Mimarlik - Genetik ve Biyomuhendislik ?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Kafam o kadar karisik ki..
Yardiminiza ihtiyacim var. Ek yerlestirmelerle yerlesmek istedigim bir universite var ve ben Mimarlikla genetik ve biyomuhendislik bolumleri arasinda kaldim. Mimarlik bolumunde hazirlik yok genetikte var ve ingilizce kesin ogrenmem gereken bir sey yurt disina gitme veya kursa gitme imkanim yok ve yasim da henuz kucukken ogrenmek istiyorum.

Iki bolum de hosuma gidiyor fakat genetik ve biyomuhendislik turkiyede cok is sahasi olan bir bolum degil. Iki bolumu de okumak istiyorum ama karar veremiyorum, fikirlerinizi ve dusuncelerinizi yazarsaniz cok sevinirim

mimarlık geliyorsa kesinlikle onu yaz git derim. iş anlamında seninde dediğin gibi önü açık önünde dört yıl var ingilizce öğrenilir bu zamanda. hazırlık okuyan herkes sular seller gibi konuşmuyo çevremde bunun örnekleri var. senin yeteneğin isteğin azmin olduktan sonra ingilizeyi halledersin. sonuçta 0 dan başlayacak değilsin. Tabi benim fikrim

Haklisin ama kurslar falan cok pahali ve egitimleri iyi mi degil mi belli degil. Ben de mimarlik yazmayi dusunuyorum aslinda ama.. acaba kayit olursam universiteden ingilizce dersleri almam mumkun olur mu :/

Ben Genetik ve Biyomühendislik yazmanı öneririm.Evet ülkemizde yetersiz bir alan ama genetik konusunda ileri derece çalışmalar yapılıyor.Kök hücre ile her gün yepyeni araştırmalar yapılıyor.Türkiye'de olmazsa yurt dışını düşünürsen iyi imkanlara sahip olabilirsin.Mimarlık da güzel sabır ve emek isteyen bir iş.Projeler hazırlamak hiç kolay olmamalı elbet.

Ben senin yerinde olsam mimarlığı seçerdim iş bulman açısından daha kolay olur.

Sırf hazırlık sınıfı var diye bölüm seçilmez, benim düşüncem bu. Hazırlık sınıflarından bir şey öğretmiyorlar zaten. Pratik yapabileceğin bir ortam yaratmıyorlar sana. İngilizce için illa ki takviye yapman gerekiyor, hazırlık okuman yeterli olmayacak. Boğaziçi, ODTÜ dışındaki üniversitelerin bu konuda büyük açığı var. Okuduğunu anlarsın, hatta belki yazarsın da ama akıcı konuşmak, iletişim kurmak gibi şeyler maalesef senin çabana kalmış. Hazırlıkta öğreneceğin şey gramerdir, okumaktır, yazmaktır onları kendin de sökersin. Ücretsiz online kurslar var, onlardan yararlanırsın. Başka yolları da var dil öğrenmenin, illa servet harcaman gerekmiyor.

Yurt dışını düşünmek için malesef ya para ya da okuduğun üniversitenin kalitesi önemli. Herhangi bir üniversitenin genetik bölümünden mezun olup hemen yurt dışına kapağı atmak oldukça zor. Bunları da düşün bence.

canim ben genetik bolumu mezunuyum istersen ozelden telefon numarami vereyim konusalim sana bolumle ilgili herseyi anlatayim.

kisaca ozetlemek gerekirse genetik universite hayatin boyunca cok ve yogun calisacagin cok yorulacagin bir bolum. ama mimarlikta oyle. genetik bir adim ondedir belki.

sonrasinda ben akademik devam ederim arastirma gorevlisi olur bir universitede yillarca calisirim diye dusunebiliyorsan genetik yazmalisin. cunku ulkemizde hic ama hic is sahasi yok. su an kariyer nete gir is ilanlarina bak genetik dediginde ancak sati temsilcilikleri var. onca yil okudukta, zorlandiktan sonra normal biyoloji mezunu veya isletme mezunu birinin yapabilecegi bir iste ayni kriterler ile araniyor konumuna dusuyorsun. yani genetik demek her daim makaleler okuyup, kendini surekli gelistirip akademik kariyer yapmak demek turkiyede.

ben daha sosyal bir kisiliktim, yillarca ayni binaya girip ayni insanlarla calismak istemedim o nedenle disarida is aramaya basladim. cok uzun sure (yaklasik 2 yil) is aradim. bu sirada mba yapptim da sonrasinda bir sirkette yonetici adayi olarak baslayip yonetici oldum. is aradigim surede yanlis anlama kimse beni begenmemezlik etmedi hep overqualified yani o ise fazla bulundum, ne kadar yaparim ben bu isi istiyorum desemde sen bu is icin fazlasin, sikilir gidersin dediler.

yani bir genetik mezunu olarak eger akademik kariyer yapmayi dusunmuyorsan genetik secmemeni tavsiye ederim.

lutfen ulkemizde gelisiyor duye dusunme bende bolume girerken oyle dusunmustum, ulkemizde yaklasik 15 yildir bu soyleniyor ama herhangi bir gelisme soz konusu degil.

Haklisin ama kurslar falan cok pahali ve egitimleri iyi mi degil mi belli degil. Ben de mimarlik yazmayi dusunuyorum aslinda ama.. acaba kayit olursam universiteden ingilizce dersleri almam mumkun olur mu :/

Benim hem bölüme devam eden hem de italyanca ya da almanca öğrenen arkadaşlarım oldu. Bence alabilirsin. Tabi başlangıç seviyesinde hazırlık dışı dersler veriliyorsa. Danışman hocan oluyor oul başlayınca, o seni yönlendirir. Hangi okulu düşünüyorsun mimarlıkta? Belki o okula gitmiş arkadaşlar da sana yardımcı olabilir bu mümkün mü değil mi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…