Mikrofon fobisi

Mutlaka prova yapin. O sirada kavrarsiniz nasil bir siddetle konusmaniz gerektigini. Mikrofonuna gore de degisir bu cunku. Oncesinde sakinlestirici nefes egzersizleri yapin. Sahnede dik durun saga sola sallanmayin ayaklariniz tam bassin yere. P ç ş gibi harfleri cok patlatmayin. Mikrofona nefes vermeyin. Simdilik bunlar geldi aklima. Bir de karaoke mikrofonlari var bi cok yerde satilan boyle altin sarisi gumus rengi falan bi seyler. Hic denemedim ama sesi yukseltiyorlar. Onlardan alip evde prova yapabilirsiniz. Asiri pahali degillerdi yanilmiyorsam.

Benim sesim çok incedir. Üniversitedeyken bir sunum yapacaktım ve incecik sesimin daha da inceleceğini düşünüp herkesin güleceğini sandım ki ben bile gülerdim. Yanılmamışım, sesim gerçekten inanılmaz ince çıkıyormuş. Tüm salon kapana sıkışmış fare sesi dinleyecek eyvah dedim ama kimse gülmedi. Birkaç dakika sonra anlattığım şeyle ilgilenen gözleri görünce gaza bile geldim. Sahneden indiğimde artık ben bir Bülent Ersoydum:anneadayı: hehe

Tek önereceğim şey kendi tonunuzla konuşmanız ve mikrofonu ağzınıza yapıştırmamanız olacak. Gayet basit. İnce sesli hatunlara selamlar!:)

herkesi lahana ya da ciplak olarak hayal et :D hahah

bence oncesinde aynada prova yap kendine bakarak...ya da telefona sesini kaydet ve dinle sonrasi eminim rahatlatir

Mikrofonla bir iki deneme yapma şansınız varsa deneyin. Ama o kadar da kasmayın yani ne olacak, sesiniz çatlasa, söyleyeceklerinizi karıştırsanız ne olacak size domates mi fırlatacaklar?

Biraz uzakta tutun mikrofonu ve normal ses tonunuzla konusun. Cok guzel ve zevkli bence,sizin yerinize konusasim geldi

telefonunuzla veya bir ses kaydedici cihaz ile konusmanizi kaydedipp dinleyin, yeniden yeniden yapin,
hatta baskalarina da dinletebilirsiniz,
cok faydasi olacaktir.

Back
X