- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
- Konu Sahibi berlin8982
-
Sevgili arkadaşlar herkese selam , umarım herkes iyidir
Hamile olan arkadaşlara kolay bir hamilelik ve sağlıklı doğumlar, hamile kalmaya çabalayan arkadaşlara ise , en kısa sürede pozitifi görmelerini diliyorum
8+5 günlük hamileyim. 7.haftaya kadar hiç bir şekilde hamile olduğumu hissetmiyordum ama son 1 haftadır , mide bulantısından ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım . Gece-gündüz farketmiyor. Hiç birşey yemesem açlıktan, yesem yediğim için bulanıyor . Böyle olduğu için de bebeğim de vitamin alamıyor çünkü ben yeteri kadar yani olması gerektiği gibi sağlıklı beslenemiyorum , çok üzülüyorum hamile olan arkadaşlar bu süreçte ne yapabilirim ? Acemiyim .
Birde özellikle gece yattığımda, sanki nefesim ciğerlerime ulaşmıyor gibi hissediyorum . Nefes yetersiz gibi . Nefes nefese kalıyorum . Gece uykularım da çok bölük .
Hamile kalmadan önce , hamilelik kaprisi olarak adlandırdığım ne varsa başıma geldi , gerçekten kapris değil çok zor durumdayım
Var mı benim gibi olan ? Bana fikir verecek olan ? Gelin beraber bir çözüm bulalım .
Zaman ayırıp okuyan, cevap yazan -yazacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim
Al benden de o kadarSevgiliMune , benim bir derdim var . Şimdi şöyle oluyor ki ;
Görüldüğü üzere bugün buraya bir konu açtım ve yine görüldüğü üzere tek bir yanıt bile alamadım . Yarın ve ondan sonraki günde 1 ya da 2 yanıt gelecek . Eğer bdv’ye açsam ban yiyeceğim. Hamilelik ile ilgili bir bölüm olduğu için buraya açmak zorundayız bunu tabii ki biliyorum ama burda da hiç bir şekilde sonuç alamıyoruz ? Bdv bir tek kayınvalide -eş vs. Konuları için mi ki ? Bu da bir dert değil mi mesela ? Ben bir yorumcu ve site katılımcısı olarak sizi çok iyi anlıyorum insanlar ota şeye konu açıyor bdv’ye ama sizde ben ve benim gibi olanları anlayın lütfengeçen gün bebeğimin kalp atışlarını duyamadık diye önce buraya daha sonra burdan hiç yanıt alamayınca bdv’ye konu açtım ve banımı yedim. Benim için bebeğimin kalbinin atışı , burda okuduğum kaynana - gelin kavgalarından daha büyük bir dertti mesela buna bir çözüm üretebilir miyiz ? Hani akıl akıldan üstündür . Ne biliyim. İnsanlar niye bdv kadar ilgi göstermiyor buraya
Ay gerçi ben hiç Ümitli değildim , o yüzden muneciğimize yakarışta bulundum , ama şimdi bir kaç yanıt gelince sevindim . Tabii ki yine de aynı fikirdeyim. Bir çözüm bulunsa süper olur :) ya da bdv adı değişsin kaynana filan olsun , sonuçta herkesin derdi başka oluyorAl benden de o kadar
Allah yardımcınız olsun. Bende 6. Haftama girdim bugün en korktuğum şey bulantı ve kusma. Dua ediyorum sürekli olmasın diye. İki gündür akşamları (psikolojikte olabilir) bulantım oluyor yemek yerken kusucak gibi oluyorum sonra dışarı çıkıyorum 2 gündür balkonda yiyorum yemeği ve mide bulantım geçiyor. Birde yoğurtlu makarna mideyi rahatlatıyor deneyebilirsiniz Allah yardımcınız olsun ben yaşamam inşallahSevgili arkadaşlar herkese selam , umarım herkes iyidir
Hamile olan arkadaşlara kolay bir hamilelik ve sağlıklı doğumlar, hamile kalmaya çabalayan arkadaşlara ise , en kısa sürede pozitifi görmelerini diliyorum
8+5 günlük hamileyim. 7.haftaya kadar hiç bir şekilde hamile olduğumu hissetmiyordum ama son 1 haftadır , mide bulantısından ne yapacağımı şaşırmış kalmış durumdayım . Gece-gündüz farketmiyor. Hiç birşey yemesem açlıktan, yesem yediğim için bulanıyor . Böyle olduğu için de bebeğim de vitamin alamıyor çünkü ben yeteri kadar yani olması gerektiği gibi sağlıklı beslenemiyorum , çok üzülüyorum hamile olan arkadaşlar bu süreçte ne yapabilirim ? Acemiyim .
Birde özellikle gece yattığımda, sanki nefesim ciğerlerime ulaşmıyor gibi hissediyorum . Nefes yetersiz gibi . Nefes nefese kalıyorum . Gece uykularım da çok bölük .
