• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları mikrodalga kullanımı ve tarifler

leyla21

yine yeni baştan
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
5.353
2
356
38
Kayseri
kızlar mikrodalgada yaptıgınız tarifleri paylaşırmısınız birde nelere dikkat etmeliyiz!

ben mikrodalgada mısır patlatıyorum kapaklı borcama koyuyorum mısırı çok güzel patır patır patlıyor.
bir kere kek yapmıştım küçük borcamda 11 dkkada pişti ama beğenmedim çıkınca hemen sertleşiyor.
sonra kumpir yapıyorum patatesleri kabuğuyla koyuyorum 8 dk da pişiyor.
henüz başka bişey yapmadım çünkü mikrodalga alalı 3 hafta oldu.

patates közlemek,mısır patlatmak ve kestane közlemenin dışında

patlıcanı alacalı soyarak 4 e bölüp doğruyorum yanına aynı büyüklükte patates,havuç,kabak,biber,soğan doğruyorum bunları bir kapta iyice harmanlayıp içine dilediğim baharatları ve çeyrek çay bardağı sıvı yağ ekleyip mikrodalganın kendi tabağına döküyorum yaklaşık 7-8 dk %80 mikro dalga ve % 20 ızgara özelliğiyle pişiriyorum o kadar muhteşem ve o kadar hafif oluyor ki tarif edemem deneyin derim pişman olmayacaksınız

ben mikrodalgada mısır patlatıyorum kapaklı borcama koyuyorum mısırı çok güzel patır patır patlıyor.
bir kere kek yapmıştım küçük borcamda 11 dkkada pişti ama beğenmedim çıkınca hemen sertleşiyor.
sonra kumpir yapıyorum patatesleri kabuğuyla koyuyorum 8 dk da pişiyor.
henüz başka bişey yapmadım çünkü mikrodalga alalı 3 hafta oldu.
alla alla sen çiğ kabuklu patatesi 8 dak pişirdiğini söylüyorsun değilmi?
ana denemem lazım
birde migrodalgada kek yapmıştım içi pişmemişti
ben o özelliği sadece çözdürme için kullanır oldum resmen:bbo:

ya bende korkuyorum almaya,hatta
yeni ev aldığımız için geçen eşimin kardeşi
sana hediye ev hediyesi mikrodalga fırın alıcam dedi
çok isterim ama alma dedim
sağlığa zararlı olduğunu duymuştum ama
o yüzden de almadım,istemedim de..

Merhaba mikrodalgayı ben genelde yemek ısıtmak için kullanıyorum,biberonda süt ısıtıyorum.8dak da browni tarzı kek yapıyorum,çok güzel oluyor ani misafirlere birebir..kışın mısır patlatmıştım cam kapaklı borcama koyup çok uzun sürede patladı,kestane çok güzel oluyor,patetes ve sebze ızgarayı denememiştim onları deneyeceğim..8 9 dakika falan çalışınca ortam sanki ısınıyor ve başımda ağrıma ve baskı oluyor,galiba mikro dalgadan..Ender saraç ın kitabında okumuştum mikrodalgayı yemek pişirmek için değil,ısıtmak için kullanın diye yazmiştı,genelde öyle yapıyorum ama arada kaçamaklar oluyor:56: artık napalım makine küflenmesin:17:demi..

mikrodalga sağlığa zararlı mı değil mi ben ailemden 2 kişiyi kanserden kaybettim.paranoyak oldum resmen zararlı diye düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirm

mikrodalga sağlığa zararlı mı değil mi ben ailemden 2 kişiyi kanserden kaybettim.paranoyak oldum resmen zararlı diye düşünüyorum bilgi verirseniz sevinirm

Canım ben de zararlı olduğunu düşünenlerdenim, bu konuyla ilgili açtığım topice bakabilirsin. Bir radyoloji uzmanı yaydığı radyasyondan dolayı mikro dalgada radyasyon ölçümü bile yapmadıklarını söylemişti.:50:

mikrodalgada bişey pişirmenizi önermem.acil buz çözdürmek gerekince yada ısındığında şekli bozulacak yemekleri ısıtıyoruz biz.

