mezuna kalıp tıp okumak mı odtü matematik öğretmenliği mi?

Detayları yeni okudum sevgili gazıyla bölüm mü yazılır
Ayrıca tıp ve matematik öğretmenliği nalaka
onun gazı yok zaten sadece fikrini belirtti benim de kafama cdden yattığı için kafam karıştı yoksa illa oku demıyor bana sadece kendi de okuyabilir. Tıp ve mat da hem tıp okumak istedigim icin hem de matematıgi cok sevdıgım ıcın kafamı karıstıran ıkı dusunce🥰

merhabalar ben bu sene liseden mezun oldum YKS’ye girdim. Annemle babam ayrılar bir süredir ve babamda kalıyorum ev işleri hep bana ve kardeşime ait aynı zamanda babam da biraz geçimsiz biri olduğu için bu sene adam akıllı ders çalışamadım. Uzun zamandır tıp istiyordum ama bu sene ortalama sayısaldan 50-60k arası bir şey yapacağım gibi duruyor hiçbir destek almadan ne özel ders ne dershane olmadan bu şekilde yaptım bir yandan da hem evle uğraştım hem de babamın laflarına takılıp bazı günler ders çalışamadım ama yine de kendimi suçlamıyorum suçlamak istemiyorum. Her neyse son zamanlarda erkek arkadaşımın da fikriyle aklımıza iyi bir yerde ilköğretim matematik okuyup okurken de özel ders vererek harçlığımızı çıkarmayı ve sonrasında da iyi bir yerden mezun olduğumuz için bu meslek üzerinden güzel paralar kazanabileceğimizi düşündük. O bu sene kesin olarak gitmeyi düşünüyor ODTÜ veya Hacettepe matematik öğretmenliğine fakat ben çok kararsızım. Kendisi ağzı iyi laf yapan biri ve çevre bulabileceğini düşünüyor zor olduğunu bilse de ki ben de güveniyorum bu konuda kendime. Ama bir yandan da mezuna kalsam tıp kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü cidden ders çalışmayı seven biriyim o yüzden aklım çok karışık. Ama bir yandan da 6 sene tıp okumak ailevi durumlar yüzünden zor gibi geliyor çünkü babam zaten ayağında engeli olan bir insan ve daha fazla çalışıp beni okutabileceğini düşünmüyorum her ne kadar geçimsiz biri olsa da bir yandan okurken ona da anneme de yardım etmek ya da yük olmadan okuyabilmek istiyorum. Bi yandan da mezuna kalınca yine bu tür sorunlar yüzünden çalışamam diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım bu konularda tecrübesi veya fikri olan insanlardan fikir almak çok istiyorum. Ayrıca matematiği cidden çok seven ve bu mesleği de yapabileceğini düşünen biriyim. Atanmayla uğraşmayıp mesleğimi sadece özel dersten devam ettirmeyi düşünüyorum çünkü cidden iyi paralar alıyorlar okuldaki hocam aylık 30K alırdı mesela bir öğrenciden sadece. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz mezuna mı kalmalıyım yoksa ODTÜ veya Hacettepe’de matematik öğretmenliği okumak iyi bir fikir mi? Cevaplarsanız çok minnettar olurum🙏🏻🙏🏻
Bu sıralama ile ODTÜ zor yalnız.

odtü ilköğretim matematikten bahsediyorum geçen sene 78k ile kapatmıs bu sene daha da geri çeker buyuk ıhtımal kesın gelir gozuyle bakıyorum ben🥰

Geçen sene sıralamaların nasıl değiştiğinin , mağdur olan kişilerin farkındasınız umarım.

İnşallah gönlününce olur ama geri gelmesi bilemedim bence pek olası değil ama

Uzman değilim , sadece yıl yıl takiplerime istinaden söylemek istedim.

Yanlış bilgi , yanlış paylaşım olmasın bu arada

İşin ehli arkadaşlar yazacaktır mutlaka.

Eğer yanlış bilgi ise şimdiden özür.

Geçen sene sıralamaların nasıl değiştiğinin , mağdur olan kişilerin farkındasınız umarım.

İnşallah gönlününce olur ama geri gelmesi bilemedim bence pek olası değil ama

Uzman değilim , sadece yıl yıl takiplerime istinaden söylemek istedim.

Yanlış bilgi , yanlış paylaşım olmasın bu arada

İşin ehli arkadaşlar yazacaktır mutlaka.

