mezun...

eda_ssin_ersz

Guru
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
226
0
296
Ankara
ben düz liseyi okumuş lise mezuym.bu sene nereyi tercih etceğimi bilmiorum.mutsuz olacağım bi mesleği seçmektende korkuyorum.ben mf öğrencisiyim.acaba bu sene tercih yapmadan seneye tekrar mı hazırlansam? puanm 250 300 arasında gelcek ve sağlık alanında bi yere yerleşememktn korkuyorum.eğer bu sene tekrar sınava girersem tıp diyetisyenlik fizik tedavi hemşirelik istiyorum.kendime şu anda güvenim tam ama sınavlara kadar ya bıkarsam ya çok ağır gelirse diyede korkuyorum... sınavların açıklanmasına 1 gün var tercihlere 2 gün bana fikir verebilecek yardım edebilecek olan yok mu çok kötü hissediyorum kendimi...

İlk girişin mi?
Eğer ilk girişinse ve puanından memnun değilsen,sırf üni.okumak için istemediğin bi yerde okuma.
Benim geçen sene puanım 390 küsur gelmişti ama istediğim okul ve bölümü tutmadığı için tercih yapmamıştım,bu sene tekrar hazırlandım.
Pişman da değilim yani istemediğim biyerde okumak istemiyorum.
Ben bırakmamıştım zaten çoğu konuya hakimsindir artık,zorlanmadan hazırlanırsın bence.

evet ilk girişimdi.memnun değilim.sen hangi bölüm istemiştinki? hazırlanırımda ben geçen yazda böyleydim kendime güveniyordum sabah 10 dan gece 2e 3e kadar çalışırdım böle bi kaç ay gitti ama sonraları gittikçe soğumaya başladım.ders çalışmaya başladığımda kötüleşiyodum.soğumuştum.son aya gelince hiç çlışmadm bakmdm bile.çünkü istek filan kalmamştı. ya yine aynısı olursa
ama bide 0dan bütün konulara baştn çalışıp günlük fazla yüklenmeden çalışayım diyorum ama güvenemiyorum işte 2.senede aynı şeyi yaşamak istemiyorum.:S

Marmaya sosyoloji istiyorum ben.
Puanı 435 civarı olduğu için yetmemişti benim puanım haliyle.
Daha yaz aylarından başlayarak kendini bu kadar kasarsan tabi ki son aylarda sıkılırsın,yarım saatlik,1 saatlik çalışmalarla başlayıp aylar geçtikçe daha yoğun bi tempoya oturtmalıydın çalışmalarını.
Dediğim gibi zaten artık konulara az çok hakim olduğunu düşünürsek sadece zorlandığın konulara ağırlık verip diğer konuları ufak tekrarlarla ve soru çözümleriyle desteklersen istediğin yer neden olmasın ki.
Ama yapamayacağını bidaha aynı strese katlanamayacağını düşünüosan bu sene de yap tercih sonradan pişman olma...
Ben 1 senenin fazla bi kayıp olduğunu düşünmediğim için bidaha hazırlanmak istedim pişman olmuştum ilk başta ama sırf biyer tutsun da neresi olursa olsun diye düşünüp üniversite kazanan arkadaşlarımın çoğu bidaha hazırlandılar bölümlerinden memnun olmadıkları için.Bunları gördükçe doğru karar verdiğimi anladım

ama tercih yaptktan sonra tekrar girince puan kırıyolar ve okul punıda gidiyo diye biliyorum.s

Okul puanı yarı yarıya düşüo evet.
O yüzden seçimini iyi yap az bi zaman kaldı sonuçlar ve tercihler için.
Umarım kendin için en iyi kararı verirsin...
inş cnm.bn şundanda korkuyorum hani sen ddn ya 2.sene pişman olmştm ama snra doğru kara verdiğimi anladm.peki pişman olunca çalışmyı nsl düşündünki bn pişman olsydm düşünmktn çalışamazdm.
of of

Bende senin gibi düşünüp 2.seneye kaldım.Eğer kendine güveniyorsan tıpıda kazanırsın.Ama ben ders çalışmayı seven biri olarak çok sıkılmıştım artık şu yıl geçse de kurtulsam diye düşündüm.Allahtan geçti istediğim yere giricem.

