migren ve gebelik

kızalar merhaba....

bende ileri derece kronik migren hastasıyım...aynı zaman da alerjik atımım var. yani siler gibi agır ilaclar ve kortizonlu sipreyler kullanmak zorundaydım.ayrıca süt ürünleri migreimi tetikleyebiliyor ve hergün mutlaka kahve icmem gerekiyordu.acıkcası cok arastırtım ve cok kaygılandım nasıl bebek sahibi olacağım diye......
Eşimle bebek sahibi olmaya karar verdigimizde denemeden 3 ay oncesinde tüm ilacları bıraktım.Moralimi hep yüksek tuttum ve kendimi rahatlattım .Özet olarak hamile kalınca vucudumda tum o ilaclara gerek duymayacak bir bağışıklık oluşturacağına kendimi inandırdım.tabiki kolay olmadı bazı geceler de esim artık ilaç almam icin bana yalvardığını hatırlıyorum.Sadece buz takviyesiyle atlattım...
Şuan 23 haftalık hamileyim.Çok sukur hic bir seyim yok...Bardak bardak süt iciyorum...Hİc kahve icmiyorum...Bir iki kere bir atak gelecegini hissettiğimde bir bardak buzlu tonik icerek ve karanlık odada dinlenerek alattım...Aklınızda bulunsun TONİĞİN içindeki KİNİN maddesi iyi bir ağrı kesicidir...Ama başarmamın an büyük sıırrı Hamileliğin cok guzel ve insanı yenileyen bir mucize olduğuna inanmamdır.......
Hepinize gecmis olsun insallah sizlerde benim gibi saglıklı ve yüksek motivasyonlu bir hamilelik geçirirsiniz..........
Allah hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin...........

merhaba arkadaşlar. benim adetim gecikmişti. fakat 2 gün önce geldi ve hamile değilim. dünde bir hastaneye gittim 2 seans botoxtan sonra migren azalıyorsa endoskopik cerrahi yöntemiyle tamamen migreni ortadan kalkacağını söylediler. fakat ben bebek istediğim için bunu doğum sonrası yapın dediler. velhasıl beni akupunktura yönlendirdiler.bende dün ilk seansa başladım. benim ayrıca alerjimde var dedim. daha 6 7 seans daha gideceğim. inşallah iyileşirim.

bu gercektende cok etkili bir yöntem 27 yasındayım ve 12 senelik migrn hastasıyım bu formul kadar çabuk etki gösteren bir ilaç daha görmedim ben..15 dk da kesiyor migren ağrısını.ama formulu kafanızda 15 dk tutmaya dayanabilirseniz:1closedeyes:

ya arkadaşlar bende 2 kere denedim ama malesef grçirmedi benim ağrımı hemde 1saat beklettim ama malesef olmuyor

ben de migren hastasi olarak su an 2. hamileligimin 39. haftasindayim. Migren ilaclarini oyle ya da boyle birakmak gerekiyor. Denilenler dogru, atak gelirken hissedip hafif parasetamollerle destekleyebilirsiniz kendinizi. Yalniz sunu soylemeliyim, iki hamileligim de de kendimi bebek gibi hissttim cunku 9+9 yani 18 ay hayatimda tamamen ama tamamen basagrisiz gecti. Hatta ikinci hamilelgim oncesinde ataklar cok siddetli geldiginde ne olur yeniden hamile kalsam derdim. Yani bebege zaten hersey deger ama bir de bu eklenince tadindan yenmez bir durum doguyor, bunu da bir tek biz migrenliler bilir.

benim hamileligim uc ay surdu ama hafta en az iki migren atagi geciren ben hamilelik boyunca hic migren yasamadim, bir kez basim agridi o da farkliydi. saatlerce uyuyordum yine basim agrimiyordu ki normalde bir saat fazla uyususam aninda migrenim tutardi. hamileligim ne yazikki uc ay surdu ve dort aydir hamile degilim dilimi isirayim hala migren atagim tutmuyor. hayatimda hic su icmeyen ben hamilelikte acayip su icmeye alistim simdi de cok iciyorum acaba diyorum suda magnezyum coktur ve ben de eskiden magnezyum eksikligi mi vardi? doktorlar magnezyum eksikliginin migren nedeni olabilcegini hep soyler ve ek magnezyum verirler. ben de saskinim ama Masallah migren nedir unuttum:)) bir de korunuyordum demissin dogum kontrol hapi miydi? dogum kontrol hapi icen bir bayan migrene sahip olursa doktoru ilaci hemen birak der.

3 yil doktorunuzun size dogum kontrol hapi kullandirdigina inanamiyorum tum mugrene sahip kadinlar asla dogum kontrol hapi kullanmayin ayrintisini unuttum ama sadece migren cilesini cekmeniz degil migrenli kadinlarda hap tehlikeli de olur. bana her gittigim doktor migren icin gittigimde bunu anlatirdi. jinekologumda ne yaparsan yap hayat boyu asla dogum kontrol hapi kullanma demistir. hos zaten cok zor hamile kalmistim!! oyle korunma derdim yok ne yazikki.

Merhaba kızlar bu forum neden böyle kalmış gebelik düşünen kadınların en büyük korkusu migren lütfen birbirimize destek olalım benimde kronik migrenim var normal yoldan hamile kalamadım tüp bebek yaptırıcaz ama hormon ilaçları migrenimi iyice tetikler mi diye korkuyorum benim durumumda olan var mı ben hergün bi magnezyum omega3qten takviyesi dvitk2damla kullanıyorum doğal ağrı kesici olarak aktarlardan mutlaka migren taşı almanızı öneririm parolla beraber hafifi ataklara iyi geliyor bide 2lt su içmek iyi geliyor ama adet dönemi migrenim relpax almadan geçmiyor siz doğal bir çözüm buldunuz mu bide gebelere parol serum veriliyormuş galiba bilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…