• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Millet neler yapiyor ama bendeki bu özguvensizlik?

Konu her ne olursa olsun kimsenin kimseye bağırmaya hakkı yok. İnsani saygıyı aşmak kimsenin haddi değil. Ast olduğunuz için ses çıkartamamışsınız ama işinizde de kimseye açık bulma fırsatı vermeyin.

O serumu saatlerce geciktirmek ve bu durumu cok yoğun çalışıyorumla açıklamak olmamış bana göre.O serumu küçük bir gecikmeyle taksaydınız bu yoğun çalışma olurdu ama siz resmen saatlerce serum takmadıgınız için hastayı ihmal etmiş oluyorsunuz.Başhemsirenin ne yaptığına degil de neden böyle yaptığına yogunlaşın sağlık sektöründe ihmal olamaz
Çok fazla hastan olur yetişemezsin oda yetısemedıgın en fazla 1 saat olur 4 5 saat bir hastanın serumuna yetişemedim diye bir şey olmaz sorumsuzluk tan başka bir şey degıl

Konuyu okuyunca şok oldum ve ben de sizin gibi eşinin sorumluluğunun farkında olmayanları, hata yapıp üstüne zeytinyağı gibi çıkanları hayretle izliyorum.. Yetişemiyorsanız bunu hastane yönetimine bildirin ki hata olduğunda sorumsuz damgası yemeyin. Bakın ben bankacıyım, son bir iki aya kadar çalışma şartlarımız farklı değildi sizle, ben hiç yemek yemeden iş bitirmeye çalışırken tüm arkadaşlarım öğle tatiline çıkar hatta üstüne geç gelirlerdi, bu işe de saygısızlık, hak da yemektir bana göre...Çok yoğun olunca hata olabilir, mutlaka her işimi not alır sonrasında kontrolünü sağlarım...

Hatta dün meslektaşım aynı sizin gibi annemin bir talebini almış ve kontrolünü yapmamış, işlem yapılmamış ve kadın o işlem yüzünden saatlerce yolda kaldı, ulaşamadık deliye döndük, neler neler yaşadı yanında kanser hastası yaşlı, panik atak babamla...1 dk sını ayırıp kontrol edecekti o kadar. Ve bunu söylediğimde pişkin pişkin unutmuşum ne var yani dedi...Unutmuş olmasına değil, pişkinliğine ve işine ve müşterisine olan saygısızlığına sinir oldum.

Yatan hasta servisinden mi bahsediyorsunuz yoksa acil mi ? Yani tedavisi düzenlenmiş bir hasta için 4-5 saat serum takılmamis olması çok normal değil sanki .Tabi bu durum azar işitmen için bir neden degil

Azar işitmesi için daha iyi bir sebep yok bence hatasını kabullenip yoluna devam edecek. Yahu benim işimin insan hayatıyla ilgisi olmamasına rağmen yaptığımız hatalarda yöneticilerimiz kızıyor, uyarıyor, böyle önemli bir ihmalde tabii ki kızılacak. Böyle böyle öğrenir insanlar

Herkeste şeker mübarek hemen ilk uyarıda azarda eriyecekler, baş hemşire hanımefendinin birim amiri, ve sağlık gibi ihmale gelmeyecek bir sektörde böyle bir ihmale göstermesi gereken tepkiyi göstermiştir. Ben olsam bende aynısını yaparım. Adam ölse ne olacak? Daha mı iyi hanım kızımızın azarlanmasından. Çok zorsa bu meslek çalışmayın arkadaşlar, basın istifanızı.

Ben tedavi saatinden sonra 15 dkda bir serumları dolanıyordum bu nasıl sorumsuzluk ve ben atanamadım 2 senedir bekliyorum where is the adalet diyorum İsyan!!!

Zaten ülkenin genelinde hak etmeyen insanlar hak etmeyen yerlerde olduğu için sorun oluyor. Sistem baştan sona çarpık.

