yanlış analmayın ama bu dediğinz size göre doğru veya yanlış,sizin bileceğiniz.ama bu doğru birşeymiş gibi yazmanız yanlış.bu basit bi karar değil.müslüman kadının müslüman olmayan erkekle evlenmesinin dindeki karşılığını da belirtin,kuzenizi anlatırken.belirtin ki yanlış yönlendirmeden vebal almayın.
aşın artık bunları yaa mezhepmiş türmüş cinsmiş hayvanmıyız biz
Sizde haklısınız böyle bir durum var müslüman bir kadın gayrimüslim bir adamla evlenemez diye.. Lâkin kuzenim gayette dinini guzelce yaşıyor. . Birbirlerine saygi duyuyorlar. . Ve her evlenen insan eşinin dinine geçecek diye bir durum olduğunu düşünmüyoruz. . Kişi kendinden sorumludur bizce.. ve bir nevi evladindan..
Haram ya da baska bir şey.. evlenmisler ve mutlular ve ikiside kendi dinini saygı çerçevesinde yasayabiliyor.. Herkesin kalbini Allah bilir. .
yanlış analmayın ama bu dediğinz size göre doğru veya yanlış,sizin bileceğiniz.ama bu doğru birşeymiş gibi yazmanız yanlış.bu basit bi karar değil.müslüman kadının müslüman olmayan erkekle evlenmesinin dindeki karşılığını da belirtin,kuzenizi anlatırken.belirtin ki yanlış yönlendirmeden vebal almayın.
İNTERNETTE HTA OLUŞTU VE KARIŞTI PARDON.DERLEYİP VURGULAMAK İSTDM.ben yargılamıyorum.yanlış yönlendirmeyin diye uyarmak istedim.evet çok mutlu olabilirler ama doğru birşeymiş gibi göstermeyin diyorum.müslüman bir ülkeyiz.bunun vebali ağır...
ben yargılamıyorum.yanlış yönlendirmeyin diye uyarmak istedim.evet çok mutlu olabilirler ama doğru birşeymiş gibi göstermeyin diyorum.müslüman bir ülkeyiz.bunun vebali ağır...
canim sen ne dediginin farkinda misin? "haram"dan bahsediyoruz. Din aşkın ötesindedir. Ne kadar baside indirgiyorsunuz gecekten cok sasirdim ve uzuldum. Su durumda yapilabilecek mutlu pek birsey yok ama kuzenine "bu konuda" arka cikmaman gerekir cunku hükmü kur'an'da gecen bir mesele es gecilmis. Ben burda seni rencide etme vb. Niyette degilim boyle bir fikri olan bayanlar bunlari okusun ki bir kisi bile olsa dogruyu iletebilelim.
OlabilirmiOkul bitince ask da biter cocuk icin canim, hatta arkadas muhtemelen orda evlidir, islam devletlerinde genelde 18li yaslarda evlenilir. Kaptirma kendini akilli ol
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
cinem arkadaş üzerine alınmasın ama diğer yazan iki bayana üzüldüm.geçin bunları da vs. Sözüm onlara bir müslümanın dinine göre yaşamsı irticai mi?ya da müslümanım deyip de sözden ibaret olması mı çağdaşlık? Allah ıslah etsin.
Canim sen ne dediginin farkinda misin? "Haram"dan bahsediyoruz. Din aşkın ötesindedir. Ne kadar baside indirgiyorsunuz gecekten cok sasirdim ve uzuldum. Su durumda yapilabilecek mutlu pek birsey yok ama kuzenine "bu konuda" arka cikmaman gerekir cunku hükmü Kur'an'da gecen bir mesele es gecilmis. Ben burda seni rencide etme vb. Niyette degilim boyle bir fikri olan bayanlar bunlari okusun ki bir kisi bile olsa dogruyu iletebilelim.
Bende sii leri alevi diye biliyorum ona sordum alevimisin diye hayir bizde 12 imam var diyor.ben.galiba bu knularda cok cahilim.arastirdimda ama onun.soyledikleri ile nette okuduklarim.cok farkli.cvb icin tesekurler.tek sorun.keske mezhep farkliligi olsaydi.biz kendi halinde bir aileyiz bunlar egitim.tavan yapmis.bazen benimle nicin birlikte diye dusunmekten.kafayi yiyecegim.sanirim.kendimi oucuk goruyorum.karsisinda
Konu sahibesi arkadasim ozelden konusalim istersen alanim oldugu icin merak ettigin konulara cevap verebilecegimi dusunuyorum yani aklinda soru isareti varsa diye dedim.
Benim kuzenim hatta kendide buraya uyedir ve konusu bile vardır. . O tamamen müslüman olmayan biriyle evlendi. . Kesinlikle dinleri onlar için sorun değil fakat yeni doğum yaptı ve çocuk ustunde o kadar etkileri var ki anlatamam.. ki kendileri karı Koca ilerde çocuk hangisini isterse o dini benimsemesi konusunda hemfikirdiler, fakat işin içine aileler girdimi başkaları hadleri olmayan durumlara burnunu soktumu her şey sorun oluyor. .
ama emin olun kendileri kimse yokke çok ama çok mutlu..önemli olan denge sağlamak. .[yanlış anlamadıysam kuzeniniz müslüman ve müslüman olmayan biriyle evlenmiş diyorsunuz? e kuzeniniz bayan sanırım.doğum yaptı diyorsunz(yanlışım varsa düzeltn)e müslüman bi bayan müslüman olmayan bi erkekle evlenemz ki müslümanlığa göre... e kuzeniniz nasıl müslüman oluyor bu durumda:26:
müslüman bir kadın sırf müslüman olmayan bir erkekle evlendi diye, kadın nasıl müslüman oluyor bu durumda diye sorunca, siz de o kadının vebalini almış olmuyor musunuz acaba...?
Canim herkesin kendince doğruları vardır ve aklı ve fikri. . Ben kimseni din bekçisi değilim. . Cidden bu konular cok derin. . Bosverin girmeyelim bu tur konulara yanlışta anlamayalim birbirimizi. .
Kuzenimin mutlulugu konusunda her zaman arkasındayım... ve kimseyede ozeli konusun da şunu yap bunubyap diyecek kadar alim değilim. .
Herkesin düşünce tarzi, dini, yaşamı farklı. . Bana sadece saygı duymak düşer. .
Tabikide cok tesekkur ederim.merak ettiklerimi size yazarim ama bi arkadas evli olabilir yazmis o kafama takildi.onu nasil ogrenebilirim acaba.bana iliskimizi simdilik kimse bilmesin senin isyerin adina laf gelsin istemem bende tez savunmami yapacagim en ufak hatayi dahi kabul edemem demisti.simdide baska sorular takildi kafama
Ben henuz alim degilim ama bildigi halde susan dilsiz seytandir diye bilirim ve sahih hadisde de gectigi gibi gordugum bir munkeri dilimle de olsa duzeltmeye calisiyorum. Belki birilerine faydamiz dokunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?