Milli Bayram Bilincimiz var mı?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Dini bayram denince bayramlarımızı kutluyoruz ama ya milli bayramlarımız?
Onca zorluklar altında kurulmuş hükümetimizin kuruluş yıl dönümü, Cumhuriyetimizin yıldönümü, Zafer Bayramımız ve daha niceleri...
Çok insan görüyorum ki kalkıp 'ne bayramıymış o' deyip dalga geçenler, umursamayanlar...
Türk olmanın (Türkiye'de yaşayan herkes eşit kabul edilir gözümde.) bilinci bu kadar mı zayıf?

Çok güzel bir konu olmuş... Ben dini bayramları kutlamam ama milli bayramlar şu günlerde biraz da olsa güç veriyor bana.. ATAMı, bu günlere ne zorluklarla geldiğimizi hatırlatıyor...

O da bayram mı diye dalga geçen zihniyet ülkeyi bu hale getiren zihniyet zaten... ATAM ın izlerini silmeye çalışan ama ASLA SİLEMEYECEK OLAN zihniyet... Bir sıkıntı durumunda ülkesini ilk önce satacak olan zihniyet....

Facebookta Real Madrid sayfası bile Türkiye'nin milli bayramlarında Türkçe çeviri yaparak kutluyor bu kadar diyim yani.:20:

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Mikerinos... Gerçekten içim sızlıyor gördükçe bu tabloları...
Bilincimiz bu denli zayıf olmamalı...
Bu ülkeyi atalarımız omuz omuza verip kurtardı.
Bu denli zayıf mı kendimize inancımız?
Gerçekten üzülüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar bizim değerlerimize bizden daha bilinçli desene :1:

Öyle gerçekten ya görünce şok oldum.Hiçbir milli bayramımızın gününü kaçırmadan Türkçe çeviri yapıp kutluyorlar.50.000'in üstü beğeni alıyor.Bizim değerlerimize, bizden çok değer veriyorlar.:19:

çocuğumun eğitimi için bir öğretmen forumunu takip ediyorum, orada bi kaç öğretmen yeni basılan bazı ilkokul kitaplarında 29 ekimin olduğunu fakat 10 kasımın hiç yer almadığını yazmış, bu kadar diyorum yorumsuz, TC ders kitabında 10 kasım yok, devletin bedava dağıttığı kitaplar yani bunlar:27::27:

ben inanıyorum ki çok yakında atatürk resimleri sınıflardan inecek, unutturulacak artık benim ümidim hiç kalmadı
demekki benimde dahil olduğum halk böyleymiş aslında

Son düzenleme:
çocuğumun eğitimi için bir öğretmen forumunu takip ediyorum, orada bi kaç öğretmen yeni basılan bazı ilkokul kitaplarında 29 ekimin olduğunu falan 10 kasımın hiç yer almadığını yazmış, bu kadar diyorum yorumsuz, TC ders kitabında 10 kasım yok, devletin bedava dağıttığı kitaplar yani bunlar:27::27:

ben inanıyorum ki çok yakında atatürk resimleri sınıflardan inecek, unutturulacak artık benim ümidim hiç kalmadı
demekki benimde dahil olduğum halk böyleymiş aslında

Yazık ki ne yazık...
Ölümünün üzerinden 74 sene geçmesine rağmen öldürülmeye çalışılan tek lider Atatürk'tür.
Hadi 10 kasımı atlıyorlar ya 29 ekim?
Bunu atlamak neden? 19 mayıslar? 23 nisanlar?
Bunların hepsi boş bir hikaye mi?
18 mart da mı boş yoksa?
Onca şehidi biz unutulsun diye mi verdik? :19:

Yazık ki ne yazık...
Ölümünün üzerinden 74 sene geçmesine rağmen öldürülmeye çalışılan tek lider Atatürk'tür.
Hadi 10 kasımı atlıyorlar ya 29 ekim?
Bunu atlamak neden? 19 mayıslar? 23 nisanlar?
Bunların hepsi boş bir hikaye mi?
18 mart da mı boş yoksa?
Onca şehidi biz unutulsun diye mi verdik? :19:

yok canım 29 ekim var, lütfetmişler,
küçücük ilkokul çocuklarına subniminal mesajlar,
o çocuklar bizim geleceğimiz, sen düşün geleceğimiz nasıl