Hamile kalmadan önce , hamilelik kaprisi olarak adlandırdığım ne varsa başıma geldi , gerçekten kapris değil çok zor durumdayım
Var mı benim gibi olan ? Bana fikir verecek olan ? Gelin beraber bir çözüm bulalım .
Zaman ayırıp okuyan, cevap yazan -yazacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim
Gecen bende bebegimle ilgili dogru yere konu actim ama 1 kisi cvp verdi sadeceAy gerçi ben hiç Ümitli değildim , o yüzden muneciğimize yakarışta bulundum , ama şimdi bir kaç yanıt gelince sevindim . Tabii ki yine de aynı fikirdeyim. Bir çözüm bulunsa süper olur :) ya da bdv adı değişsin kaynana filan olsun , sonuçta herkesin derdi başka oluyor
Aynen bende de öyle olduGecen bende bebegimle ilgili dogru yere konu actim ama 1 kisi cvp verdi sadece
Sonra ban yicegimi bile bile bdv ye actim
Baya cvp geldi
Sonuc, banlandim
Evet bebegin suan senin vitaminleri kullaniyor muhim olan 5 ay sonrasi ki o zmna bulantilar kesiliyor yemeye basliyorsunAy hiç cevap gelmeyecek diye düşünüyordum , hatta bu yüzden serzenişte bile bulundum şimdi vakit ayırıp cevap verenleri görünce resmen mutlu oluyorumbende istifra yok çok şükür ama sürekli bir bulantı . Bide ben hep sabah oluyor bitiyor zannediyordum , öyle değilmiş yani :/ her an gelebiliyor farketmiyor gece gündüz . Neyse bebeğim sağlıklı olsun da . Razıyım napayım. Bu arada içimi gerçekten çok rahatlattınız, acaba gerçekten vitaminler yeter mi bebeğime ? Ben yine de meyve yemeye çalışıyorum açıkçası yemek yiyemesem de az az meyve bi yararı olsun diye :)
Canım inşallah sende olmaz . Ben bulantılarım başlamadan 1 gün önce anneme telefonda rahat ilerlediğini söyledim, ertesi gün kafamı kaldıramadım yastıktan. Bide teyzelerimden biri sürekli 'sen hamilesin hasta değilsin 'yorumu beni cileden cikariyor . Hastayım demiyorum zaten , ama mide bulantısını yaşamayan bilmiyor . Bulanan mideyle de haha hihi olamıyor insanAllah yardımcınız olsun. Bende 6. Haftama girdim bugün en korktuğum şey bulantı ve kusma. Dua ediyorum sürekli olmasın diye. İki gündür akşamları (psikolojikte olabilir) bulantım oluyor yemek yerken kusucak gibi oluyorum sonra dışarı çıkıyorum 2 gündür balkonda yiyorum yemeği ve mide bulantım geçiyor. Birde yoğurtlu makarna mideyi rahatlatıyor deneyebilirsiniz Allah yardımcınız olsun ben yaşamam inşallah
Tabi ki canım insanın halsizliği olur uyur dinlenir, kasık ağrısı olur arada bir geçer normaldir dersin ama bulantı kusma insana hiç bişey yedirmez çok zordur Allah yardımcın olsun bol bol dua et unutma dua herşeyin ilacıCanım inşallah sende olmaz . Ben bulantılarım başlamadan 1 gün önce anneme telefonda rahat ilerlediğini söyledim, ertesi gün kafamı kaldıramadım yastıktan. Bide teyzelerimden biri sürekli 'sen hamilesin hasta değilsin 'yorumu beni cileden cikariyor . Hastayım demiyorum zaten , ama mide bulantısını yaşamayan bilmiyor . Bulanan mideyle de haha hihi olamıyor insan
Ceviz yiyorum her gün bir avuç. Folik asitte içiyorum. Ama asitli hiç bi icecek içmiyorum açıkçası bebeğe zararlı diye ,arada gazoz icsem olur mu ki ? Insan bebek icin bir kaç sene uğraşıp gebe kalınca böyle buldumcuk gibi oluyor ama napayımEvet bebegin suan senin vitaminleri kullaniyor muhim olan 5 ay sonrasi ki o zmna bulantilar kesiliyor yemeye basliyorsun
İlk 3 ay folik asit iciyosun ztn
Ceviz ye bol bol
Gazoz iyi geliyor bulantilara
Bak kusmuyormussun bende o da vardi
7/24 bulanti ve kusma
Gece kalkip kustugumu bilirim
Neyse miden bulanmasin :)
Bulantin icin iyidir soguk gazozCeviz yiyorum her gün bir avuç. Folik asitte içiyorum. Ama asitli hiç bi icecek içmiyorum açıkçası bebeğe zararlı diye ,arada gazoz icsem olur mu ki ? Insan bebek icin bir kaç sene uğraşıp gebe kalınca böyle buldumcuk gibi oluyor ama napayım
Bulantin icin iyidir soguk gazoz
Tabi sen bilirsin
Ben ictim arada
Ha hic biseyi de cok yeme
Sonra ondan tiksiniyosun
Misal cevizden tiksinmistim ben
Hamilelik zor bi surec
Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?