MİKRO TESE İÇİN YARDIM LÜTFEN

tstoner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
228
149
Merhaba hocam , eşim azospermi hastası ve mikro tese için karar verme aşamasındayız ancak aklımıza takılan birşey var , sizce ben önceden tedaviye başlamalımıyım yoksa önce eşim mikro tese olup sperm bulunursa tedaviye başlamam daha doğru, yardımınızı rica ederiz, teşekkürler.

hocam merhabalar... size kısaca durumumu izah etmek isterim.. ben 2012 yılında hpv ( hsıl cın2 ) virüsünden dolayı ameliyat geçirdim.. ve şu anda ortalama 4cm kadar bir endometrioma ve folükül kisti mevcut bunlar yetmez gibi eşim azospermi... 10 yıldır evliyim yasım 30 bir tüp bebek denemesi yapmak istedik malesef igneleri düzenli uygulamama ragmen tedaviye cevap vermedi.. çok moralim bozuk ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.. eşime tese önerdiler.. ama benim durum ne olacak gonal f, gonolapeptyl ve menogon kullandım tedavi sürecinde.. ama yumurtalarda büyüme olmadı en büyüğü 16 idi.. ve tabi tedavi durduruldu.. tavsiyelerinizi bekliyorum... teşekkürler...

Merhaba hocam , eşim azospermi hastası ve mikro tese için karar verme aşamasındayız ancak aklımıza takılan birşey var , sizce ben önceden tedaviye başlamalımıyım yoksa önce eşim mikro tese olup sperm bulunursa tedaviye başlamam daha doğru, yardımınızı rica ederiz, teşekkürler.
Merhabalar :Azospermi (menıde sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir. Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı oncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yontem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 ornekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu) Tese spermi çogu hareketsız olabılecegınden dondurup saklama mumkun olamamaktadır.Cunku cozuldugunde hayatta kalma oranı düşük olmaktadır. Bu nedenle sperm bulundugu anda kullanılması faydalı olucaktır . Sperm bulma ürologun deneyımı ıle oldukca orantılıdır. Tup bebekte basarıda hekım ve laboratuvar basarısı oldukca onemlıdır. Dolayısı ıle merkez secımı basarıda cok onem arzeder.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

hocam merhabalar... size kısaca durumumu izah etmek isterim.. ben 2012 yılında hpv ( hsıl cın2 ) virüsünden dolayı ameliyat geçirdim.. ve şu anda ortalama 4cm kadar bir endometrioma ve folükül kisti mevcut bunlar yetmez gibi eşim azospermi... 10 yıldır evliyim yasım 30 bir tüp bebek denemesi yapmak istedik malesef igneleri düzenli uygulamama ragmen tedaviye cevap vermedi.. çok moralim bozuk ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.. eşime tese önerdiler.. ama benim durum ne olacak gonal f, gonolapeptyl ve menogon kullandım tedavi sürecinde.. ama yumurtalarda büyüme olmadı en büyüğü 16 idi.. ve tabi tedavi durduruldu.. tavsiyelerinizi bekliyorum... teşekkürler...
Merhabalar : Yumurtalık rezervınız yapılacak usg ıle degerlendırılmelı . rezerv dusuklugu var ıse ( yasınız genc ama endometrıoma varlıgı yumurtalık rezerv ustune olumsuz etkılı olabılmekte) ılac dozunun ayarlanması cevap ıcın onem kazanmakta. Vucut kıtle ındeksınıze ve yumurtalık rezervınıze gore uygun doz atanması gerekır. Yumurtalık rezerv dusuklugu var ıse önden yumurtalık guclendırıcı tedavı verılmesı dogru bır yol olucaktır. Sıgara ıcımı var ıse bırakılması , kılo artısı var ıse kılo verme bu durumu duzeltmeye yardımcı metotlardır. Yapılmıs fsh ve amh hormon degerlerınız var ıse bızımle paylasır ısenız daha fazla bılgı verebılırız. Sızn yumurtalarınız hazır hale gelınce eşinize mıkro tese ıslemı yapılarak sperm arama işlemi yapılmalıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X