Mikrofon fobisi

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
18
bir hafta sonra yaklaşık 300 kişilik bir topluluk önünde sunuculuk yapacağım

Şimdiden uykularım kaçıyor. Aslında sürekli topluluk önünde konuştuğum bir işim var.

Ama hayatımda mikrofonu elime bile almadım. Beni asıl endişendiren bu galiba. Sesim nasıl çıkar ince mi kalın mı.. sesim çatlarsa gülerim. Sesim yankı yaparsa söyleyeceklerimi karıştırırım

Mikrofona nasıl konuşulur normal ses tonumda mı bağırmam mı lazım biraz.. sürekli bunlar kafamda dönüyor ve stresten çatlıyorum. Zaten bu işi zorla kitlediler bana. Ne yapabilirim öneriler tavsiyeler rahatlatma cümleleri deneyimler ☺

Ben kesin gülerdim, sizin yerinize gerildim:KK57:

Sunumdan 2 saat önce prova yapma şansım olacak sanırım. Bu biraz rahatlatıyor☺
O zaman sıkıntı yok.
Mikrofonu elinize alınca öncelikle 10 cm kadar uzakta tutmaya gayret edin, ve normal konuşun.
Tonlamalarınız duyulmalı ama nefes sesleri gelmemeli, bu da 10 cm ile mümkündür.
Tuttuğunuz eli hareket ettirmeyeceksiniz, evde kendiniz konuşma pratiği yaparken alın bir saç fırçasını tutma deneyimi kazanın.

Yaka ya da kulak mikrofonundan bahsetmiyoruz değil mi:)

bir hafta sonra yaklaşık 300 kişilik bir topluluk önünde sunuculuk yapacağım

Şimdiden uykularım kaçıyor. Aslında sürekli topluluk önünde konuştuğum bir işim var.

Ama hayatımda mikrofonu elime bile almadım. Beni asıl endişendiren bu galiba. Sesim nasıl çıkar ince mi kalın mı.. sesim çatlarsa gülerim. Sesim yankı yaparsa söyleyeceklerimi karıştırırım

Mikrofona nasıl konuşulur normal ses tonumda mı bağırmam mı lazım biraz.. sürekli bunlar kafamda dönüyor ve stresten çatlıyorum. Zaten bu işi zorla kitlediler bana. Ne yapabilirim öneriler tavsiyeler rahatlatma cümleleri deneyimler ☺
ben gulerdım kı basıma geldı
lısedeyken anneler gununde okulumuzda etkınlık oldu bır gece yapıldı bende gıtar calarak sarkı soyleyecegım o gecede bır tane
muzısyen bır adam yetkılı yanı mıkrofonu baglıyor sesı kontrol edıyor benımde elımde gıtar herkes beklıyor
adamın elınde mıkrofon tam yerıne yerlestırırken ben sarkıya basladım heyecandan, adam sarkı boyunca kaldı oyle elınde egılmıs mıkrofonla :KK70: 4 dk :KK70:
cunku tam yerlestırse pat pat ses cıkacak ayaga kalksa ben saldalyede oturuyorum :KK70: neyse yanı olabılıyor aksılıkler sızden kımse cnn sunuculugu beklemıyor zaten rahat olun :)

İlk defa mikrofunu elime aldığım.ilkokul zamanlarımda,müdür istiklal marşı okumak.isteyen diye sorunca haldir haldir yerimde sekip ben ben,demiştim. Çıktım andimizi okudum,700 kişinin sana gülmesi senin yüzünün kıpkırmızı olması. Müdür istiklal marşı oku.kizim diye uyarıyor,ama ben algilamayip hala andimiza devam ediyorum. Ağlamakla ağlamamak arasında o iğrenç ses. Ay yine aklıma geldi,nerden açtın konuyu yine utandım aman ya.

