- 22 Ağustos 2018
- 1.033
- 2.996
- 133
Bilmem belki de yemek yemege kaliyorsa
Ben olsam bağış yapardım. Aile arasında da bu tarz bir şey yapardım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bilmem belki de yemek yemege kaliyorsa
Kurupasta cay cikolata vbİkram dan kastınız ne anlamadım da klasik tavuk pilav ayran en az maliyeti olan bence
Yapan kişi bulursanız en guzeli
Allah kabul etsin şimdiden
Mevlutun amacı nin ben şöyle olduğunu düşünüyorum evde toplanıp dua edilsin bebeğe aile adına toplu dua edilirMerhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Emin ol pilavdan daha maliyeti olur bununKurupasta cay cikolata vb
kutlamadır evinize gelen insanlıklarda bebegiinzin başının gözünün sadakasıdır siz mükellef bir sofra kurmıyacaksınız anneniziin dediği gibi tavuklu pilav yada pide gibi çok büyük maliyetli şeyler değil ha tabi arzuya kalmış arzu ederseniz bebeğinize sizde kimse yokken kuran okuyabilirsiniz dinimizde seronomi yok bu tarz zorlama yok bu dinsel değil anane görenek geleneklerdendir yapılabiliyorsa çoçuk ezirgemeye darülacizeye de ikram v.s yapmak istemiyorsanız sadaka niyetine bir armagan taktim edebilirsiniz tamamaen size kalmış ha şu nacizane bana saçma 2 defa mevlüt niye ya bi kere yapılır ama iki defa sacma sizde mevlüt anne evinde de gönlü kırılmasın diye kardeşler arasında kuran ziyafeti olur ama 2 mevlüt ben yapmazdım...Merhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Kurupasta cay cikolata vb
Pilav tek verilmiyormus ki tavuklu oluyormus yaninda serbetli tatlisi icecegi ardindan cayiEmin ol pilavdan daha maliyeti olur bunun
Esimle memleketlerimiz ayri o yuzden benim yasadigim yerde farkli il ve kimse yok tanidikkutlamadır evinize gelen insanlıklarda bebegiinzin başının gözünün sadakasıdır siz mükellef bir sofra kurmıyacaksınız anneniziin dediği gibi tavuklu pilav yada pide gibi çok büyük maliyetli şeyler değil ha tabi arzuya kalmış arzu ederseniz bebeğinize sizde kimse yokken kuran okuyabilirsiniz dinimizde seronomi yok bu tarz zorlama yok bu dinsel değil anane görenek geleneklerdendir yapılabiliyorsa çoçuk ezirgemeye darülacizeye de ikram v.s yapmak istemiyorsanız sadaka niyetine bir armagan taktim edebilirsiniz tamamaen size kalmış ha şu nacizane bana saçma 2 defa mevlüt niye ya bi kere yapılır ama iki defa sacma sizde mevlüt anne evinde de gönlü kırılmasın diye kardeşler arasında kuran ziyafeti olur ama 2 mevlüt ben yapmazdım...
Dedim ki madem netten acsak mevlutu millet dinlese olmaz mi :) sonucta gelen kisi farkli bisey okumuyorBenim anlamadığım ve asıl takıldığım, kuran okuyan kişinin para alması :)
Bu işi para ile yapıyorsa o kişiyi hoca olarak kuran okusun diye getirmeyin.
Daha 2 hafta önce mevlid yaptım ondan öncede 2 sene önce yaptım gelen kuran okuyan kimse para almadı :)
Ben içimde geldiği için, hediye teşekkür maksatlı patik ve tülbent verdim okuyan hocaya.
Altin falan gelecegini hic sanmiyorum :)Yani ya hiç yapmayin yada yapinca guzel yemekli yaptirin ortasi yok bunun. Gelen insanlar altin para hediye vs getirir ler sizin ac gondermeniz ayip olur. Hiç yapmak istememenizi anlarim ama oteki turlu ayip olur rezil etmeyin kendniizi anneniz hakli
Hayır öyle bir şey olmaz tabi ki :) ama dediğim gibi gelen kişi para istiyor ise başka hoca bulun derim.Dedim ki madem netten acsak mevlutu millet dinlese olmaz mi :) sonucta gelen kisi farkli bisey okumuyor
Valla ben kaç kere mevlüt yaotim yaklaşık 100 kişiye iki tavuk gider iki tavuk en fazla 30 lira ederPilav tek verilmiyormus ki tavuklu oluyormus yaninda serbetli tatlisi icecegi ardindan cayi
Hoca dediğin para istemez gönlünden geçeni verirsinHayır öyle bir şey olmaz tabi ki :) ama dediğim gibi gelen kişi para istiyor ise başka hoca bulun derim.
Bu tarz şeyleri hiçbir hoca yani gerçek hoca para ile yapmaz :)
Dediğim gbi 2 defa yaptım annem de çoğu kez mevlid okuttu hiç öyle para falan vermedik, saçma :)
Paranin hesabini yapsam bagista bulunmayi da dusunmem. Ben daha mantikli sekilde harcamaktan bahsediyorumSızınkı bebek mevludu. Mevlutte vereceğiniz ikramı milletin karnını doyurmak olarak dusunmenız cok fena.
O insanlar sızın hatrınız için sızı sevdikleri, mutluluğunuzu o
Paylasmak ıcın hediyelerini alıp gelecekler. Bu kadar da maddiyatcı olmayın, Rabbım size hediye bebek nasip etmıs. Bunun tadını cıkarın ucun besin hesabını yapmak yerine.
Onunde ledli tabelasi da vardi :)Hoca dediğin para istemez gönlünden geçeni verirsin
.
Çocuk mevludinde kadına terlik seccade başörtü tesbih hediye etmiştim
Sünnet mevlidi de hiç para istemedi Ler eşim 100 er lira verdi zarf içinde
Bende para isteyen kişileri kabullenemiyirum nedense birde aklıma şimdi assolist edasında mikrofonu ile ilahi okuyan abla geldi![]()