Son düzenleme:
yok canım 29 ekim var, lütfetmişler,
küçücük ilkokul çocuklarına subniminal mesajlar,
o çocuklar bizim geleceğimiz, sen düşün geleceğimiz nasıl

Çok yazık...
Ben Atatürk bilincimi ilkokul öğretmenim sayesinde aldım.
Kendisi gerçek bir Atatürkçüydü.
Bize saatlerce Atatürk'ü anlatırdı...
Biz bu gerçeklerle büyüdük, şimdikilere masal bilincini aşılıyorlar demek ki... :19:

Çok yazık...
Ben Atatürk bilincimi ilkokul öğretmenim sayesinde aldım.
Kendisi gerçek bir Atatürkçüydü.
Bize saatlerce Atatürk'ü anlatırdı...
Biz bu gerçeklerle büyüdük, şimdikilere masal bilincini aşılıyorlar demek ki... :19:

artık bunlara alıştık şaşırmıyoruz bile işin kötü tarafı bu
iki senedir bizim okulda 23 nisanda sınıflar süslenmiyor, emir öyleymiş
nasıl çocuk bayramı bu, bu çocuklarda nasıl milli bayram bilinci gelişsin

artık bunlara alıştık şaşırmıyoruz bile işin kötü tarafı bu
iki senedir bizim okulda 23 nisanda sınıflar süslenmiyor, emir öyleymiş
nasıl çocuk bayramı bu, bu çocuklarda nasıl milli bayram bilinci gelişsin

İnanamıyorum ya... Rezillik değildir de nedir bu?
Bu insanlardan iyice tiksinmeye başladım...
Diyecek söz bulamıyorum.

Milli bayramlarımıza sahip çıkamıyoruz ne yazık ki..
Neler oluyor ve biz insanlar susuyoruz, sustuğumuz içinde, onlarda ellerinden geleni ardına koymuyorlar...

Bugun 9 eylul ama izmirde bayrağı göndere çekmek yasaklandı, artık 9 Eylül'de Türk bayrağı çekilmeyecek! Daha rezil ne olabilir? Yunan bayrağı mı çekelim... Bir ilimizin düşman işgalinden kurtulmasını bile kendi bayrağımızla kutlayamiyoruz. Cok acı

:72: Türkiye cumhuriyetinin 9. Eylül bayramini en icten dileklerimle kutluyorum.:72:
Sehitlerimize Allah`dan rahmet diliyorum.

Bugun 9 eylul ama izmirde bayrağı göndere çekmek yasaklandı, artık 9 Eylül'de Türk bayrağı çekilmeyecek! Daha rezil ne olabilir? Yunan bayrağı mı çekelim... Bir ilimizin düşman işgalinden kurtulmasını bile kendi bayrağımızla kutlayamiyoruz. Cok acı

:72: Türkiye cumhuriyetinin 9. Eylül bayramini en icten dileklerimle kutluyorum.:72:

9 eylülümüz kutlu olsun
hala da kime çıkıp kasıt yok, abartıyonuz bıdı bıdı demesin

Çok acı gerçekten teşekkür ederim yazın için.
Herşeye rağmen duyarlı İzmir halkına da sonsuz teşekkürler...

Amin inşallah nur içinde yatsınlar.
Canım atam ve tüm şehitlerimizin ve bu topraklar için canını rtaya koyan herkesin ruhu şad olsun...

9 eylülümüz kutlu olsun
hala da kime çıkıp kasıt yok, abartıyonuz bıdı bıdı demesin

Hala diyenler maalesef chess im...
Ama sayıları azaldı...
Kimse bayramlarımızı elimizden alamaz. :20:
Bayramları yaşatan devlet değil halktır.

kusura bakmayın hanımlar s ve u tuşum basmıyor bazen

Önemli değil canım. :72:

Back
X