Mide bulantısı kaçıncı haftaya kadar sürüyor

cicekcilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
7
0
36
İstanbul
Merhaba herkese,
Mide bulantısı kaçıncı haftada geçiyor acaba? Ben sekizinci haftayı bitirdim. çok fena durumdayım. Hiçbir şey yiyemiyorum. Herşey her koku çok rahatsız ediyor. Bu korkunc sıkıntı kaç hafta daha sürüyor acaba?

Benim durumumda olanlara benim tek tavsiyem taze, yeni alınmış yoğurt ve simit beraber veya onun yerine haşlanmış patates. Ben günde bir kere sadece biraz bunlardan birini yiyebiliyorum bazı günler onu bile yiyemiyorum.

selam canım bende aynı durumdaydım şuan 18+3 haftalık hamileyim ama ilk 3 ay sabah akşam mide bulantısı ardından istifa ediyordum 4. ayıma girdiğim zaman biraz hafifledi ama kokulara karşı çok hassaslaştım. benim tavsiyem kokulardan uzak dur ve ne çok aç kal nede çok ye onlarda çok kötü yapıyor..

canım mide bulantıları 3. ayın sonuna kadar sürüyor maalesef.
hatta kimileri 9 ay çekiyor ki umarım öyle olmaz.sabret bir ayın kalmış,
allah sağlıcakla kavuştursun inşallah..

3. ayımdan sonra çok rahatladım ama şu an 5. ayımdayım midem çok rahat diyemem. zaman zaman bulantılarım oluyor ilk zamanlardaki gibi olmasa da. doktorunun önereceği mide bulantısı için kullanabileceğin ilaçlar var onlar da iyi geliyor. ama mutlaka doktor tavsiyesiyle olmalı.

merhaba guzelım o bulantılardan ceken bırıde benım oyuzden senı cok ıyı anlıyorum 6 haftada basladı benımkı berbat sekılde evımde asla buzdolabını acamaz oldum mutfaga bıle gıremıyordum kusmaktan yatak ve lavoba arasında gıdıp geldım ve 5 kılo verdım sana sunu bunu ye dıyemıycem ınsan yıyemıyor cunkı ve yedıkleerın cıkıcaksa bunu engelleyemıyorsun hasta gıbı yattım hep aclıktan mıgdemın bagırsaklarıma yapıstıgını hıssettım sankı. serum falamda bı care olmuyor zaman sadece careymıs 14 haftamda bıttı cok sukur suanda eskı halıme nazaran cok ıyıyım dr um dramamıne dıe ılac verdı basta ıse yaramadı ama sımdı toparlandıkca faydasını goruyor ve hala ıcıyorum ıcmezsem yıne kusuyorum yoksa
sana duydugum bı ıkı seyı soylıyım aklında bulunsun bana faydası olmadı ama ıns sana olur sabah ac karnına bı kasık bal dıyorlar yarım lımon suyu dıyorlar cay kasıgı kuru kahve dıyorlar
dıyorlarda bana yaramadı allah yardımcın olsun beklemekten baska bı caren yok

Çok sağolun cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için.
12-14 haftaya kadar sabretmek lazım demek ki, çok zor oluyor ama napalım işin doğası bu demek ki. Doktoruma ilacı sorucam mutlaka.
Hepimizin hamileliğinin sağlıkla devam etmesini diliyorum.

valla canım benimde 5 ay sürdü ama çok şiddetli hiç bişi yemedim sadece limonlusoda içiodum o çok rahatlatıyodu ve günde 7 tane 5 ay sonra geçti ama dogurana kadarda hafifi hafif oldu tam 8 kilo vermiştim

Benim tam 16. haftamın bittiği geceye dek sürmüştü. Evet yaşarken çekilmez geliyor ama sonrasında yaşayacağın o güzellikler sana bu zor günleri unutturacak, merak etme. Sana tavsiyem mideni çok doldurma, yiyebildiğin şeylerden bile çokça yeme. Kendini yemek için de zorlama.

Haklısın yemeğe zorlamanın bir faydası olmuyor. Midede durmayan durmuyor zaten ama insan bebeği beslenemiyor diye suçluluk duyuyor.
Hele vitamini midede tutmak büyük bir dert. Ben Elevit alıyorum, garip metal tadı gibi bir tadı var ve genelde kalmıyor, çıkıyor. Onu yemekle almak lazımmış ama mümkün olamıyor işte. Onu yutamazsam bazen onun yerine minik bir folik asit hapım var onu alıyorum hiç değilse folik asit almış olayım diye. Folik asit ilk haftalarda çok önemli dedi doktorum. Yani hem çok zor hem insan bebeği için en iyisini yapmak istiyor ama ne mümkün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…