Mevlüt,kv,geçmiş ve eşim :((

Bende öyle düşünüyorum da asıl mesele nasıl yapıcam eşimle annesi bastırcak 2 yandan evde kalsın diye ben ne demeliyim
eşinizin de duyacağı şekilde annesine net bir şekilde
kusura bakma ama anne çok sigara içiyorsun çocuğa zarar o yüzden istemiyorum vs diyin direk

İyi geceler kk arkadaşlarım ,
Hemen konuya girmek istiyorum daha öncede kv ile ilgili konu açmıştım .Şu kesin ki onunla anlaşamıyorum .Lohusayken ilk 10 gün annem geldi yanıma ve ben sadece bebeğimle ilgilendim annem tüm işleri yaptı ardından kv ve kp geldi .kp 2 gün durup gitti.ben ve bebeğim salonda eşim yatak odasında yattı.geriye 2 odamız olmasına rağmen ve bir odamda Çekyat olmasına rağmen kv salonumdaki koltuklarımın yastıklarını mutfakta yere atıp yattı sıcağı bahane ederek.en son yastıkta domates kabuğu yapışmıştı:KK43:(bebeğim sabah 5 te uyanıyordu ben emzirip yatıyordum 7 de tekrar uyanıyordum ve doğal olarak acıkıyordum.ama kv öğlene kadar yattığı için doğru dürüst kahvaltı edemedim .kendisi geç kalktığı için öğle yemeği de yemediği için ben de aç kaldım :KK43:(çünkü uykusuzlukla kendime bişi hazırlayamadım .yaptıkları çok uzun (geldiği ilk gece mama ver gece sen kalkma demesi,sigara içmesi ,bebeği görüntülü telefonda görüştürmesi bu arada bebek ağlıyor ...)kısacası ben iş yaptım o bebeğe baktı.
Şimdi haftasonu Mevlüt yapacakmış:KK43:(dönüşte de bizimle gelecek.ben çalışıyorum bebeğim 3.5 aylık ve bakıcısı var.şimd gelince bebeğime bakmak isteyecek ama ben düzgün bakacağına inanamıyorum(geçen telefonda eşime meyve suyu verin diye akıl vermişti oysa ilk 6 ay anne sütü olmalı )
Eşimle kanlı bıçaklı düşman gibiyiz annesinden dert yandıkça onu destekledi ve benden nefret ediyor şahsen benimde ona sevgim bitti gibi bir şey.
Bana fikir verebilir misiniz ?ne yaparsam bebeğim için sağlıklı olur.gece geç yatıyor sabah geç kalkıyor ,çok sigara içiyor ve maalesef kötü kokuyor sigaradan dolayı ,uykusu ağır uyudumu zor uyanıyor ve sosyal medyada takılıyor elinde devamlı telefon :KK43:
Belki kötü niyetliyim ama mevlitte herkesin bilmesini istiyorum lohusalıkta yaptıklarını :KK43:(
Benim aileminde eşimin ailesizinin de ilk torunu

Annelik duygularınızın baskın olmasıyla eşinizi boşvermeyin...eşinizle sevginizin bir meyvesi olduğunu unutmayın...evliliğiniz sevgi dolu olsun..çocuğunuz sevgi içinde büyüsün...çocuğu en mutlu eden şey anne sevgisi değil sevgi dolu mutlu bir ailede yaşamaktır.benim de annem babamı sevmezdi...şimdi ise mutlu bir aile gördüğümde yanlarında küçük çocuk da çok mutluysa hala gözlerim dolar

Mevlütte nasıl bir olay çıkarmayı planlıyorsunuz? Bir yanda yasin okunacak diğer yanda siz bakın anlatacaklarım var falan mı diyeceksiniz? Kimse size hak vermez, ayrıca bu size bir şey kazandırmaz daha da kötü olursunuz, sakın yapmayın.
Ücretsiz izin hakkınız yok mu? Yaşadığınız pek çok olumsuzluk bebeğinizden ayrı olduğunuz için emin olun , yapabiliyorsanız izne ayrılın, bebeğiniz çok küçükmüş

Mevlütte tabiri caizse kayınvaldenizin ipliğini pazara çıkarmanız sizin ne işinize yarayacak?
Bundan bir avantaj elde edecek misiniz?
Hem eşiniz bile sizi anlayış hak vermiyorsa üçüncü şahıslar 'ay kıyamam kayınvalden çok kötü biriymiş,cadının teki' dese nolacak?
Akşam herkes evine dönecek siz de eşinizle başbaşa kalacaksınız.
Eşimle düşman gibiyiz demişsiniz iyice kanlı bıçaklı olmaz mısınız?