özellikle bebeklerin sütünü falan ısıtmamanızı tavsiye ederim.sağlıklı bişey değil sonuçta.

bizde var ama gereksiz görüyorum ben ara sıra kullanıyoruz zaten,evlendiğimde evime sokacağımı da sanmıyorum.herşeyden yeterince radyasyon alıyoruz zaten günlük hayatta
:31:

ben bazı yemekleri ısıtmak için ve buzluktan acil lazım olan şeyler için kullanıyorum
ama 2 3 defa mısır patlatmıştım yağ koymadan yapıldığı için güzel fikir diye düşündüğümden :)
2 defada browni yaptım

ama şu patates közleme işi nasıl olur merak ettim doğrusu :27:

Ben mikrodalganın zararları varmı diye çok araştırma yaptım. Fakat şunu gayet samimi bir şekilde söyleyebilirim ki. Hayır yok. Bu aletin çok kısa sürede çok daha sağlıklı yiyecekler yaptığından çok eminim. Normalde yiyeceklerimiz dıştan içe ısınırken, bu mikrodalgalar içten dışa ısıtarak, tüm besin vitaminlerinin hapsolmasını sağlıyor. Şu an da tüm yabancı ülkelerde mikrodalga kullanımı çok yaygın. Hem zamandan tasarruf, hemde fiyattan. Mikrodalga çok elektrik harcıyor diyorlar. Fırında yaptığın 40 dk lık kekmi, mikrodalgada yaptığın 8 dk lık kek mi daha çok elektrik harcar? Neyse gelgelelim bana. Ben mikrodalgayla herşeyi yapıyorum. Yumurta hariç. patates,patlıcan,mısır,kek,browni,pilav,kuru fasülye HERŞEY. düşünün 15 dk da pilav, 15 dk da fasülye, 8 dk da kek,bunlar olurken,bir de yanına salata ekledinmi AL SANA 38 dk da bir sofra.:)

patates közlemek,mısır patlatmak ve kestane közlemenin dışında

patlıcanı alacalı soyarak 4 e bölüp doğruyorum yanına aynı büyüklükte patates,havuç,kabak,biber,soğan doğruyorum bunları bir kapta iyice harmanlayıp içine dilediğim baharatları ve çeyrek çay bardağı sıvı yağ ekleyip mikrodalganın kendi tabağına döküyorum yaklaşık 7-8 dk %80 mikro dalga ve % 20 ızgara özelliğiyle pişiriyorum o kadar muhteşem ve o kadar hafif oluyor ki tarif edemem deneyin derim pişman olmayacaksınız

arkadaş pişman olmazsınız demiş valla ben çok pişman oldum,dışardan geldim çokaçtım,bu tarifi daha önceden not etmiştim,pratik diye aynen uyguladım,sadece bu malzemeler mikrodalganın tabagına sığmadığı için başka bir tabak kullandım,8dakikaya ayarladım,pişmedi,tekrar 8,tekrar 8derken 3kez pişirildiği halde pişmemiş haldeki yemeğimi açlıktan ölmemek için yedim:)

arkadaş pişman olmazsınız demiş valla ben çok pişman oldum,dışardan geldim çokaçtım,bu tarifi daha önceden not etmiştim,pratik diye aynen uyguladım,sadece bu malzemeler mikrodalganın tabagına sığmadığı için başka bir tabak kullandım,8dakikaya ayarladım,pişmedi,tekrar 8,tekrar 8derken 3kez pişirildiği halde pişmemiş haldeki yemeğimi açlıktan ölmemek için yedim:)

mikrodalgadan,mikrodalgaya çok fark var, öncelikle mikrodalgayı iyi kullanabilmek için yiyecekleri tek tek koymak ve zamanını bir köşeye not etmek lazım. Mesela ben patatesi koyuyorum üzerine delikler açarak çatalla, 5 dk da közlenmiş gibi hazır oluyor. Aynı şekilde patlıcan da öyle. Bunları boş bir zamanında tek tek koy ve dene, sonra zaten aşağı yukarı fikrin olur. Emin ol bir kere alıştımmı daha ne yemekler yapabilirim diye düşünüyor insan. Birde mikrodalgaya koyacağın herhangi bir besinin üstünü kapatırsan,sonradan sertleşmezlerde. Bu kaplar ikea da filan satılıyor. Ama ben kek fanusum var plastikten onun üstünü kullanıyorum. Aynı görevi yapıyor.

Back
X