• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide yanması lütfen bakın

Bezelye annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2021
71
21
38
Kızlar 20+6 haftalık hamileyim iki gündür midem akşam itibariyle yanmıyor resmen ejderha gibi ateş çıkarıyor 😔 az önce aç olmamama rağmen lansor içtim gaviscon almıştım ama hiç işe yaramadı. İşin kötüsü yatmadan önce demir ilacı içemeyecegim bu yüzden. Ayrıca konudan bağımsız cok kilo almaya basladım bu hafta 😔 normal mi nedir tavsiyeleriniz

Kızlar 20+6 haftalık hamileyim iki gündür midem akşam itibariyle yanmıyor resmen ejderha gibi ateş çıkarıyor 😔 az önce aç olmamama rağmen lansor içtim gaviscon almıştım ama hiç işe yaramadı. İşin kötüsü yatmadan önce demir ilacı içemeyecegim bu yüzden. Ayrıca konudan bağımsız cok kilo almaya basladım bu hafta 😔 normal mi nedir tavsiyeleriniz
umarım bir yol bulursunuz ben de aynı dertten muzdaribim 3-4 gündür. Daha çok yeni tanıştım yanmayla ama sanki acıkınca oluyor sonra da durduramıyorum gibi anladım denemelerime göre. Ya da sadece midemize tekme yiyoruz. Dua edelim şekil değiştirsinler.

benim doktorum bana kahvalti hariç tüm hamuriiini kesmemi söylemişti 😂 ben de 25.haftadan sonra 20 kilo almiştim. doktorum, her öğün öncesi bi meyve yememi söylemişti. kan sekerim hızlı çıkacağı için masada çok yemem diye ama tabii bende seker sorunu yoktu. he bunları uyguladım mı? hayır 😂 camış gibi yedim, doğurana kadar da ejderha gibi yandı midem 😂

Talcid tavsiye ederim. Gebelik kategorisi C ama çok zorlandığınız anlarda Gaviscon’dan daha etkili bence :))

Benimde 20 den beri şiddetli mide yanmam var ne yazık ki. Panto mide koruyucu ve rennie duo şurup kullanıyorum anında geçiriyor. Bazen çok inatçı bir yanma olduğunda soğuk süt içiyorum iyi geliyor tavsiye ederim. Kilo alma konusu da 20. Haftadan sonra bi anda kilo alınmaya başlıyor gayet normal bende o haftalara kadar nerdeyse hiç kilo almamıştım dikkatte etmediğim için şuan 37 haftalığım 15 kilo aldım toplamda. Gayet normal yani. Fazla kilo almak istemezseniz aşırı yememeye ve geç saatte yememeye çalışın ama bundan sonra iştahınız baya bi açılabilir. Sağlıkla gelsin bebeğiniz ❤️

umarım bir yol bulursunuz ben de aynı dertten muzdaribim 3-4 gündür. Daha çok yeni tanıştım yanmayla ama sanki acıkınca oluyor sonra da durduramıyorum gibi anladım denemelerime göre. Ya da sadece midemize tekme yiyoruz. Dua edelim şekil değiştirsinler.
Sabah aç karna lansor aldım şu ana kadar sorun yok ama lansoru doktorum yazmıştı gerek duymadıkca içme demişti

benim doktorum bana kahvalti hariç tüm hamuriiini kesmemi söylemişti 😂 ben de 25.haftadan sonra 20 kilo almiştim. doktorum, her öğün öncesi bi meyve yememi söylemişti. kan sekerim hızlı çıkacağı için masada çok yemem diye ama tabii bende seker sorunu yoktu. he bunları uyguladım mı? hayır 😂 camış gibi yedim, doğurana kadar da ejderha gibi yandı midem 😂
Tatlıyı meyveyi gectim yani hamursuz ölerim modunda olan tek ben değilmişim.

Benimde 20 den beri şiddetli mide yanmam var ne yazık ki. Panto mide koruyucu ve rennie duo şurup kullanıyorum anında geçiriyor. Bazen çok inatçı bir yanma olduğunda soğuk süt içiyorum iyi geliyor tavsiye ederim. Kilo alma konusu da 20. Haftadan sonra bi anda kilo alınmaya başlıyor gayet normal bende o haftalara kadar nerdeyse hiç kilo almamıştım dikkatte etmediğim için şuan 37 haftalığım 15 kilo aldım toplamda. Gayet normal yani. Fazla kilo almak istemezseniz aşırı yememeye ve geç saatte yememeye çalışın ama bundan sonra iştahınız baya bi açılabilir. Sağlıkla gelsin bebeğiniz ❤️ çok teşekkür ederim sizler de sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Ben de reflü hastasıyım hamilelikte çok zorladı bu beni. İlk dönem bir kaşık gavisconla başladım sonra ikiye çıkardık. Sonra aç karnına nexium aldım. Son trimesterda hiçbiri rahatlatmadı, raneks kullanmaya başladım. Lansor tok karnına etkili olmuyor. Raneks tokken de etkili. Bir sorun isterseniz doktorunuza

Mide yanmasına bence doğal olarak en iyi gelen şey kuru nane yemek. Yıllardır Reflü var ve ne yersem direkt midem yanar, hemen bir yemek kaşığı kuru naneyi alıp çiğniyorum ve yutuyorum ama gebelikte kullanımı nasıl olur bilemiyorum

Back
X