mikrodalga calisiyormus farketmedim onunde durdum ..

luck25

hamurişidelisi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
633
414
18
annemle kahvalti hazirliyorduk.aspritorun sesinden mikrodalganin calistigini farketmedim dolandim durdum..biyerde eger miktodalga sizdiriyorsa film cektirmekle ayni oldugunu okumustum.suan aklim cikiyor.hamileyken kullanan oldumu mikrodalga? cok dikkat ediyordum ama anem calistirmis bir anlik dalginlik.cok uzgunum

Ne alakası var ya!
Hamileligim boyunca kullandım
Hiç birşey de olmadı.

Mikrodalga ışınları cep telefonlarında, bluetooth ve kablosuz internet erişiminde bile kullanılıyor.
Evet radyoaktiftir ancak dalga boyu 1 cm ile 1 metre arası bir boydadır. Yani bir güneşli bir temmuz gününde öğlen vakti bankaya gittiğinde güneşten gelen kızıl ve mor ötesi ışınlar sebebiyle, mikrodalga fırından yaklaşık 200 kat daha fazla radyasyon alıyorsun vücuduna.

Tıbbi görüntülemede kullanılan X-Ray ışınları yüksek radyoaktiviteye sahiptir, dalga boyu onlarca hatta yüzlerce metre bile olabilir ve kurşunlu alaşımlar ile uzağa yayılmaları engellenir. Demem o ki, mikrodalga fırının yanında yöresinde bulunmak ile x-ray taraması yapan cihazın yanında bulunmak asla aynı olamaz, için rahat olsun.

corek otu yutun o zaman. o radyasyonu buyuk miktarda ayok ediyormus.
ben de emar film cekildijten sonra corek otu yutun diye okumustum.

Kimden duydunuz ya bunu?
adresi hatirlamiyorum ama nette bir haberde okumustum hamielelerin kullanmamasi gerektigini.cihazda sizinti varsa onunde bulunmanin embriyoya zarar verebilecegini soyluyordu.Yani daha bircok yerden arastirdim zarati yok diye yazilar da okudum ama ne bileyim yersiz oldugunu da bilsen bir evham kaplarya icini.oyle huzursuz oldum..

Ne alakası var ya!
Hamileligim boyunca kullandım
Hiç birşey de olmadı.

ah cok sevindm.. kuzenime felan sirdum ben dikkat ettim kullanmamistim deyince baya uzulmustum sevindm bu cevabiniza cok tesekkurler

Mikrodalgadan oyle kolay kolay sizinti olmaz. Uretum asamasinda kac tane guvenlik testinden gecmek zorunda. Bu makineler kapagi acik zaten calismiyor.

İlk defa duyuyorum.telefon ve bilgisayar ne kadar zararlıysa o da o kadardır.bu kadar pimpirikli olmayın.ikinci hamileliğimde ilk kızıma hergün mikroda süt ısıtıp verdim önünde durup bekleyip.şaşırdım

bu kadar kuruntu iyi değil rahatlayın
eğer rahatlayamıyorsanız yoğurt yeyin doktorlar radyosyon alıp mr çektiren vs. insanlarada öneriyor

Yapmayin bu kadarda hayati kendinize zehir etmeyin bunu yazdiginiz bilgisayar telefon hepsinden hatta hayattan uzak.dur disari bile cikma ama unutma sakınan goze cop batar herseyi kararinda yapmali

Şu açıklamadan sonra hamilelik boyunca geçip mikrodalganın karşısına keyif yapma kararı aldım.

Boşuna evham yapıyorsun 23 haftalık olmuş bebeğin zaten.
Hem o şuada dünyanın en güvenli yerinde,ben iki hamileliğimdede mikrodalga yı kullandım maşallah çok sağlıklı bebeklerim oldu bu kadar kafaya takma herşeyi.

Hanimefendi firin calisirken kapagi illaki kapali calisiyordur. Mikrodalga firinlarin kaplama malzemeleri elektromanyetik dalgalari gecirmemek icin tasarlanmistir. Ki buna ragmen herhangi bir kacak oldugunda bile suphelensek mikrodalgalarin x-isinlari yada yuksek enerjili parcaciklar gibi etkilesime gectikleri amddeyi iyonize etme ozellikleri yoktur yani kimyasal biyolojik bir zarar veremezler ama uzun sureli magruz kalmalarda isinmadan dolayi yanma seklinde zara verebilir. Yani sizin durumunuzu kapsamiyor, yapilan arastirmalarda kanserojen hicbir etkisinin olmadiginida gosterdi. Iciniz yinede rahat etmeyecekse kullanmayin ama kullandiginizda da ozellikle metal kaplar kasiklar yani bir metal obje kesinlikle icine koymayin.

cok cok tesekkur ederim herkese.. yazdiklarinizdan epey rahatladim.
mantikli gecinirdim sozde.5aydir mantik devre disi.kimi kinadim da boyle oldum bilmiyorum.sabahki takintim icin ben de baya kizdim simdi kendime :)

Canım yaa hamileyken insan ne kadar tedirgin oluyo dimi ben de fotokopi makinesi kullanmak durumunda kaliyodum ve hep takıntı yapiyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…