İstemediğin bir yer yazmaktansa 2.seneye kalmak mantıklı ama dikkat et ders çalışmaktan sıkılma.Birden çok yüklenirsen 2 aydan sonra bırakırsın
Başarılar

Sonuçlar açıklandığı zaman herkesin kazandığını öğrendiğimde keşke ben de neresi olursa olsun gitseydim diye düşündüm pişman oldum ve nereydeyse ekim sonu-kasım başına kadar çalışmadım ders falan.
Dersaneye de yazılmadım sonra topladım kendimi zaten ben bunları göze alıp tercih yapmamıştım gittim bi dersaneye yazıldım yavaş yavaş çalışmaya başladım çok sıkmadım kendimi,sonra bi tempoya oturo zaten.
Bu sene Marmara olacak mı diye sorarsan emin değilim,ama geçen senekinden daha iyi bi puanım/sıralamam olacağından eminim ygs'de sıralama olarak geçen seneki sıralamamdan 50bin küsur daha öndeydim bu sene.

işte korktuğum noktada bu :S bıkmaktan korkuyorum.sen 2.sene girdiğinde nasıl yaptn biraz yol göstersen

ben yinede sağlık tercih edeyim gelmezse hazırlanırım tekrar ben şimdide çalışıyorum test çözüyorum
sonuçlar açıklandı beklediğimden 6 puan yukarda gelmiş rehberlk öğretmenmz bu konularda uzman yarından sonra bide onunla görüşeyim bu konuyu oda der zaten ya seneye yada bu sene diye.

maaşının yüksek olduğunu kim söyledi:):)

o maaşı yüksek olanlar 20 senesini bilime vermiş insanlar. o kadar çok emek harcıyorlarki. 6 sene sonra değil üzerine kat be kat yıl ve emek harcayarak alıyorlar o maaşı.

içinde ukde kalacaksa 2. yıl gir tabiki, ama bıkmaktan korkuyorum diyorsun, bende 2,yıl girdim üniversiteye ama 2. yıl hazırlanmaya çok kararlıydım ve sonunda istediğim yeri kazandım, niye sende yapamayasın yeter ki iste:)

ben sağlık alanını çok seviyorum.bu senekinden daha iyi olması için tıp demiştim.tıpı gerçekten istyorum ama baya zor.hmde baaya bi zor.zor olduğu kadarda maaşı yüksek

haha çok para olduğunu sanıyorsan ve sırf bu yüzden istiyosan hiç yazman çünkü hiç de yüksek maaşlı değil, hele de sarfettiğin çaba/maaş oranına bakarsak felaket durum. zor basit bi kelime kalıyo bence :)

işte korktuğum noktada bu :S bıkmaktan korkuyorum.sen 2.sene girdiğinde nasıl yaptn biraz yol göstersen

Evde dershanede ders çalışamıyorum ben sürekli kütüphaneye gittim.Sürekli derken mesela dershaneden çıktım dinlendim 2-3 saat kütüphanede geçirdim.Konu çalışmadım dershaneden biliyorum çünkü soru çözdüm sürekli.

cumartesi pazar derse dokunmadım bile gezdim tozdum.Benim altyapım vardı ondan günde 2-3 saat çalıştım ama tıp istediğine göre günde 5 saat ders çalışmaya hazırlıklı olmalısın

benim tanıdığım prfsr var hacettepede o bi ameliyattan milyarlar alıyo adam. dalı cerrah. sonra aile dostumuzun oğlu şu anda tıp okuyo selçukta. oda diyo. günde 5 saati geçtim bn 9 saat çalıştğımı htrlıorm ama bıkkınlık geldi. neyse kader artk

anlatmaya çalıştığım şeyde bu, tanıdığın prof. buda en az 15 yıl demek, mezun olur olmaz kimse milyarlar kazanmıyor. hatta bir söz vardır doktorların çocukları zengin olur, kendileri değil. kazandıkları parayı çook ileri yaşlarda kazanırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…