstünde mendil satıyor. Öyle üzülüyorum ki. Canım benim kim bilir nasıl ihtiyacı var o yaşta mendil satıyor. Allah yardımcısı olsun. En azından alnının teriyle para kazanıyor.

Back
X