MHP'den Kılıçdaroğlu'na bir yanıt daha!

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına cevap olarak yazılı bir açıklama yaptı.

mhp-den-kilicdaroglu-na-bir-yanit-daha--5771648.Jpeg

Yalçın, "CHP; tarihi sorumluluğunu yerine getirmemiş, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkması gerekirken, sözde çözüm sürecinin mimarı ve uygulayıcısı olmak istemiştir. Hatta zaman zaman AKP ile bu konuda yarışa bile girmiştir. MHP’yi millete havale etmeye kalkan zihniyete de hatırlatmamız: ’MHP’yi millete havale edemezsiniz çünkü partimiz zaten milletin sinesindedir’. Bu nedenle MHP milletsiz ve devletsiz bir koalisyon seçeneğini asla düşünemez. O halde HDP ile aynı çuvala girmeyi göze alabilen CHP’ye AKP ile koalisyona gitmeyi salık veririz. Asıl sorun; koalisyon seçenekleri veya seçeneksizliği değil, siyasi partilerin ilkesizliğidir" dedi.

"SİLAHLARIN GÖLGESİNDE DEMOKRASİ İŞLETİLEMEZ"

Semih Yalçın, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye medya üzerinden yaptığı yakışıksız teklif partimiz tarafından tepkiyle karşılanınca yazılı bir açıklama yaparak durumu tevile kalkışmıştır. Kılıçdaroğlu, açıklamasında ’Biz yüzde 60’lık blok derken kimsenin kimseyle bir arada olmasını, bir siyasi ortaklığı değil, Türkiye’nin önceliği olan hukuk ve demokrasi üzerindeki tahribatın giderilmesi için halkın bize verdiği sorumluluğu anlatmaya çalıştık’ demiştir.

YÜZDE 60'LIK BLOK...

CHP’nin Sayın Genel Başkanının bu son açıklamaları, aşağıdaki hususları kamuoyuyla paylaşmayı zorunlu kılmıştır: Yüzde ’60’lık blok’un gerçekten caiz bir tabir olabilmesi için, ortaya çıktığı varsayılan blokta yer aldığı düşünülen siyasi partilerin fikir ve ilkelerinde, beyannamelerinde, halka verdiği sözlerde en azından asgari müştereklerin olması icabeder. Çok iyi bilinmektedir ki Türkiye’de hukuk ve demokrasiyi tahrip eden mihrakların başında PKK ve onun siyasi kanadı gelmektedir. PKK; KCK mahkemelerini hukuk tahribata uğradığı için değil, bilakis baskı ve tasallut altında tuttuğu kitleleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasalarına uymamaya zorlamak ve onları illegal yollara sevk edip devlet içinde devlet olabilmek için kurmuştur. Üstelik PKK buna, AKP iktidarı yargıyı tekeline almadan ve yasalarla oynayıp dejenere etmeden önce başlamıştır. Silahların gölgesinde demokrasi işletilemez ve hukukun üstünlüğü sağlanamaz. Madem HDP seçime girmiş ve milyonların oyunu almıştır, eksikleriyle de olsa, öncelikle ’Cumhuriyet’in 13 yıllık Reklam arası’ndan önceki yasalarına tabi olacağını ilan etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin otoritesini tanımalıdır. Ancak o zaman Türkiye Partisiolarak kabul edilmesi mümkün olabilecektir" dedi.

"PKK’NIN HEDEFİ BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURMAKTIR"