Olaylar sizi üzüp kızdırmış, haklı da olabilirsiniz bununla birlikte öfkeyle kalkan zararla oturur.
Sizin kayınvaldenizin nasıl bir insan olduğunu etrafa göstermekten daha önemli sorununuz eşinizle olan iletişiminiz ve ilişkiniz.
Uzun vadede huzurlu bir evlilik sürdürmek ve çocuğunuzu babasıyla birlikte büyütmek istiyorsanız odaklanmanız gereken konu bu benim fikrime göre...

Ama burada da anneniz haksız. Eşiniz yapa yapa alışacak, onun da çocuğu. Siz dahil kimsenin müdahale etmemesi gerekiyor. O da babalığı böyle böyle öğrenecek. Çocuk bu havada hemen üşütmez merak etmeyin. Sonra eşim çocukla hiç ilgilenmiyor dersiniz. Hevesi var en azından.
Kayınvalideniz geldiğinde de güvenemiyorsanız bakıcıya vermeye devam edin, anne siz gündüz dinlenin, akşam bana yardımcı olursunuz deyin. Sürekli şikayet etmek sizi haklıyken haksız durumuna düşürür. Lohusalıkta yapılanlar unutulmuyor, pek çok kayınvalide de gelinine nahoş hatıralar bırakıyor ama mevlitte ifşa ederseniz yine siz suçlu olursunuz. Görmezden gelmeye çalışın. Çocuğu gözünğnüzün önünden ayırmayın.

Boşanmaya gitmeden önce bu iki mesajda yazanlara kulak verin derim.
Karşınızdaki insanlar anlayışsız olunca işleri daha da kötüye götürmemek için sizin itidalli davranmanız gerekiyor.

Bakıcıya götürmeye devam edin ; anne bakamıyor edemiyor seklinde değil , " bebeğimiz sonrasında bakıcıya tekrar bağ kurmakta zorluk çeker diye söyleyebilirsin iz.

Şikayeti de bırakın.madem şikayet edince elinize bir şey geliyor, aksine yuva bozuluyor bu ısrar niye.

Kendi işinizi kendiniz cozeceksiniz.

Yastığı yere atmasını istemiyorsanız altına örtü serdireceksiniz. Mutfakta yemek yemeniz gerekiyorsa girip yiyeceksiniz. Orada olmasi kendi tercihi.

Büyütülecek mevzular değil bunlar. Evet can sıkıcı ama yuva yıkıcı olmamalı.

