Kızım lise 1 öğrencisi
12 saat okulda
1 hafta ara tatil verdiler.Onda da ödev olarak tüm dersler toplamı 1500 soru çözmeleriydi.
Son 2 senedir sadece h.sonları beraber yemek yiyebiliyoruz.Zira diğer günler vakit sınırlı olduğu için gelir gelmez yemek yiyip odasında derslere gömülüyor.
Velvette
Artık eğitim sınav odaklı1500 tane aynı tip soruyu çözmenin gerçekten bir mantığı yok.
Beyin gerekli altyapı verildiğinde çözüm üretebilecek kadar gelişmiş bir organ.
Olayın özünü kavrayan bir çocuk kendisi çıkarımlar yapabilir, problem çözme ve analiz etme becerileri geliştirebilir.
Ama maalesef eğitim sistemimizde ne kadar çok soru, o kadar çalışkanlık olarak algılanıyor. Olayın özünden ziyade bazı tip soruları nasıl çözebilecekleri öğretiliyor.
Üzüldüm. Kızınızın sizinle, arkadaşlarıyla vakit geçirmeye, kendine zaman ayırıp gençliğinin de tadını çıkarmaya ihtiyacı var.
1500 tane aynı tip soruyu çözmenin gerçekten bir mantığı yok.
Beyin gerekli altyapı verildiğinde çözüm üretebilecek kadar gelişmiş bir organ.
Olayın özünü kavrayan bir çocuk kendisi çıkarımlar yapabilir, problem çözme ve analiz etme becerileri geliştirebilir.
Ama maalesef eğitim sistemimizde ne kadar çok soru, o kadar çalışkanlık olarak algılanıyor. Olayın özünden ziyade bazı tip soruları nasıl çözebilecekleri öğretiliyor.
Üzüldüm. Kızınızın sizinle, arkadaşlarıyla vakit geçirmeye, kendine zaman ayırıp gençliğinin de tadını çıkarmaya ihtiyacı var.
Beyni olmayanlara aynı tip soruyu binlerce değil onbinlerce kez çözdürüyorlar. Peki beyni olanlar ne mi yapıyor? Onlar da bu uygulamalarla aptalaştırılıyor.
Yeni mufredat evrim teorisini cikarmis, artik gosterilmeyecekmis. Ben en cok buna uzuldum
Evet takip etmistim, bilimden bilimi cikarmislar resmen. Biyoloji derslerini kaldirip yerine din dersi koyarlar diye endiseliyimevet bununda konusunu açmıştım: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...si-kalkiyor-ataturk-sad.981344/#post-49729011
2023 hedefleri göz önüne alınarak müfredat belirlendi ise, bu hedefler ne ola ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?