Semih Yalçın, "Demokratik hakların tanınması ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasındaki eksikliklerin giderilmesi, demokrasiye bütün kurum ve kurallarıyla işlerlik kazandırılması için gereken adımların atılması ancak o sayede mümkün olabilecektir. Yüzde 13’ün üzerinde oy alıp seksen milletvekili çıkarmak, hiçbir partiye devletimizin yasalarını tanımama ve devlete kafa tutma hakkı vermez.Hal böyleyken Sayın Kılıçdaroğlu, MHP’ye HDP destekli bir ortak hükümet kurma teklifini dillendirirken böyle yasa tanımaz silahlı bir oluşumla hukuk sisteminin taşlarını nasıl yerli yerine oturtacağını, başta 17-25 Aralık Yolsuzlukları olmak üzere bütün hukuksuzlukların üzerine nasıl gidebileceğini kamuoyuna açıklamamıştır. Oysa illegal bir silahlı örgütün siyasi kanadıyla hukukun üstünlüğünü geçerli kılacağını ve demokrasiye işlerlik kazandıracağını sanmak, suçluları hapishanede gardiyan; mahkemede hakim, savcı ve avukat yapmaktan farksızdır. PKK’nın hedefi, Türkiye topraklarında önce özerk sonra da bağımsız bir devlet kurmaktır. HDP sözcülerinin dillerinin altında sakladıkları, demokratikleşme kabuğuna sarılı, midede hazmedilemeyeceği için bağırsakta çözülmesi hedeflenen enterik kaplı bakla budur. Ama bunu açıkça deklare etmek için zamanı ve zemini müsait bulmadıklarından, gizli niyetlerini elastiki kavramlarla setretmektedirler" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/mhp-den-kilicdaroglu-na-bir-yanit/siyaset/detay/2077576/default.htm

Bunlarin ilkeleri varmis he mi? AKP ile koalisyon yapacaksiniz, simdiden yol yapiyorsunuz. Yapin... Ama o cozum sureci ile Apo hapisten cikip da PKKnin basina gecerse yeniden, iste o zaman soracagim ben size ilkelerinizi.. Simdiden diyim, sakin ola "Vallahi biz istemeden oldu, biz onaylamadik, AKP yapti, yagmurdan kacarken doluya tutulduk" filan demeyin, yemezler..:KK53:

Bunlarin ilkeleri varmis he mi? AKP ile koalisyon yapacaksiniz, simdiden yol yapiyorsunuz. Yapin... Ama o cozum sureci ile Apo hapisten cikip da PKKnin basina gecerse yeniden, iste o zaman soracagim ben size ilkelerinizi.. Simdiden diyim, sakin ola "Vallahi biz istemeden oldu, biz onaylamadik, AKP yapti, yagmurdan kacarken doluya tutulduk" filan demeyin, yemezler..:KK53:

Saraylim,
İmralı'daki çıkacak zaten, artık o örgütün başında olmaz ama malum siyaset yolu açıldı:KK14:
Hükümlüler seçilemez diye bir kanunda olmadığına göreHoppa
Hertürlü Milliyetçilik ayaklar altındaydı değil mi?
Pek bir yardımı olacak MHP'nin:KK59:

Ben inanmıyorum partilere, en iyisini yapıyorum ama anlamıyorsunuz beni, mağdurum:KK61:

Bunlar koalisyon kuracak da bizi mi yönetecek?! Pehh. Birbirlerine kitap firlatan Sezer ile Ecevit ikilisiyle bir fark yok aralarında. Yok yok böyle koalisyon istemezükk

Saraylim,
İmralı'daki çıkacak zaten, artık o örgütün başında olmaz ama malum siyaset yolu açıldı:KK14:
Hükümlüler seçilemez diye bir kanunda olmadığına göreHoppa
Hertürlü Milliyetçilik ayaklar altındaydı değil mi?
Pek bir yardımı olacak MHP'nin:KK59:

Ben inanmıyorum partilere, en iyisini yapıyorum ama anlamıyorsunuz beni, mağdurum:KK61:
Mune, ben seni anlayamam, cunki hem duzenden sikayet ediyorsun, hem de bu duzeni bozmak icin hic birsey yapmiyorsun. Ya bos oy atiyorsun, ya da meclise giremeyecek partilere oy atiyorsun, oyun giren partiler arasinda en cok oy almis partiye milletvekili olarak donuyor. Yani istemeden de olsa soylene soylene bu bozuk duzenin devamina oynuyorsun. Asil senin Bahceli'yi iyi anlaman lazim.. Yollariniz bir yerde kesisiyor, dusunme sistemi ve bakis acisi olarak..
O da ilkeleri icin hem demedigini birakmayip hem de dolayli yoldan AKPye destek veriyor, sen de..

