Mide bulantısı...

mutluuuuu

Doğum günü hediyesi oldun bana miniğimm :)
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
717
324
123
Kızlar hamilelikte olan şiddetli mide bulantılarını ne kullanarak hafiflettiniz

Kızlar hamilelikte olan şiddetli mide bulantılarını ne kullanarak hafiflettiniz
Çubuk kraker birazda olsa geçiriyor,yeşil elma mandalinada yardımcı olabilir,bunlar dışında bende bi çözüm bulamadım.Yiyemesen bile uzun süre aç kalmamanı tavsiye ederim,hoş açlık hissi olmuyor aşırı bulantısı olanlarda ama mideyi uzun süre boş bırakmamak lazım,daha çok bulandırıyor

Doktorlar genelde bulanti hali veriyorlar çok sikintili durumlarda ama ben hic kullanmak istemedim. Arkadasin dediği gibi çubuk kraker ve leblebi kurtaricim oldu. Çok agir beslenmiyordum sebze agirlikli beslendim.onlar daha az rahatsız ediyor.

merhaba arkadaşlar,
Ben uzun zamandır takip ediyorum ama yeni katıldım aranıza.
Bugün 14+1 hamileliğimde mide bulantısından çok çekenlerdenim bende.Haftalardır sürekli kusuyordum,hiç bir kokuya tahammülüm yoktu tüm sevdiğim yemeklerden tiksinir oldum artık kusmaktan boğazım tahriş olmuştu ve kan gelmeye basladı dayanamadım ve doktorum ilaç verdi dramamine ve bende gerçekten etki etti midem bulansa da kusmalarım azalmıştı şimdilerde son 2 haftadır 13,haftaya girdiğimden beri eskisine göre daha iyiyim en azından hergün yerine iki günde bir kusuyorum ve çok şiddetli olmuyor bulantılarım iştahımda acılmaya basladı yeniden yemek yiyebilmek canımın bişeyler istemesi gerçekten güzel :) hepimiz hayırlısıyla bebişlerimize kavusalım inş :)

ben de bu dertten muzdaribim. yani zaten çok iştahlı değildim iyice gitti. 47 kiloymuşum yaa
kusma yok ama herşeyden tiksindim. en başta da çok sevdiğim kırmızı etten.
kurban zamanına denk geldi bi de şu hamişliğim ondan belki.
ay hiçbişey yiyemiyorum ve açlık da hissetmiyorum ama korkuyorum bi yerde bayılırım diye sonuçta bişey girmiyo mideye. üç gündür doğru düzgün bişey yemiyodum meyve hariç ; bugün sabah bi tanecik poğaça yiyebildim. ne öneriyosunuz hanımlar bana ?

ben sabah akşam yağzsız kaşarlı tost yiyodum bir ara birtek o midemi bulandırmıyodu ve biraz olsun tokta tutuyo herkesin bünyesi farklı ama belki sizede iyi gelebilir.Şimdiler de ise hala sabah uyanınca işe gelmeden bir tost yiyorum o tutuyor beni

onu da dün denedim ama yok iki ısırıktan sonra devam edemedim. bi de ilk üç ay kritikmiş ya korkuyorum açıkçası yemeyerek ona zarar verirsem diye.

onu da dün denedim ama yok iki ısırıktan sonra devam edemedim. bi de ilk üç ay kritikmiş ya korkuyorum açıkçası yemeyerek ona zarar verirsem diye.

hayır canım bebişe bir zararın olmaz korkma,ilk üç ay bebek beslenir vücuttan ben ne yesem kusuyordum günde 3-4 defa ve herşeyden tiksinmiştim 1-1,5 kg verdim ama geçiyo düzeliyo hatta zaten 3 aydan sonra düzelmeye baslıyo merak etme

çok sağol canım içimi rahatlattın. ya açıkçası etrafında sorcak kimse yokmu buraya yazıyosun diyo düşünürdüm ben eskiden olsa ama işte şartlar :/ kendi annem ben dahil 4 doğum yaptı ama bebeğin erken olduğunu düşündüğü için pek pas vermiyo bana yüz göz olmuyo henüz benle :) o yüzden çekiniyorum ona soramıyorum böyle şeyleri. burdan bakıyorum her merak ettiğim şeye valla. :) biraz karnım çıksın o gelip nasıl gidiyo diye soracak bana biliyorum naz yapıyo işte

:) seninle aynı durumda olan kişiler bir aradayız burda onun için tecrübelerimizi,yaşadıklarımızı paylaşmak güzel bence insan moral buluyo,benden baskaları da varmış diyor:) ay benim 2 haftadır birden çıktı göbişim,bebişim belirmeye basladıı tabii gelir sorar kıyamaz anneanesii :)

ayyyy :) kurban olurum onu verene yaa. çok heves ediyorum ben şu hamişliğin iyice belli olduğu zamanlara yani göbişin çıktığı zamanlara :) açıkçası şuan bulantılarım olmasa hiç anlayamam hamile olduğumu mesela çünkü normal hayatımda mide bulantısı nedir bilmezdim :)

ya biliyorum şimdi bana kızıcaksınız bu konuda madem çok istiyosun bebeğini niye devam ediyosun diye ama yaşayan var mı merak ettim. sigarayı bırakamadım malesef. yani eskisi gibi pöfür pöfür de içmiyorum mesela eskiden günde 10 tane falan rahat içerdim hatta malbora içiyodum şimdi winstonun incecik olanları var ya ondan aldım bi paket bi haftadır çantamda sürünüyo mesela günde bi ya da iki tane içiyorum o da içmek değil duruyo küllükte ben bi kere ya çekiyorum ya çekmiyorum yani yarısını hava içiyo öğürmek geliyo içimden yaktığımda bile ama dayanamıyorum. günah çıkarttım resmen :/

bana en iyi pirinç pilavı geliyor ve tabi kahvaltılık ayrıca ne kadar doğal şeyler yersem o kadar rahat ediyorum. mesela sabah kahvaltıda yediğim organik tam buğday ekmeği beni öğlene kadar tutuyor ama dışardan bi pizza felan yesem 2 gün kendime gelemiyorum :| ayrıca oğluma hmileyken çubuk kraker çok iyi geliyordu ama bu hamileliğimde çubuk kraker yiyince direk çıkarıyorum :) kısacası deneyerek görmekten başka çare yok...

Ben henüz 7.haftadayım ama midemde hiç birşey durmuyor her yediğimi çıkarıyorum. Şimdi PrimaBella diye bi saat bulduk eczaneden bugün geliyor işe yarayacağını umuyorum. Yoksa çocuk ağzımdan çıkacak artık

Merhaba hanımlar, 11 haftalık hamileyim günde 4 defa kusuyodum şimdi 1'e düştü bi ara hurma bana cok iyi geldi geciriyo diye günde 10'dan fazla yiyince tiskindim sonra ev yapımı yogurt iyi geldi deneyin isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…