Mide bulantisina - agrisina çözümü olan var mı?

Yengec9393

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
220
249
103
32
Kizlae merhaba.6 haftalik hamileyim.bu hafta icinde inanilmaz bir mide agrisi yasiyorum.doktorum ilac verdi ama birtulu gecmiyor.24 saat midem agriyor bulaniyor yemek yiyemiyorum yesemde cikariyoru..agliyorum acıdan.onerileriniz bekliyorum.

Aynı durumdayım şuan da. Azalması gerekiyordu ama azalmadı mide üstüne mide yanması eklendi :( bide ben şimdiye kadar 2 kere çıkarabildim boş boş bulanıp duruyor. Doktorunuz hangi ilacı verdi acaba ? Banada verdi ilaç bulantıyı bi 5 saatliğine filan azaltıyo aynı değilse ilaçlar bide onu doktoruna danışsan gerçi oda şuan tam çözüm değil kimisinde hiç işe yaramamış ama bende az da olsa etki ediyo gece aynı tekrar.

Aynı durumdayım şuan da. Azalması gerekiyordu ama azalmadı mide üstüne mide yanması eklendi :KK43: bide ben şimdiye kadar 2 kere çıkarabildim boş boş bulanıp duruyor. Doktorunuz hangi ilacı verdi acaba ? Banada verdi ilaç bulantıyı bi 5 saatliğine filan azaltıyo aynı değilse ilaçlar bide onu doktoruna danışsan gerçi oda şuan tam çözüm değil kimisinde hiç işe yaramamış ama bende az da olsa etki ediyo gece aynı tekrar.
Ilac adi verebiliyorsak yazarim tabi

Ilac adi verebiliyorsak yazarim tabi
Bende 13+5 gunluk hamileyim benimde 1 haftadir agiriyodu doktora gittim gaviscon surup yazar misiniz dedim internetten duymustum iyi geliyomus yazdi bana zaten gunde 3 kere iciliyo benim agriyodu ama bu ilac yanma icin ben yinede aldim ictim bana iyi geldi yani komple gitmedi ama eskisi gibi degil cogunlukla agirmiyo zaten ilacin etkisi gecmeden yine iciyosun surubu bence sizde gidip doktorunuzdan isteyin yazsin sizede bana cok iyi geldi suan yemek yiyorum kusmuyorum bende hicbir lokma yiyemiyordum su bile icsem cikariyodum suan iyiyim :)

Kizlae merhaba.6 haftalik hamileyim.bu hafta icinde inanilmaz bir mide agrisi yasiyorum.doktorum ilac verdi ama birtulu gecmiyor.24 saat midem agriyor bulaniyor yemek yiyemiyorum yesemde cikariyoru..agliyorum acıdan.onerileriniz bekliyorum.
Bende durum aynı sarı leblebi ve mandalina iyi geliyor arkadaşım çubuk kraker geçirmiş birazdan onuda alıcam

Malesef bir çare yok :(
3 aya kadar bu mide bulantılarını çektim..
meyve çorba ile meslendim bide bol su. Midenizi tamamen boş bırakmayın ağrınız ondan. Sevdiğiniz meyvelerden tüketin..

Malesef bir çare yok :KK43:
3 aya kadar bu mide bulantılarını çektim..
meyve çorba ile meslendim bide bol su. Midenizi tamamen boş bırakmayın ağrınız ondan. Sevdiğiniz meyvelerden tüketin..
Banada sağlık ocağındaki ebe günde 7 öğün beslenmemi söyledi ama daha çok bulantı oldu :110:

Banada sağlık ocağındaki ebe günde 7 öğün beslenmemi söyledi ama daha çok bulantı oldu :110:

:KK57: Yok artık!
Hala normal öğünler ile besleniyorum. Yani hamile kalmadan önce ne kadar öğün yediysem aynı.. acıkmadığım sürece yemiyorum. 7 öğün yemek demek bir sürü kilo! Öyle birşey yapmayın bence. Normal beslenin ya hamilelikte gereksiz beslenmek bebeğe faydası olmuyor anneye zararı oluyor.