İyi geceler kk arkadaşlarım ,
Hemen konuya girmek istiyorum daha öncede kv ile ilgili konu açmıştım .Şu kesin ki onunla anlaşamıyorum .Lohusayken ilk 10 gün annem geldi yanıma ve ben sadece bebeğimle ilgilendim annem tüm işleri yaptı ardından kv ve kp geldi .kp 2 gün durup gitti.ben ve bebeğim salonda eşim yatak odasında yattı.geriye 2 odamız olmasına rağmen ve bir odamda Çekyat olmasına rağmen kv salonumdaki koltuklarımın yastıklarını mutfakta yere atıp yattı sıcağı bahane ederek.en son yastıkta domates kabuğu yapışmıştı:KK43:(bebeğim sabah 5 te uyanıyordu ben emzirip yatıyordum 7 de tekrar uyanıyordum ve doğal olarak acıkıyordum.ama kv öğlene kadar yattığı için doğru dürüst kahvaltı edemedim .kendisi geç kalktığı için öğle yemeği de yemediği için ben de aç kaldım :KK43:(çünkü uykusuzlukla kendime bişi hazırlayamadım .yaptıkları çok uzun (geldiği ilk gece mama ver gece sen kalkma demesi,sigara içmesi ,bebeği görüntülü telefonda görüştürmesi bu arada bebek ağlıyor ...)kısacası ben iş yaptım o bebeğe baktı.
Şimdi haftasonu Mevlüt yapacakmış:KK43:(dönüşte de bizimle gelecek.ben çalışıyorum bebeğim 3.5 aylık ve bakıcısı var.şimd gelince bebeğime bakmak isteyecek ama ben düzgün bakacağına inanamıyorum(geçen telefonda eşime meyve suyu verin diye akıl vermişti oysa ilk 6 ay anne sütü olmalı )
Eşimle kanlı bıçaklı düşman gibiyiz annesinden dert yandıkça onu destekledi ve benden nefret ediyor şahsen benimde ona sevgim bitti gibi bir şey.
Bana fikir verebilir misiniz ?ne yaparsam bebeğim için sağlıklı olur.gece geç yatıyor sabah geç kalkıyor ,çok sigara içiyor ve maalesef kötü kokuyor sigaradan dolayı ,uykusu ağır uyudumu zor uyanıyor ve sosyal medyada takılıyor elinde devamlı telefon :KK43:
Belki kötü niyetliyim ama mevlitte herkesin bilmesini istiyorum lohusalıkta yaptıklarını :KK43:(
Benim aileminde eşimin ailesizinin de ilk torunu

Canim ilk önce sakın kal sen sütlü sun stres iyi değil Allah mahifaza benim gibi ilk 1 ayda kesilmişti sütüm aynı bu sıkıntılar yüzünden çok şükür sonra geldi tekrar neyse.
Öncelikle sert bir tavır koyman lazım nedir mutfakta yatmak ya üstünden ayla geç yap kahvaltını. Kv geldiğinde de bakıcısı var boşuna para vermiyorum ben ablaya diyeceksin esinde Kv dende nedense desin . Kv nin sağlıklı bir insan olduğunu düşünmuyorum abla iyi bakıyorsa ona bırak çocuğunu. Kvdenizde söyle sen bana akşam yardım edersin felan de tartışmak istemiyorsan. Mevlitte kendin annende olsun kvdenizden ne yapıyorsa annen fazlasını yapsın senin sahipsiz olmadığını görsün

Kayınvalideniz çok saçma davranmış. Mutfakta yatmak nedir yaaa?? ama yazdıklarınızda sizin de bir hatanızı gördüm, salonda bebekle yatmak. Eşiniz işe uykusunu alıp gitsin diye yapıyorsunuz büyük ihtimal ama yapmayın. Bebeğinizi beşiğine koyun, yatak odasında sizinle uyusun siz de yatağınızda eşinizle yatın. Aranıza büyük soğukluk sokar ve eşiniz bebeğin sorumluluğunu almaz.
Kayınvalide konusunda haklı olsanız da sizin için çok sorun yaratacak davranışları yok. Sadece densiz, alenade bir kadın. çok takılmayın onun konularına, bırakın canı ne isterse yapsın sadece sizi zora soktuğunda tavrınızì koyun ve en önemlisi, sorununuzu kendisi ile çözün, eşinize yansıtmayın.
Bu dönemde "senin ailen, benim aileme" girmemek en doğrusu. Logusaligin etkisiyle daha takıntılı olunduğunu da unutmayın.

Mevlütte tabiri caizse kayınvaldenizin ipliğini pazara çıkarmanız sizin ne işinize yarayacak?
Bundan bir avantaj elde edecek misiniz?
Hem eşiniz bile sizi anlayış hak vermiyorsa üçüncü şahıslar 'ay kıyamam kayınvalden çok kötü biriymiş,cadının teki' dese nolacak?
Akşam herkes evine dönecek siz de eşinizle başbaşa kalacaksınız.
Eşimle düşman gibiyiz demişsiniz iyice kanlı bıçaklı olmaz mısınız?

