Mide kanaması

Ben hemsireyim, mide kanamasi geciren hastalarla da bolumum geregi epey tecrubem var.
Mide kanamasi degil bagirsak kanamasi olabilir eger kan kirmiziysa. Kalin bagirsak ozellikle. Mide kanamasinda diski simsiyah olur, kalin bagirsak kanamasinda kirmizi olur.
Siz acilliksiniz aslinda. Esin resmen kan kaybediyor, cok ciddi bir sorun bu. Ne demek tuvalet kan doldu? Aktif kanama varsa evde randevu tarihi beklenmez, acile kosulur.
Mrb dunden beri siyah diski yapiyorum ama baska belirtim yok kusma karin agrisi gibi.Mide kanamasi olabilir mi?

Mide kanamasında makattan kırmızı kan gelmez, dışkı siyahlaşır. Ağızdan istifra olduğunda da ifrazat koyu,vişne çürüğü rengindedir, yine kırmızı kan gelmez. Eşinizin büyük ihtimalle dışkılama sisteminde bir sorun var, hemeroid,polip,çatlak vs.. gibi. Kolonoskopi mutlaka yaptırın, çok önemli bir tetkik. Bundan kaçmasına izin vermeyin, sonuçları çok kötü olabilir. Geçmiş olsun, umarım mühim bir şey çıkmaz.
Mrb benim diskim siyah ama kusmuyorum.Baska bi belirtimde yok.Mide kanamasi alabilir mi?

Back
X