MHP'ye gelince, hayatimda hic onlara oy atmadim. Bahceli geldiginden beri her zaman AKP'nin en sikisik oldugu zamanda onlara elini uzatmis tek partidir. Meclisten kanun gecmiyecek gibi ise MHP hazir kita AKPden yana tavrini koyar her zaman. Tamam, ben de yillarca sag partilere oy attim, ama her zaman birseyleri degistirecegine inandigim parti ve liderlere oy verdim, bile isteye yanlisa hic onay vermedim. Kotunun iyisini sectim, cunki Turkiye sartlarinda kotunun iyisini secmedigin surece soz hakkin bile yok. Etkisiz elemansin.. Birileri senin yerine secilebilecek adaylari onune liste halinde koyar, sen oy versen de vermesen de seni yonetecek, hayatina ve gelecegine sekil verecek adamlar bellidir yani. Sen ancak kendi dogruna katki saglarsin o bir tek oyunla, birinin sesinin daha az veya daha cok cikmasina onay veririsin. Birinin, hayatinda daha az veya daha cok etkisinin olmasina katki saglarsin.

Ben daha iyisi olsaydi, gonlumdeki aday olsaydi diyerek hayal kurmam. Adaylar sevsem de sevmesem de belli. Objektifim. Bu kez secimim CHP idi, hala da soylemlerine baktigimda yanilmadigimi goruyorum. Birlestirici olmak suc olduysa bu ulkede, Kilicdaroglu ne yapsin? Keske AKPnin gitmesini isteyen herkes oyunu Kilicdarogluna verseydi de o da Bahceli ve Demirtasa muhtac kalmasaydi bu ulkenin makus talihini degistirmek icin.. Al AKPyi vur digerlerine.. Bahceli de Apo'ya hizmet edecek "ilkelerim" diye diye, HDP zaten kime belli, AKP zaten bastan kabullenmis, onun menfaatlerine dokunmayin da ulke kac parca olursa olsun..
Bir ulke basasagi giderken, birileri ulkeyi satip savar, insanlari birbirine dusman eder, yolsuzluk soylemlerinden onunu goremezken, hukuku adaleti askiya almisken once birlik ve beraberlik saglanip o basasagi gidis durdurulmaya calisir, yeniden hukuk tesis edilir, adalete guven saglanir, vatan sevgisi budur, ilkeler sonraki is..

Saraylım,
yarın AKP MHP koalisyonuyla gündem oyalanıp, Şaşırtıcı bir şekilde AKP CHP koalisyonu kurulursa fikrin ne olacak? Ya da CHP HDP koalisyon kurarsa? Siyasette olmaz olmaz diye birşey yok, olur olur.
Yanaşmaz mı CHP? MHP'de yanaşmıyordu.
Ki ben her an yine de bir sürpriz bekliyorum, ideolojileri ne olacak o zaman, söylemleri ne olacak?
Maalesef hiçbiri gerçek idealist değil, senin göremediğinde bu işte, idealist olsalardı, bugün MHP koalisyonu konuşuyor olmazdı, CHP Demirtaş'a göz kırpmazdı.
http://www.diken.com.tr/chpli-safak-paveyden-demirtasa-birlikte-iyi-salladik/

Yani maalesef sende Demirtaş'a göz kırpmaları pas geçiyorsun.

CHP ve AKP koalisyon kurarsa CHP bu ulkenin tek emniyet sibobu olur. Bildiginiz gibi ordu bitti, yargi bitti, anayasa mahkemesinin bir ayagi cukurda.. Kuvvetler ayriliginin yerine CHP gecer, fena mi olur? AKp de boylece her caninin istedigini sorgusuz sualsiz isleme geciremez. Bu konuda onlara guveniyorum. Cozum sureci ne olur bekleyip gorecegiz. Bugune dek PKKya ne verip ne aldigini AKPden baska bilen yok. En azindan seffaf bir duruma gelir, biz de ne olup bittiginden haberdar oluruz.

Ayrica idealistlik=ilkeler bu zamanda luks. Bu zamanda ihtiyacimiz olan sey bu degil. Onceligimiz degil. Oncelik birlik ve beraberlik, secim sonrasi meclisin geldigi noktada bir Bahceliye daha ihtiyac yok. Demirtasa goz kirpmayi ben bu sekilde aliyorum. Hic bir partinin ille de benim onceliklerim diye diretecek oy orani yok, Demirtas dahil. O yuzden CHP icin Demirtas bir tehlike arzetmiyor, musterek amaclarda biraraya gelebilirler degil mi? Sonucta HDP butun oylari Apo icin almadi, kendi de odunc oylarin farkinda.. HDP'nin diger soylemlerine baktiginizda ortak paydalari cok rahat gorebilirsiniz.

X