İlk defa mikrofunu elime aldığım.ilkokul zamanlarımda,müdür istiklal marşı okumak.isteyen diye sorunca haldir haldir yerimde sekip ben ben,demiştim. Çıktım andimizi okudum,700 kişinin sana gülmesi senin yüzünün kıpkırmızı olması. Müdür istiklal marşı oku.kizim diye uyarıyor,ama ben algilamayip hala andimiza devam ediyorum. Ağlamakla ağlamamak arasında o iğrenç ses. Ay yine aklıma geldi,nerden açtın konuyu yine utandım aman ya.
aaaa bak benımde basıma gelmıstı onu nasıl unuturum ılk okulda bız mudurun odasındakı mıkrofondan okurduk kışın, cocuklar sınıfta sırada ayaga kalkardı andımız bıtınce herkes otururdu yerıne
benı mudur cagırdı elıyle ısaret yapıp oku dedı
sesım ıcıme kacmıstı yok cıkmıyor yanı kızım bagırsana kımse duymaz dıyor ben resmen fısıldıyorum heyecandan sesım gıtmıstı kımse duymayınca sınıfta ogretmenler sectıgı bır ogrencıye okutmus tekrar arkadaslar soylemıstı

sanırım onun travmasından lısede sarkı soylerken pat dıye pöyküre pöyküre daldım sarkıya anneler gununde

Bayılırım mikrofona 😍 ben de çekinirdim ama sonra sonra topluluk önünde konuşmak ya da sunuculuk yapmak keyif vermeye başladı. 😍

aaaa bak benımde basıma gelmıstı onu nasıl unuturum ılk okulda bız mudurun odasındakı mıkrofondan okurduk kışın, cocuklar sınıfta sırada ayaga kalkardı andımız bıtınce herkes otururdu yerıne
benı mudur cagırdı elıyle ısaret yapıp oku dedı
sesım ıcıme kacmıstı yok cıkmıyor yanı kızım bagırsana kımse duymaz dıyor ben resmen fısıldıyorum heyecandan sesım gıtmıstı kımse duymayınca sınıfta ogretmenler sectıgı bır ogrencıye okutmus tekrar arkadaslar soylemıstı

sanırım onun travmasından lısede sarkı soylerken pat dıye pöyküre pöyküre daldım sarkıya anneler gununde
Poykure poykure 😃😃iyi ki orda değilmişim,sesini bilmem ama eminim çok kötü çıkmıştır poykurmekten. En azından ilkokulda seni kimse görmemiş 😭

Poykure poykure 😃😃iyi ki orda değilmişim,sesini bilmem ama eminim çok kötü çıkmıştır poykurmekten. En azından ilkokulda seni kimse görmemiş 😭
yok allahtan sesım fena degıldır ama bır ınsan hıcmı nefes almaz hıc mı bosluk olmaz adamın elınde daha mıkrofon tam takmaya calısırken egılmıs dusunsenıze leman samın gonul sarkısını bır anda soylemeye kalktım :D mıkrofonu takmaya calısan adamın bana baktıgını farkettım gulsem bı koparım karsımda 73 kısıydı okul nufusumuz hepsının aılesı var oturuyor . seyırcıler ıyı ıdare ettı bır tanesı gulse ben gulme krızıne gırerdım

yok allahtan sesım fena degıldır ama bır ınsan hıcmı nefes almaz hıc mı bosluk olmaz adamın elınde daha mıkrofon tam takmaya calısırken egılmıs dusunsenıze leman samın gonul sarkısını bır anda soylemeye kalktım :D mıkrofonu takmaya calısan adamın bana baktıgını farkettım gulsem bı koparım karsımda 73 kısıydı okul nufusumuz hepsının aılesı var oturuyor . seyırcıler ıyı ıdare ettı bır tanesı gulse ben gulme krızıne gırerdım
Gece gece gözümden yaş indi Allah da seni güldürsün.

sess sess birr kiii.ohöm òhömmm diyin baslayin zaten kalabaligada alisikmissiniz.😀😀
Konuyu gorunce bu video aklima geldi nedense.😁😁

aa konu sahıbı sunu soyleyeyım
ne cok tok ne ac gıtmeyın
tam agzınızı actınız bırsey dıyeceksınız gırtlaktan gııyyggkk dıye ses gelır veya karın gurultusu

3 saat once hafıf bırseyler yemıs olun :)

Telefonda birisiyle konuştuğunda da ses farklı çıkıyor sadece mikrofonda o sesi sende duyacaksın çatlarsa çatlasın konser vermeyeceksin altı üstü konuşacaksın sen konuşmana odaklan neler konuşacağın belli mi doğaçlama mı olacak ezber mi yapacaksın kağıda not Alman gerekecek mi bunlara çalış

Ay buna bittim ya gece gece gülme krizine girdim :KK70::KK70:

Back
X