Olaylar sizi üzüp kızdırmış, haklı da olabilirsiniz bununla birlikte öfkeyle kalkan zararla oturur.
Sizin kayınvaldenizin nasıl bir insan olduğunu etrafa göstermekten daha önemli sorununuz eşinizle olan iletişiminiz ve ilişkiniz.
Uzun vadede huzurlu bir evlilik sürdürmek ve çocuğunuzu babasıyla birlikte büyütmek istiyorsanız odaklanmanız gereken konu bu benim fikrime göre...
2 kere okudum yazdıklarınızı Çok çok doğru yazmışsınız beni kendime getirdiniz ve haklısınız da.ama kendime engel olamıyorum saçma sapan kv düşünüp duruyorum ben böyle değildim .neden böyle olduğum hakkımda bir fikrim de YÖK .geçmişte hala lohusalıkta yaşıyorum :(((

Ama burada da anneniz haksız. Eşiniz yapa yapa alışacak, onun da çocuğu. Siz dahil kimsenin müdahale etmemesi gerekiyor. O da babalığı böyle böyle öğrenecek. Çocuk bu havada hemen üşütmez merak etmeyin. Sonra eşim çocukla hiç ilgilenmiyor dersiniz. Hevesi var en azından.
Kayınvalideniz geldiğinde de güvenemiyorsanız bakıcıya vermeye devam edin, anne siz gündüz dinlenin, akşam bana yardımcı olursunuz deyin. Sürekli şikayet etmek sizi haklıyken haksız durumuna düşürür. Lohusalıkta yapılanlar unutulmuyor, pek çok kayınvalide de gelinine nahoş hatıralar bırakıyor ama mevlitte ifşa ederseniz yine siz suçlu olursunuz. Görmezden gelmeye çalışın. Çocuğu gözünğnüzün önünden ayırmayın.
Aynen kendimi hep lohusalığı düşünürken buluyorum ve dediğiniz gibi hep şikayet halindeyiz.Annem konusunda da ne bileyim kötü niyetle yapmadı ama haklısınız bu konuda da yapa yapa öğrenecek

1. Evde kapalı alanda sigara içirtmeyin. Çıksın balkonda içsin.
2. Mutfakta yatılmaz diyin gidin kanepeye yatak yapın yatmıyorsa üstünden atlaya atlaya gireceksiniz o mutfağa rahatsız oluyorsa kalkacak.
3. Mevlüdü müsait zamanda yapın. Annenizi çağırın o müdahil olsun.

Eşinize değil kv söyleyeceksiniz he işe yaramıyorsa eşte böyleyse daha sert tavır takınmalısınız.
Ben insanların kendi evleri olmayan evlerde böyle rahat davranmasına şaşıyorum.
Balkonda içiyor zaten çoğu zaman balkonda 2. Maddeyi yapamadım ama bu sefer geldiğinde de yaparsa söyleyeceğim .3 Mevlüt’ü kendi memleketinde yapıyor biz oraya gideceğiz buraya yeni tayinimiz çıktı kimseyi tanımıyoruz kv kendi çevresini çağıracak

allah allah cok enteresan ne diye mutfakta yatmis ki?
siz de ne diye ac kaldiniz hic anlamadim, direk dalarim mutfaga valla hic lohusayken baska insanin keyfini dusunemem.

Ancak mevlutte kavga cikartmak vs de size yakismaz,
kaldi ki kendi evinizde haklarinizi savunamiyorken bu dediginizi nasil yapacaksiniz hic anlamadim.

size neden geliyor mevlut sonrasi?
ne kadar kalacak?
Arabayla gidiyoruz ya gelirken bizle gelecek ne kadar kalacağını bilmiyorum eşime soramıyorumda hemen yanlış anlıyor savunmaya aileleri kıyaslamaya dönüyor olay snein annen benim annem olayına dönüyor .o mutfakta yattığı için aç kaldım giremedim uyandırmayayım diye oda öğleye kadar uyudu .

Haklısınız kavga çıkarmayacağım kendime yakışanı yapacağım .sadece şu lohuslaığı düşünüp içimde tekrar tekrar yaşıyorum bunu atabilsem hallolucak herşey .teşekkür ederim

Bence de size katılıyorum .ama maalesef Mevlüt olacak Benim sonrasında ne yapmam gerek bebeğimi bakan ablaya mı götürmeye devam etmeliyim yoksa istemesende kv mi baksın.ama burda benim duygularımdan ziyade bebeğim için hangisi iyi olursa öyle davranmak istiyorum .

