mikroenjeksiyon (icsi) yaptiranlar

Artık bütün tüp bebekler mikroenjeksiyon ile yapılıyor canım burdaki herkes öyle yaptırdı yani

icsi ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi kızlar? bugün bize de önerildi. Fakat tüp bebekten farkı nedir tam olarak, anlamadım.

Kızlar icsi normal mikroenjeksiyon zaten imsi yöntemi daha iyi bunu araştırın bence

icsi ile ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi kızlar? bugün bize de önerildi. Fakat tüp bebekten farkı nedir tam olarak, anlamadım.
canim bilgi icin suna bakabilirsin:
Mikroenjeksiyon ile klasik IVF tüp bebek yönteminin farkı nedir?
Klasik normal tüp bebek uygulaması yani IVF yönteminde çok sayıda (binlerce) sperm hücresi laboratuvarda kadının bir tane yumurta hücresinin etrafına konur. Bu spermlerden tek bir tanesi kendi kendisine yumurta hücresini döller. Burada döllenme normal yolla oluşan gebeliklerde spermin yumurta hücresini döllemesi gibidir, yalnız olay kadın üreme organlarında değil laboratuvarda gerçekleşmektedir.
ICSI yani mikroenjeksiyon yönteminde erkeğin spermlerinden sadece bir tanesii alınır ve kadının yumurta hücresinin içerisinemikroskopik yöntemlerle yerleştirilir yani enjekte edilir. Bu yüzden ismi mikroenjeksiyondur. Burada sperm yumurta hücresini kendiliğinden döllemez, "zorla" yumurta hücresinn içerisine yerleştirilir.

Turkiye'de yaptiricaksan zaten heryer mikroenjeksiyon yani ICSI yapiyor. Ama ben mesela Kanada'da yim burda doktorun ozellikle belirtmesi lazim mikroenjeksiyon icin. Mesela sorun erkek kaynakli degilse mikroenjeksiyon yapmiyorlar. Turkiye de teknoloji cok daha onde. Kanada da devlet karsilamaya basladi tup bebegi ama kasim sonundan beridir siranin gelmesini bekliyorum herhalde mart sonuna kadar bana siranin ne zaman gelecegini haber verirler mayis haziran gibi de baslarim tedaviye.

Teşekkür ederim tatlım. Ben Almanya'dayım. Burda da yaygın değilmiş. Eşimin sperm analizi iyi gelmedi ne yazık ki BU değerleri anlamıyorum zaten. Doktordan geldim. Şok olmuş durumdayım. Ivf ile aynı anladığım kadarıyla. Sadece döllenmeye mikroskobik ortamda müdahale ediliyor. Türkiye'deki koşulların daha önde olduğuna katılıyorum. Keşke orda olsaydım. Sana sıra geliyormuş birkaç aya kadar. Büyük kolaylık ve hayırlı bir bebek diliyorum. Sevgiler.

eger sansin varsa cidden Turkiyeye git canim. Inan yakin olsa ben hic durmaz giderdim ICSI de sans soyle daha artiyor sadece bir tane spermi alip yumurtanin icine enjekte ediyorlar boylece spermin yumurtayla birlesmesi saglaniyor. Ama tabiki maalesef hicbir yontem %100 hamileligi garanti edemiyor. Hepsi sans. Insallah en kisa zamanda guzel haberler veririz birbirimize canim. Senin esinin sperm degerleri nasil. Bizim en buyuk sorunumuz morfolojinin %1 olmasi. 10 aydir deniyoruz. Sizin ne kadar oldu canim?

rosebady şimdi gördüm yorumunu. imsi yöntemi nedir? Farkı? Hepsine yabancıyım. Bugün duyduk daha. Hala şaşkınım.

edacik82, sonuçları bugün aldık. Bizim de morfoloji 1% çıktı ( Ne demek oluyor bilmiyorum. Artırılabiliyor mu ilaçla vs? Sperm sayısı ve hareketliliği de normalin altında geldi. Hakikaten şoktayım. Hiç merak edip okumadığım konulardı. "Normal yolla gebelik imkansıza yakın" dedi dr. iui (aşılama) denenebilir mi diye sorduk. "Bu zaman ve para kaybı olur" dedi.

Düzeltiyorum. Sonuçlara şimdi baktık tekrar. Hareketlilik ve sayısı normal. Morfoloji %1.

rosebady şimdi gördüm yorumunu. imsi yöntemi nedir? Farkı? Hepsine yabancıyım. Bugün duyduk daha. Hala şaşkınım.
cnm imsi icsinin daha geliştirilmişi spermlere ayrıntılı bakılıp mikroskop ortamında en uygununu seçme işlemi bir araştır cnm internette istersen esinde sperm sorunu olanlara ve düşük yaşayanlara uygulaniyor

Düzeltiyorum. Sonuçlara şimdi baktık tekrar. Hareketlilik ve sayısı normal. Morfoloji %1.
cnm tupbebek için yeterli inş ilk tedavide kavusursun bebisine

Amin. Inşallah güzelim. Bizim durumumuzda olanlara aşılama

Öyle mi? 1. elden deneyim sahibisin. İnşallah bebeklerin olmuştur canım.
Bir de senin yorumda bahsettiğin gibi imsi daha iyi okuduğum kadarıyla
Evet cnm o yuzden yazdım dogaldan bir oğlum var cnm tedaviyle ikinci için uğraşıyorum cnm evet imsi daha iyi icsiden sonra geliştirilen sistem ornegin icsi de spermler iki katı büyültülerek inceleniyor imside on katı büyültülerek inceleniyor öyle dusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…