:KK57: Yok artık!
Hala normal öğünler ile besleniyorum. Yani hamile kalmadan önce ne kadar öğün yediysem aynı.. acıkmadığım sürece yemiyorum. 7 öğün yemek demek bir sürü kilo! Öyle birşey yapmayın bence. Normal beslenin ya hamilelikte gereksiz beslenmek bebeğe faydası olmuyor anneye zararı oluyor.
Yok canım bir kere yaptım bıraktım bol karbonhidratlı beslenme diyor bence bol protein ,sebze ve bakliyatlı beslenme

Bende senin gibiydim 6.haftada bulantım başladı ve hiç birşey yiyemedim su bile içemiyordum 3 hafta hastanede yattım serumla beslendim hastaneden çıktıktan sonra bulantı ile beraber inanılmaz mide ağrılarım oldu ilaçlar geçirmedi her gece acile gidip iğne vurdurdum benim çok zor geçti seni çok iyi anlıyorum ama ağrıyacaksa bulanacaksa ne yaparsan yap oluyor sadece sabretmek gerekiyor ama geçiyor Allah yardımcın olsun

Merhaba kızlar zencefili şiddetle tavsiye ederim ilaç falan kullanmayin limonu sıkın içerisine 1 cay kasigi kadar zencefil rendeleyin vee sonucu gorun diğeri de su bardagina 1 tatlı kaşığı bala azıcık zencefili rendeleyin az ama üzerine kaynamış su ekleyin 2 3 dk dinlendirin yavaş yavaş için sonuç rahat bir gun:KK200:

Bende 13+5 gunluk hamileyim benimde 1 haftadir agiriyodu doktora gittim gaviscon surup yazar misiniz dedim internetten duymustum iyi geliyomus yazdi bana zaten gunde 3 kere iciliyo benim agriyodu ama bu ilac yanma icin ben yinede aldim ictim bana iyi geldi yani komple gitmedi ama eskisi gibi degil cogunlukla agirmiyo zaten ilacin etkisi gecmeden yine iciyosun surubu bence sizde gidip doktorunuzdan isteyin yazsin sizede bana cok iyi geldi suan yemek yiyorum kusmuyorum bende hicbir lokma yiyemiyordum su bile icsem cikariyodum suan iyiyim :)

Canim banada doktorum gaviscon ve emedur diye bi ilac verdi.gaviscon anlik rahatatiyor ama 2 dk sonra yine ayni agri.ac kalmamak ne mumkun!! Yiyemiyorum ki mide dolsun herseyden bir tiksinti.yesemde keske yemeseydim diyorum oyle bir kaynama bulanti

Canim banada doktorum gaviscon ve emedur diye bi ilac verdi.gaviscon anlik rahatatiyor ama 2 dk sonra yine ayni agri.ac kalmamak ne mumkun!! Yiyemiyorum ki mide dolsun herseyden bir tiksinti.yesemde keske yemeseydim diyorum oyle bir kaynama bulanti
Yok benimki o kadar cabuk gecmiyodu etkisi gene 3 4 saat idare ediyodu

Mide bulantina emedur etki ediyor mu
Bana en fazla gunde 3tane iç ama bulantina olmazsa icme dedi. Bulantimin olmadigi zaman yok gibi. Iciyorum ama cok az etki ediyor

Mide bulantina emedur etki ediyor mu
Bana en fazla gunde 3tane iç ama bulantina olmazsa icme dedi. Bulantimin olmadigi zaman yok gibi. Iciyorum ama cok az etki ediyor

Doktorum mumkun olmadikca ilac kullanmayi hicbir hamileye tavsiye etmiyorum dedi.sabh ac karnina ictim fayda etti.ama ogleden sonra denedigimde etmedi.zten kutudan 3 tane falan ictim daha icmedim.duruyor oyle.cok ilac kullanmak istemiyorum

