adresi hatirlamiyorum ama nette bir haberde okumustum hamielelerin kullanmamasi gerektigini.cihazda sizinti varsa onunde bulunmanin embriyoya zarar verebilecegini soyluyordu.Yani daha bircok yerden arastirdim zarati yok diye yazilar da okudum ama ne bileyim yersiz oldugunu da bilsen bir evham kaplarya icini.oyle huzursuz oldum..Kimden duydunuz ya bunu?
Ne alakası var ya!
Hamileligim boyunca kullandım
Hiç birşey de olmadı.
Şu açıklamadan sonra hamilelik boyunca geçip mikrodalganın karşısına keyif yapma kararı aldım.Mikrodalga ışınları cep telefonlarında, bluetooth ve kablosuz internet erişiminde bile kullanılıyor.
Evet radyoaktiftir ancak dalga boyu 1 cm ile 1 metre arası bir boydadır. Yani bir güneşli bir temmuz gününde öğlen vakti bankaya gittiğinde güneşten gelen kızıl ve mor ötesi ışınlar sebebiyle, mikrodalga fırından yaklaşık 200 kat daha fazla radyasyon alıyorsun vücuduna.
Tıbbi görüntülemede kullanılan X-Ray ışınları yüksek radyoaktiviteye sahiptir, dalga boyu onlarca hatta yüzlerce metre bile olabilir ve kurşunlu alaşımlar ile uzağa yayılmaları engellenir. Demem o ki, mikrodalga fırının yanında yöresinde bulunmak ile x-ray taraması yapan cihazın yanında bulunmak asla aynı olamaz, için rahat olsun.
corek otu yutun o zaman. o radyasyonu buyuk miktarda ayok ediyormus.
ben de emar film cekildijten sonra corek otu yutun diye okumustum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?