Mimiklerim calışmiyor..

sureyyas

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
148
168
18
40
Hayır hayır sorunum botoks felan değil . Kızlar söyle ki kırk yaşındayım ,donuk suratliyim..
Benki Güler yüzlü hoş muhabbetli bir kızdım..
Bunu farkediyorum uzun zamandır..
Mimiklerim calışmiyor gibi.. tepkisiz sanki donuk ,suratsız oldum iyice ..
Nezaketli ,muhabbet etmeyi ,dinlemeyi seven,misafir ağırlamayı seven ,elinden gelen hizmeti yapmayı seven biriyken tahammülümun çok azaldığıni farkediyorum ,herşey gözümde büyüyor ,zaman hızlı geçiyor ,ev işleri zor geliyor ,sana geleceğim laflari aşırı sinirimi bozuyor ,hele yatılı birinin gelmesi ,benim kalacak olmam off sinir basıyor..
Abuk subuk muhabbetler ,boş konuşmalar ,kızlar hiç tahammül edemiyorum ya ,sürekli konuşan insan nefret ediyorum..
Hep bir sakinlik ,dinginlik ,olgunluk arıyorum ,evden çıkmıyorum neredeyse ,huzurlu ve mutluyum kendi halimde ,ailemle ... Ama işte öylede olmuyor akraba eş dost görüşmek gerekiyor ,eskiden aaa tabi gelen ,ne güzel olur derdim şimdi oturun evinizde ,boş muhabbet yapmayın ,dedikodu çok yapıyorsun ,sürekli şikayet ediyor ama sorumluluk almıyorsun ,boş konuşuyorsun ,saçma davranıyorsun diye pat pat yüzlerine soyleyesim geliyor..
Sanırım idare etmekten bıktım iyice o yüzden artık reflekslerim kayboldu gibi hissediyorum..
Pratik mi yapmalıyım acaba ,yeniden Güler yüzlü olmak için ama nasılda içimden gelmiyor..

Hayır hayır sorunum botoks felan değil . Kızlar söyle ki kırk yaşındayım ,donuk suratliyim..
Nezaketli ,muhabbet etmeyi ,dinlemeyi seven,misafir ağırlamayı seven ,elinden gelen hizmeti yapmayı seven biriyken tahammülümun çok azaldığıni farkediyorum ,herşey gözümde büyüyor ,zaman hızlı geçiyor ,ev işleri zor geliyor ,sana geleceğim laflari aşırı sinirimi bozuyor ,hele yatılı birinin gelmesi ,benim kalacak olmam off sinir basıyor..
Abuk subuk muhabbetler ,boş konuşmalar ,kızlar hiç tahammül edemiyorum ya ,sürekli konuşan insan nefret ediyorum..
Hep bir sakinlik ,dinginlik ,olgunluk arıyorum ,evden çıkmıyorum neredeyse ,huzurlu ve mutluyum kendi halimde ,ailemle ... Ama işte öylede olmuyor akraba eş dost görüşmek gerekiyor ,eskiden aaa tabi gelen ,ne güzel olur derdim şimdi oturun evinizde ,boş muhabbet yapmayın ,dedikodu çok yapıyorsun ,sürekli şikayet ediyor ama sorumluluk almıyorsun ,boş konuşuyorsun ,saçma davranıyorsun diye pat pat yüzlerine soyleyesim geliyor..
Sanırım idare etmekten bıktım iyice o yüzden artık reflekslerim kayboldu gibi hissediyorum..
Pratik mi yapmalıyım acaba ,yeniden Güler yüzlü olmak için ama nasılda içimden gelmiyor..
İnsanlarla uğraşmak, onları memnun etmek sizi çok yormuş. Bu yüzden kimseye tahammülünüz kalmamış gibi. Kimseyi idare etmek zorunda değilsiniz. Gülmek, güler yüzlü olmak içinizden gelmiyorsa, boşverin. Siz ne yapmak , nasıl olmak istiyorsanız öyle olun.

Bu konuya yorum yapmak için özellikle girdim
Ciddi anlamda mimikleriniz calismiyorsa norolojiye gitmeyi düşündünüz mü ?
Parkinsonun en erken belirtilerinden biri yüz ifadesinin donuklaşmasi Allah muhafaza

Aynı yaştayız aynı durumdayım diyebilirim. Gerçekten anemler senede bir iki misafir gelir o bile nasıl zor geliyor. Temizliği mi yapayım ikram mı hazırlayayım? Yeni evliyken misafir geldiğinde 9/10 çeşit yaptığımı hatırlıyorum nasıl yapıyordum acaba diyorum.
Onun için ben olabildiğince az insanla görüşüyorum.
Akrabalar arkadaşlar ws ev oturmasına gidip gelmem.

Bu mimiklerinizin calışmaması değil ki. Siz bu insanların sohbetlerini sevmiyorsunuz. Misafir ağırlamak istemiyorsunuz. Bence asıl şimdi mimikleriniz doğru çalışıyor. Yapmacıklıktan uzaklsşmıssınız. Küsmeden biraz mesafe koyun. Ne gerek var hoşlanmadığınız insanlar için bu kadar emek vermeye?

Back
X