Mutfak Püf Noktaları mikrodalga fırın

ss81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
234
1
46
Ankara
hanımlar mikrodalga fırın almak istiyorum ama ızgaralı ızgarasız çok kafam karışıyor bu konuda hiçbir bilgim yok kullanan arkadaşlarım beni bilgilendirip yardımcı olurlarsa çok sevinirim.sizlerin mesajlarınızı bekliyor olucam.

mikrodalga fırınları ne amaçla kullanıyorsunuz bundan da bahsederseniz memnun olurum

mesela herşeyi pişirebilyosun buzunu cözebiliyosun ısıta biliyosun ohoooooooooo ben çok şeye kullanıyorum elimin altında süper bişey

ızgaralısı da mı varmış bunu bilmiyordum..

5-6 senedir günde 3-5 defa kullanıyorum, genelde yemek ve süt ısıtma ve donmuş gıdaları hızlı çözmek için kullanıyorum. pilav gibi tencerede ısıtılması zor olan yemekler çok güzel ısıtılıyor, yeni pişmiş gibi. kızım küçükken biberonlarını vs.. sterilize etmek için kullanıyordum, hala bazen diş fırçası gibi şeyleri koyarım. direk yemek pişirme için de kullanılıyor diyorlar ama ben hiç denemedim, gerek olmadı. bezen işim acele olduğunda tavuk, et, kıyma gibi şeyleri pişmeye yakın hale getirene kadar mikrodalgada tutup sonra tavada kızartırım yada tencerede pişmekte olan yemeğe eklerim. bence çoook pratik özellikle çalışan kadınlar için büyük kolaylık...

siz hangi marka kullanıyorsunuz.ızgaralı ne demek

arçelik, ızgaralı microdalga olacağını sanmıyorum çalışma prensibi ile ızgaranın alakasını kuramadım. normal mini fırınım da arçelik onun hem ızgaralı hem ızgarasız modeli var, normal fırından bahsediyor olabilir misin acaba? anneminki ızgaralıydı kullanınca her yer çok kirleniyor evde mangal yapmak gibi diye pek kullanmazdı beğenmezdi onun için bana ızgarasız almışlardı.

Son düzenleme:
bu anneler günü indiriminden yararlanmak istiyorum.kıymetli vakitlerinizden banada yardım için ayırırsanız çok memnun olucam

bu anneler günü indiriminden yararlanmak istiyorum.kıymetli vakitlerinizden banada yardım için ayırırsanız çok memnun olucam

ben ızgaralı kullanıyorum ızgarası birseyin üzerini kızartmak için kullanılıyor mesela tavuk pişiriyorsun bembeyaz oluyor mikrodalgada ama ızgarasını calıstırırsan hem pişiyor pişerken ızgarada kızartıyor,kek falan yaptıgında üzerini normal fırındaki gibi kızartıyor ben memnunum premier kullanıyorum

ben arçelik kullanıyorum ızgaralı,çok memnunum.

Benimki Kenwood. Izgaralı ve aynı zamanda da ekmek makinesi. Izgarasını hiç kullanmadım, ama mikro dalga ve ekmek makinesi olarak memnunum.

Dolma, sarma, pilav, makarna, püre gibi şeyleri ısıtması çok rahat. Et çözdürürken de çok pratik, ancak süreyi iyi ayarlamak lazım, yoksa biftek tarzı etlerin kenarları pişmiş gibi olabiliyor, ya da kıyma top gibi bir şekilde dondurulmuşsa dışı pişip, içi cözülmemiş kalabilir. En temizi süreyi kısa kısa tutup, içindeki çözülmedi ya da ısınmadı ise işlemi tekrarlamak. Bir kaç kere yemek de pişirdim ama bana çok pratik gelmedi.

Biliyorsunuzdur belki, mikro dalgada sadece cam kaplar kullanılıyor. Isıtma yaparken, süreyi biraz uzatsa da cam kapak kapatmak iyi oluyor.

ızgaralısı da mı varmış bunu bilmiyordum..

5-6 senedir günde 3-5 defa kullanıyorum, genelde yemek ve süt ısıtma ve donmuş gıdaları hızlı çözmek için kullanıyorum. pilav gibi tencerede ısıtılması zor olan yemekler çok güzel ısıtılıyor, yeni pişmiş gibi. kızım küçükken biberonlarını vs.. sterilize etmek için kullanıyordum, hala bazen diş fırçası gibi şeyleri koyarım. direk yemek pişirme için de kullanılıyor diyorlar ama ben hiç denemedim, gerek olmadı. bezen işim acele olduğunda tavuk, et, kıyma gibi şeyleri pişmeye yakın hale getirene kadar mikrodalgada tutup sonra tavada kızartırım yada tencerede pişmekte olan yemeğe eklerim. bence çoook pratik özellikle çalışan kadınlar için büyük kolaylık...

Canım, şu sterilizasyon fikri hoşuma gitti.Nasıl yapıyorsun açıklar mısın?

Back
X