Eğer yanlış bilgi ise şimdiden özür.
Ben takip edenlerdenim . 600 k sıralama yapan 1 milyonluk okullara girebildi . Tuhaf bir yıldı geçen yıl. Bu yıl sorular geçen yıldan kolaydı . Korkunç yığılma olacak deniyor bazı dilimlerde özellikle . Bekleyip hepimiz göreceğiz . Hocaların tahminlerinin de boşa çıktığı sınavlar lgs ve Yks.

Ben takip edenlerdenim . 600 k sıralama yapan 1 milyonluk okullara girebildi . Tuhaf bir yıldı geçen yıl. Bu yıl sorular geçen yıldan kolaydı . Korkunç yığılma olacak deniyor bazı dilimlerde özellikle . Bekleyip hepimiz göreceğiz . Hocaların tahminlerinin de boşa çıktığı sınavlar lgs ve Yks.

Aynen öyle çok üzüldüm ben çocuklara.

Her sene maalesef daha zorlaşıyor sistem.

Dediğim gibi oh be kapağı attık bittiylede olmuyor

Üç harfli marketler üniversite mezunu dolu :(

At yarışı misali çocukluk , gençlik yaşamadan sınav derdi ile geçiyor hayatları/mız

Aynen öyle çok üzüldüm ben çocuklara.

Her sene maalesef daha zorlaşıyor sistem.

Dediğim gibi oh be kapağı attık bittiylede olmuyor

Üç harfli marketler üniversite mezunu dolu :(

At yarışı misali çocukluk , gençlik yaşamadan sınav derdi ile geçiyor hayatları/mız
Maalesef öyle. 48 yaşındayım . Sadece son yıl sınava hazırlanırdık hepsi bu. Mezun olunca iş de bulurduk 2 3 aya . Öyle master doktora vs istemezdi işverenler . artık koştur koştur 2 dil öğren , yok koştur koştur yazılım kursuna git , kaç yıl dershaneye git, kolejlere paraları akıt, yetmedi özel dersler , tonla kitap vs. Kazanınca da bitmiyor. Çoğu bölümün sonu işsizlik ya da düşük ücret. Eski yıllarda yaşasalar iyi işleri olacak gençler avm de satış danışmanı artık . Gençlere kimse kızmasın çalışan gençlere özellikle . Ellerinden geleni yapsınlar yeter.

Ben ea 50 binden mezuna kalıp 4k yapmıştım bunun gibi çok örnek var ilk yıl istemediğim bölümler yazıp gitmeyi düşünmüştüm iyi üniversitelerde güzel yerler geliyordu hatta eş dosttan annemlere kalmasın ya elindekini de kaybederse diyenler olmuştu. Ama iyi ki kalmışım.. eğer sizin de hayaliniz tıpsa kesinlikle deneyin keşke dememek için sayısalda da benim gibi çok örnek var. Ve bence insan mezun senesinde çok daha güzel ders çalışıyor. Ben de hiç dersaneye gitmedim sadece mat dersi almıştım o da sırf sorularımı çözdürebilecek biri olsun diye bence bu devirde sıfır dersaneyle her şey yapılabilir youtube derya deniz

Ben ea 50 binden mezuna kalıp 4k yapmıştım bunun gibi çok örnek var ilk yıl istemediğim bölümler yazıp gitmeyi düşünmüştüm iyi üniversitelerde güzel yerler geliyordu hatta eş dosttan annemlere kalmasın ya elindekini de kaybederse diyenler olmuştu. Ama iyi ki kalmışım.. eğer sizin de hayaliniz tıpsa kesinlikle deneyin keşke dememek için sayısalda da benim gibi çok örnek var. Ve bence insan mezun senesinde çok daha güzel ders çalışıyor. Ben de hiç dersaneye gitmedim sadece mat dersi almıştım o da sırf sorularımı çözdürebilecek biri olsun diye bence bu devirde sıfır dersaneyle her şey yapılabilir youtube derya deniz
Bravo size ve azminize