7 öğün dediği tıka başa yemek değildir. Az ama sık yemektir mesela bir öğün yoğurt isr diğer öğün armut gibi
Bende 6 haftalıkken başladı bulantı kusma gaz(gegirme) hala devam ediyor daha bugün dr ilaç verdi oda tahlil sonucuna bakarak verdi gereksiz ilaç kullanımı istemiyor 3 kiloya yakın verdim 3 ayda ama bebişim önden gidiyor şükür
Beni kurtaran kızarmış ekmek o biraz midemi bastırıyor çubuk kraker yerine leblebi yi tercih ederim ilk günler çok yedim bende 2 saat bir 10 tane falan atıyordum ağzıma
Allah kolaylıklar versin çok zor yemek yitirmemek şu icememek

Ben şu an 15 haftalık gebeyim. Benimde ilk haftalar çok şiddetli mide ağrısı, bulantı, kusma ile geçti. Birde tüp bebek olduğu için hormon ilaçlarıyla beraber bulantı ağrı tavan yaptı. Son bir haftadır rahatladım. Birşey yiyemediğim için daha çok ağrı oldu. Hastaneye bile yattım. Bana sonunda gaviscon verdiler rahatladım biraz. Ama doktorunla konuş o yazsın, ezbere ilaç kullanma. Yanma ve ağrıyı azalttı bi nebze. Yemek yiyemiyordum. Su bile içemedim. Sana tavsiyem ılık süt içebiliyorsan kahve fincanı bile yeterli. Yudum yudum iç sütü. Komposto soğuk olursa yine ii geliyor. Mide aç kalmıyor böylece. Yumuşak gıdalar almalısın. Mideni yormamalı. Komposto ya şeker katma kendi şekeri yeterli. Elma mevsimden dolayı çok var. Çiğ tüketmek yerine kompostosu ii oluyor. Birde uyurken ben hep oturarak neredeyse uyudum. İki yastık koydum yaslanıp uyudum. Zor bir süreç ama inan herşeye değer ve geçiyor.

Ben şu an 15 haftalık gebeyim. Benimde ilk haftalar çok şiddetli mide ağrısı, bulantı, kusma ile geçti. Birde tüp bebek olduğu için hormon ilaçlarıyla beraber bulantı ağrı tavan yaptı. Son bir haftadır rahatladım. Birşey yiyemediğim için daha çok ağrı oldu. Hastaneye bile yattım. Bana sonunda gaviscon verdiler rahatladım biraz. Ama doktorunla konuş o yazsın, ezbere ilaç kullanma. Yanma ve ağrıyı azalttı bi nebze. Yemek yiyemiyordum. Su bile içemedim. Sana tavsiyem ılık süt içebiliyorsan kahve fincanı bile yeterli. Yudum yudum iç sütü. Komposto soğuk olursa yine ii geliyor. Mide aç kalmıyor böylece. Yumuşak gıdalar almalısın. Mideni yormamalı. Komposto ya şeker katma kendi şekeri yeterli. Elma mevsimden dolayı çok var. Çiğ tüketmek yerine kompostosu ii oluyor. Birde uyurken ben hep oturarak neredeyse uyudum. İki yastık koydum yaslanıp uyudum. Zor bir süreç ama inan herşeye değer ve geçiyor.
Birde uyandığın zaman sabah yataktan kalkmadan muz yiyebilirsin, yarım saat sonra kalkmalısın. Aç karnına yataktan kalkınca daha çok bulantı yapıyor. Muz yerine başka birşeyler de yiyebilirsin. Önemli olan aç kalkmaman. Benim kraker, leblebi tarzı şeyler midemi bulandırdığı için hep yumuşak gıdalara yöneldim.

Benim ne güzel geçmişti bulantılarım iki haftadır öyle rahattım ki..ama iki gündür yine Benimle. Hiç geçmeyecek mi bu yaaa

Back
X