Selam kizlar
Hastanede calisiyorum. Bir hasta 4-5 saat serumsuz kaldi diye bir bas hemsire bana çattı, bu benim tembelligimden kaynakli degildi, yetisemedigim icin boyle oldu. Aciklamaya calistim ama ortaligi kaldirdi bunun icin. Millet oyle hatalar yapiyorki yinede aradan siyriliyorlar umurlarinda degil ama ben boyle ufak seyler icin bile azar isitiyorum ve su an ozguvenim yerle bir ise gitmeyi bile istemiyorum.

Mudurle gidip konustum beni hakli buldu, anladigini soyledi ama yinede o kisinin suratina bakasim ise gidesim gelmiyor napacagimi bilmiyorum.

Sorun bende mi? Nedir bu sansizligim bahtsizligim? Bir isimde mi yolunda gitmez?

Desteginize ihtiyacim var❤

Yaptığınız meslek en ufak bir ihmali hatayı kaldıracak bir meslek değil. O yüzden daha bir dikkatli olmalısınız. Sonuçta bu sizin işiniz, kendi seçiminiz. Oğluma bir hemşire bildiğiniz dalgınlığı yüzünden yanlış aşı vurdu. Bir de hata yapmamış gibi üste çıktı. Ya oğluma bişey olsaydı. Çok yoğun çalışıyorum bahanesi sizce geçerli olur muydu? Kusura bakmayın ama baş hemşire uyararak çok iyi yapmış. Bunda destek olunacak bir durum göremedim ben. 4 5 saat çok uzun bir süre.

Evet bende hata çok pasif durdum bütün hastalara aynı şekilde davranıyor şikayet edecen böylelerini konu sahibi bas hemşireye kızma hakkı yok 4 5 saat uzun bir sure o sürede hastaya bir şey olsa ne olacak

Bu meslek bence para icin yapılmamlı insanları değer verip sevip yardım etmeyi seven insanlar bu meseyi yapmalı cünkü bu meslek ve para icin yapılırsa ortaya bu durumlar cıkıyor malesef insanları sevip deger ve yardım amacla bu mesleyi yaparsa ay ben cok calışıyorum yok fırsatım olamdı vs vs bahne üretmes işinin önemini bilir nekadar calışmış olsada gözünde olmaz sakın ne olur yanlış anlaşılmasın ben yurtdışında doğup büyüdüm ve türkiye yi cok seviyorum ama türkiyede insana malesef değer verilmiyor burdaki hastanelerde refakatcı olayı yok ve bütün işleri hemşiler yapıyor inanın insanı bir bebek gibi seviyorlar kimsede görevini aksatmıyor en azından bizim oldumuz yerde böyle 4-5saat serum takılmamsı ne demek yada hemşire uyucak burda gececi hemşireler gece kac defa yanına gelip bakarlar demezler ki bizde uyuyalım böyle birşeyi benim aklım almıyor almakda istemiyor teşke insanlara karşı duyarlı olsak insanları sevsek önem versek benim gördüklerim ve dıyduklarım cok canımı acıtıyor insan hayatı bukadar ucuz mu

Yatın kalkın sorumlunuza şükredin bende hemşireyim kadın doğum servisinde çalışıyorum bazı nöbetler tek tutmak zorunda kalıyorum 40 kişilik serviste 30 hasta ve en az 10 yenidoğanla tek kaldığımı bilirim ki refakatçi yasağı var yenidoğan bakımı da işin içine giriyor, bir tedaviyi 4-5 saat unutmayı bırak yenidoğanla ilgilenirken (alt değiştirme ve besleme) 15 dk geç kaldığım için savunmam istendi :110:

Yatın kalkın sorumlunuza şükredin bende hemşireyim kadın doğum servisinde çalışıyorum bazı nöbetler tek tutmak zorunda kalıyorum 40 kişilik serviste 30 hasta ve en az 10 yenidoğanla tek kaldığımı bilirim ki refakatçi yasağı var yenidoğan bakımı da işin içine giriyor, bir tedaviyi 4-5 saat unutmayı bırak yenidoğanla ilgilenirken (alt değiştirme ve besleme) 15 dk geç kaldığım için savunmam istendi :110:

Allah yar ve yardımcınız olsun, sizin gibi işini iyi yapanların başına da böyle şeyler geliyor işte...Ben de işimde aşırı titizim, kanunen yasak olduğu ve 3 yıl hapis cezası olduğu halde başkasının bilgisini vermedim diye beni cimer e bimer e şikayet eden ve küfredip hakaret yağdıran bir insana karşı da ben savunma yazmak zorunda kaldım. Ve şikayeti herkes sistemden gördü o kadar kötü hissetmiştim ki. Allah iyilerle karşılaştırsın.