Ne okudunuz ya da okumaktasınız merakımı mazur görün

merhabalar ben bu sene liseden mezun oldum YKS’ye girdim. Annemle babam ayrılar bir süredir ve babamda kalıyorum ev işleri hep bana ve kardeşime ait aynı zamanda babam da biraz geçimsiz biri olduğu için bu sene adam akıllı ders çalışamadım. Uzun zamandır tıp istiyordum ama bu sene ortalama sayısaldan 50-60k arası bir şey yapacağım gibi duruyor hiçbir destek almadan ne özel ders ne dershane olmadan bu şekilde yaptım bir yandan da hem evle uğraştım hem de babamın laflarına takılıp bazı günler ders çalışamadım ama yine de kendimi suçlamıyorum suçlamak istemiyorum. Her neyse son zamanlarda erkek arkadaşımın da fikriyle aklımıza iyi bir yerde ilköğretim matematik okuyup okurken de özel ders vererek harçlığımızı çıkarmayı ve sonrasında da iyi bir yerden mezun olduğumuz için bu meslek üzerinden güzel paralar kazanabileceğimizi düşündük. O bu sene kesin olarak gitmeyi düşünüyor ODTÜ veya Hacettepe matematik öğretmenliğine fakat ben çok kararsızım. Kendisi ağzı iyi laf yapan biri ve çevre bulabileceğini düşünüyor zor olduğunu bilse de ki ben de güveniyorum bu konuda kendime. Ama bir yandan da mezuna kalsam tıp kazanabileceğimi düşünüyorum çünkü cidden ders çalışmayı seven biriyim o yüzden aklım çok karışık. Ama bir yandan da 6 sene tıp okumak ailevi durumlar yüzünden zor gibi geliyor çünkü babam zaten ayağında engeli olan bir insan ve daha fazla çalışıp beni okutabileceğini düşünmüyorum her ne kadar geçimsiz biri olsa da bir yandan okurken ona da anneme de yardım etmek ya da yük olmadan okuyabilmek istiyorum. Bi yandan da mezuna kalınca yine bu tür sorunlar yüzünden çalışamam diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım bu konularda tecrübesi veya fikri olan insanlardan fikir almak çok istiyorum. Ayrıca matematiği cidden çok seven ve bu mesleği de yapabileceğini düşünen biriyim. Atanmayla uğraşmayıp mesleğimi sadece özel dersten devam ettirmeyi düşünüyorum çünkü cidden iyi paralar alıyorlar okuldaki hocam aylık 30K alırdı mesela bir öğrenciden sadece. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz mezuna mı kalmalıyım yoksa ODTÜ veya Hacettepe’de matematik öğretmenliği okumak iyi bir fikir mi? Cevaplarsanız çok minnettar olurum🙏🏻🙏🏻
Matematik öğretmenliğini isterseniz oxfordda okuyun malesef ags derdi var. Atanmak için önce akademiye girip bir sene vize final stajla uğraşıp asgari civarı bir maaş alacaksınız. Daha sonrasında atanamız yapılacak. Bence kesinlikle tıp

Madem çalışıp tıp kazanabileceğinize inanıyorsunuz, bu sene neden kazanamadınız? Hiç kolay bir şey değil odaklanma gerektiriyor. Ev işleriyle beraber o kadar ders çalışmayı yürütebilecek misiniz?
Öğretmenlik de günümüz şartlarında çok zor para kazanır bir meslek grubu. O kadar çok mezun var ki, aralarından sıyrılıp özel ders konusunda tecrübe kazanmak kolay olmasa gerek.
Dikkatli düşünğn, sevgilinizin hayali yüzünden kendi hayalinizi geri plana atmayın. Gerçekten tıp okumak istiyorsanız ve 1 sene daha çalışıp kazanacağınıza inanıyorsanız, 6 yıl öğrencilik yaparken bir şekilde geçinebilecekseniz hayalinizden vazgeçmeyin, bizlere gerçekten istediği için doktorluk yapan doktorlar lazım
Bu ne cahil cühela bir yorum ya konu sahibi asla ve asla duymayın görmeyin şu yorumları yok sayın. Bana ilk yılımda en doğudaki hukuk fakültesi bile gelmiyordu ikinci hazırlanışımda top 3 de olan ülkenin en iyilerinden birine girdim. İlk senesinde tıp kazanamayıp konu sahibi düzeyinde olup ikinci senesindr hatta 3. 4. Kere kalıp tıp kazanan tanıdıklarım oldu yani kazanacak olan ilk senede kazanır gibi bir mantık olamaz
Uzaktan bir akrabamız aynı senin gibi şartlara sahipti
Çocuk ilk senesinde boğaziçi fizik yazdı senesimden tekrar sınava girip tıp kazandı
Sen de öyle yapabilirsin
Bu arada odtü matematik de çok iyi
Çok iyi şirketlerin kapıları açık olacaktır
Eğer tekrar hazırlanacaksanız lütfen tercih yapmayın bir yere yerleştikten sonraki sene puan kırılıyor öyle tıp kazanmak çok zor olur