Bebek için ayni kisi baksa daha iyi. Devamlı degisimler fazla gelebilir. Pasif kalmayin. Esiniz istediği kadar hoplasin.

Arabayla gidiyoruz ya gelirken bizle gelecek ne kadar kalacağını bilmiyorum eşime soramıyorumda hemen yanlış anlıyor savunmaya aileleri kıyaslamaya dönüyor olay snein annen benim annem olayına dönüyor .o mutfakta yattığı için aç kaldım giremedim uyandırmayayım diye oda öğleye kadar uyudu .

Haklısınız kavga çıkarmayacağım kendime yakışanı yapacağım .sadece şu lohuslaığı düşünüp içimde tekrar tekrar yaşıyorum bunu atabilsem hallolucak herşey .teşekkür ederim

aman bir sekilde atin,

bu lohusalikta yasananlarin yillar sonra bile depresyona donusebildigini okumustum bir yerde.

gercekten de insan en savunmasiz aninda yasadiklarini unutamiyor, haklisiniz.

siz kendinize ne iyi gelecekse ona odaklanin ve bebeginizin iyiligine olacak kararlarinizdan eminseniz kv yi ve dahi esinizi sallayin gitsin.
Kv niz de gelirse sizinle misafir statusunde gelsin, ev sahibi neyi uygun gorurse oyle yatsin kalksin,
daha fazla sacmalamasina bu konuda izin vermeyin.

2 kere okudum yazdıklarınızı Çok çok doğru yazmışsınız beni kendime getirdiniz ve haklısınız da.ama kendime engel olamıyorum saçma sapan kv düşünüp duruyorum ben böyle değildim .neden böyle olduğum hakkımda bir fikrim de YÖK .geçmişte hala lohusalıkta yaşıyorum :KK43:((
Faydalı olabildiğime sevindim.
Psikolojik danışmada kullandığımız bir teknik var 'şimdi ve burada'
Sizin durumunuza uyarlarsak geçmişte yaşananlar sizi üzüp rencide etti ama geçmişi değiştirmeyiz. Oysa bugünü ve geleceği planlamak sizin elinizde.
Şöyle bakmalısınız:
Geçmiş adı üstünde geçmiş,yaşandı,bitti.
Bugün ve gelecekte geçmişten daha mutlu olabilirim bunun için öncelikle eşimle diyaloğumu güçlendirmem ve kayınvaldemle ilişkimi düzenlemem gerek.
Şimdi bunun için ne yapabilirim?
Ona odaklanmalıyım.

Faydalı olabildiğime sevindim.
Psikolojik danışmada kullandığımız bir teknik var 'şimdi ve burada'
Sizin durumunuza uyarlarsak geçmişte yaşananlar sizi üzüp rencide etti ama geçmişi değiştirmeyiz. Oysa bugünü ve geleceği planlamak sizin elinizde.
Şöyle bakmalısınız:
Geçmiş adı üstünde geçmiş,yaşandı,bitti.
Bugün ve gelecekte geçmişten daha mutlu olabilirim bunun için öncelikle eşimle diyaloğumu güçlendirmem ve kayınvaldemle ilişkimi düzenlemem gerek.
Şimdi bunun için ne yapabilirim?
Ona odaklanmalıyım.
Aynen haklısınız ama yapmak kolay değil elimden geleni yapacağım şu saatten sonra unutmak için Daha iyi hissetmek için

Aynen haklısınız ama yapmak kolay değil elimden geleni yapacağım şu saatten sonra unutmak için Daha iyi hissetmek için
Bunun için kendinize hatırlatma yapın sürekli.
Gerekirse küçük kartlara yazın.
Kayınvaldeye takılma,geçmişi bırak,önüne bak,benim için çekirdek ailem önemli vb. Görebileceğiniz yerlere asın bu kartları.
Eşinizin olumlu yönlerine odaklanın,birlikte vakit geçirmeye ve sohbet etmeye çalışın.
Kendinizi ifade ederken 'ben dilini' kullanın.
Bununla ilgili ön alıştırmalar yapın çok faydasını göreceksiniz.
Süreçte ihtiyaç duyarsanız özelden de yardımcı olurum.
Yeter ki bir ailenin huzuruna katkım olsun.

Back
X