İşte herkes atanması kolay, puanı düşük diye sağlık seçiyor sonuçlar ortada. Kendini geliştirmeyen, çocuk sevmeyen öğretmen olur, insanlara karşı empati kuramayan, yalan söyleyen bankacı olur, olur da olur bu memlekette...

Benim üniversitede oda arkadaşlarım hemşirelik okuyordu, 10 tanesinden 9 u gerçekten yapabilecek gibi değildi inanın allahım onlar nasıl çalışıyor şimdi diye hala düşünüyorum. Bir tanesi vardı ki ama pırlanta gibi, eminim işini çok iyi yapıyordur. Bu meslekler için ayrı sınavlar olmalı bence...Eğitim sistemi baştan aşağı yanlış...Of valla bunaldım gene susayım en iyisi.

Desteginize ihtiyacim var dedim, olumsuz dusuncelerinizi kendinize saklayin
Bu destek verilecek bi durum değil. Bir serum takmak 10 sn almazken nasıl bir yoğunluk olurda 4-5 saat serumsuz kalır. Annem dahil sülalemde bir sürü hemşire var. Kim yapsa böyle hata aynı yorumu yaparım. O hastanın yerinde olsam hastaneyi ayağa kaldırırdım. Kusura bakma hatalısın. Müdürde nasıl haklı gördü seni hayret yani.

Ne diyorsunuz ya siz okuduklarıma inanamıyorum cidden kadının ne suçu var eksik personel çalıştıran idare diye bir şey var kadın o kadar uğraşmış emek vermiş kutsal bir meslek hemşirelik ne kadar kolay bırak demek ne haddinize yahu resmen linç ediyorsunuz yazık cidden yazık
Benim kardeşim de sağlıkçı. Ona da dedim yapamayacaksa bıraksın başka mesleğe yönelsin.
Yapamayacaksa diyorum.
Kusura bakmayın ama insanların hayatı, onun çalışıp kazandığı meslek hayatından daha önemli.
Ne diyorsunuz ya siz okuduklarıma inanamıyorum cidden kadının ne suçu var eksik personel çalıştıran idare diye bir şey var kadın o kadar uğraşmış emek vermiş kutsal bir meslek hemşirelik ne kadar kolay bırak demek ne haddinize yahu resmen linç ediyorsunuz yazık cidden yazık
Vallahi sırf personel eksik diye de 4-5 saat bir kişinin serumunun unutulması bana çok acayip geldi. Personel eksikliği konusunda hak veriyorum ama yine de bir hastanın 4-5 saat serumsuz kalması hiç normal değil. Arkadaş sütten çıkma ak kaşık değil.
O 4-5 saat içinde o hastaya birşey olsa kim verecek bunun hesabını? Soruyorum size bir hasta olarak kimi muhatap almalıyım?
Ayrıca insanların hayatı sağlıkçıların meslek hayatından daha önemli. Benim hastam ihmal yüzünden ölürse yerim onun meslek hayatını.
İşinden olması bile işten değilken sadece azar işittiği için gelmiş burada konu açmış.
Önce gitsin personel eksikliğini nereye şikayet ediliyorsa oraya şikayet etsin.

Biz de mesela izin dönemlerinde eksik personel çalışıyoruz yani 2 kişilik iş yapıyoruz, kimseye de eksik personel var yetişmedi şu bu demiyoruz. Çünkü bunun muhatabı müşteri değil. Sağlık zaten en riskli dal, sistemsel sıkıntılarınız da var farkındayız ama yapmayın nolur bunun acısını hastalardan çıkarmayın.

Back
X