Hukuk bitirdim 2023 mezunuyum teşekkür ederim :)
Çok zor olacak ama denesin bence de. Aklında kalmasın . Eşit ağırlıklı da çekmek daha kolay . Siz bayağı bir çekmişsiniz ama bu da büyük başarı tebrikler . Konu sahibinin hayat şartları zor . O yüzdendi benim tereddütlerim . Destek sıfır kendisine . Tüm ülkede tıp peşinde maalesef . Denesin olmazsa da yazar öğretmenlik mühendislik vs.

odtüye gelirseniz;
yurtta kalırsınız,
ailenizden uzaklaşırsınız,
üniversite öğrencisi olarak bir sürü bursa başvurabilirsiniz,
kocaman bir kütüphanede tıp için huzurla çalışırsınız.
puanı düşüren nokta tercih yapıp yerleşmemekti diye anımsıyorum. siz tercih yapıp yerleşeceğiniz için puanınız gitmiyor olabilir ama bunu kontrol etmelisiniz.

Normal şartlarda mezuna bırak 1 sene daha çalış tıp kazan derdim ama sizin şartlar sıkıntılı yine tüm ev işi sizin üzerinizde yine geçim sıkıntısı var dersane yok, babanız bir daha deniycem deseniz burnunuzdan getirebilecek biri,doğru tercihlerle kolay iş bulunacak bir bölüm seçin kendinizi ne kadar çabuk kurtarırsanız o kadar iyi......
bence de. öğrenciliği sırasında para kazanmaya başlasa para biriktirse süper olur. mezuniyetten sonra da hala aklında tıp varsa tekrar yksde şansını deneyebilir. bu sefer güvenebileceği bir miktar parası olur en azından.

Siralama yukseldikce rakipler cok cetinlescek ve 1 netin bile cok ciddi siralama degistirdigi noktalar olacak, bu zorlukla basa cikabilecek misin,
Gunde 5 6 saat tum rakiplerin caliscak, farki yaratcak calisma icin o ekstra zamani bulabilicen mi?

Siralama yukseldikce rakipler cok cetinlescek ve 1 netin bile cok ciddi siralama degistirdigi noktalar olacak, bu zorlukla basa cikabilecek misin,
Gunde 5 6 saat tum rakiplerin caliscak, farki yaratcak calisma icin o ekstra zamani bulabilicen mi?
İlk 30 bin sayısalda , kıran kırana , diş dişe bir savaş . Bunu hocalar söylüyor hep.Başarılı öğrencilerin çoğu sayısalcıdır , çoğu da bu sıralama için ölesiye çalışıyor . Yazdığınız gibi 2 net fazla 3 net eksik sonucu belirleyecek. Ayt de özellikle . Konu sahibinin aile düzeni riske uygun değil ama çok da istiyor tıp ı. Umarım başarır.🙏

Hayalin doktor olmak ise bir yıl daha hazirlan. Basaracagina inanıyorum. Lütfen meslek seçerken yurtdışında da iş görür mü ona bak. Gitmek istemesen bile cebinde bu ihtimal olsun mutlaka. Odtü çok güzel İngilizce öğretir mesela. Mesleğinin evrenselliği ne dikkat etmeni ve ne olmak istediğini , hayattan beklentini gerçek sen neyi sever ister bu karı oturup düşün.

odtü hazırlığa gelip 1 yılda çok güzel ingilizce öğrenirken yurtta kalıp tıp için çalışabilirsin. dil öğrenmek isteyen insanlar iyi dil eğitimi veren okullarda düşük puanlı bölümlere girip hazırlık okuyor. hacettepe'nin almanca ve fransızca hazırlıkları da var.

onun gazı yok zaten sadece fikrini belirtti benim de kafama cdden yattığı için kafam karıştı yoksa illa oku demıyor bana sadece kendi de okuyabilir. Tıp ve mat da hem tıp okumak istedigim icin hem de matematıgi cok sevdıgım ıcın kafamı karıstıran ıkı dusunce🥰

Ne yaparsan yap sevgiliye göre plan yapma, üniye sevgili giden 100 çiftten 99’u ayrılıyordur.

Back
X