miniğim halleri sinirlerimi alt üst etti bugün...

senzafine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
456
206
37
merhaba kızlar daha önce konu açmıştım muhabbet kuşumun kuyruğu koptu diye... pskolojisi baya bir bozulmuştu hala da bozuk bize güveni yok ele gelmiyor ötmüyor bile kafesi açıyoruz kapağını saatlerce açık duruyor çıkmıyor hep içerde elimizi gagalama girişiminde bile bulunmuyor bugun bizi çok üzdü anlatıyım bir yol gösterin nolur... evimizin yanında kentsel dönüşümden inşaat var sabahın köründe başlıyorlar gürültüye cam pencere açamıyor işçiler yanıbaşımızda ev karanlık perdelerden daraldık eşimle... eşimin ailesi yazlığa gitti evleri boş oraya gidelim dedik bize 15 dk yürüme mesafesinde hazırlandık kuşumuzun kafesini şeffaf poşete geçirdim ben elimde tutarak götürecektim kuşta içinde tabi biraz tedirgin oldu ama sallamadan götürmeye çalıştım dışarı çıktık daha yeni adım atıyorduk ki kuş kafesın içinde delirdi sanki kafese çarpa çarpa uçmaya başladı biz hemen eve koştuk elim ayağım boşaldı sinirden ağladım korktu heralde götürmemeye karar verdik sulugunu doldurdum yedek yem koydum şimdi aklım onda karanlık korkmuştur depresyona musait bir kuş yarın eve bir bakmaya gitcem... nasıl götürmeliyiz annesinin evine 1 aya yakın kalıcaz burda... yardım edin lütfen:KK43:

Ah Be Güzelim en büyük derdin bu olsun :) koy bi yoğurt kasesine götür...bazen benim küçük kızda ağliyo bagiriyo gitmicem diye kendini yerlere atiyo ama mecbursa gidilecek yani :KK14:

merhaba kızlar daha önce konu açmıştım muhabbet kuşumun kuyruğu koptu diye... pskolojisi baya bir bozulmuştu hala da bozuk bize güveni yok ele gelmiyor ötmüyor bile kafesi açıyoruz kapağını saatlerce açık duruyor çıkmıyor hep içerde elimizi gagalama girişiminde bile bulunmuyor bugun bizi çok üzdü anlatıyım bir yol gösterin nolur... evimizin yanında kentsel dönüşümden inşaat var sabahın köründe başlıyorlar gürültüye cam pencere açamıyor işçiler yanıbaşımızda ev karanlık perdelerden daraldık eşimle... eşimin ailesi yazlığa gitti evleri boş oraya gidelim dedik bize 15 dk yürüme mesafesinde hazırlandık kuşumuzun kafesini şeffaf poşete geçirdim ben elimde tutarak götürecektim kuşta içinde tabi biraz tedirgin oldu ama sallamadan götürmeye çalıştım dışarı çıktık daha yeni adım atıyorduk ki kuş kafesın içinde delirdi sanki kafese çarpa çarpa uçmaya başladı biz hemen eve koştuk elim ayağım boşaldı sinirden ağladım korktu heralde götürmemeye karar verdik sulugunu doldurdum yedek yem koydum şimdi aklım onda karanlık korkmuştur depresyona musait bir kuş yarın eve bir bakmaya gitcem... nasıl götürmeliyiz annesinin evine 1 aya yakın kalıcaz burda... yardım edin lütfen:KK43:

Karton kutuya koyun, ışık almasın. Yanlarından bir iki delik açın, götürün. Bişeycik olmaz.

Korktukları zaman bazen o şekilde davranıyorlar. Konuşup sakinleştirmeyi deneyin öyle olduğu zaman.
Arkadaşların dediği gibi küçük yoğurt kaplarına koyupta götürebilirsiniz.

kuyruğu yok diye öyle galiba çıkmıyo mu kuyruğu , yazık ya üzülüyorum o kuşa çekmediği eziyet kalmadı

Bak canım, yeni bir muhabbet kuşunun sahibine alışması ele gelmesi ve ötmesi zaman alır. Sana daha öncede bunu yazdık.Çok acele ediyorsun. Benim muhabbet kuşum 4 yaşında kafesinden asla çıkmaz, asla ele gelmez ve bende zorlamadım onu ama kafesini temizlerken veya yanına oturduğumda muhakkak bana yakın olan köşeye gelip güzel güzel konuşur.

Her hayvanın karakteri bir olmaz, muhtemelen seninki benimkinden daha canayakın olacaktır çünkü benimkinin ilk bakıldığı yer bir faciaydı o yüzden hayvancık biraz güven sorunu yaşıyor ama herşey sabır. Bu arada ilk 3 ay cik bile demedi benimki bu yüzden zaman ver.

15 dk lık yürüme mesafesindeyse gideceğiniz yer, kafese hiç bişey geçirmenize gerek yok ki elinizle aşağı sarkıtmadan kafesi yukarıda tutarak kucağınızda götürebilirsiniz
Ben evime öyle götürmüştüm bi keresinde dışarı çıkınca hoşlandı bile ötmeye başladı filan
Sizinki dışarı çıktığını bile anlamamış, direk etrafını bişeylerle çevreleyince korkmuştur
Bi de öyle deneyin 1 ay yalnız kalamaz yemini suyunu bile verseniz tek kalamaz ki

Hayvanların da değişik değişik huyları oluyor.Siz aynı şekilde götürün.Hiçbir şey olmaz.Mekan değişikliğinden dolayı biraz heyecanlanmıştır ve korkmuştur.Bu kadar sıkıntı yapmayın.Daha önce de yazmıştım.Zaman geçmesi lazım iyice alışması ve korkmaması için diye.

Çok abartıyorsunuz
Sinirden ağlamalar... Elin ayağın boşalması falan...
Çocuğunuz olursa ona naparsınız bilemedim.

Konuya gelirsek;
Kuşun kafesini neden poşete koyuyorsunuz anlamadım ? Tutun yukarıdaki tutmacından götürün. Yada elinize alın kafesi. Poşetin içinde korkar tabiki...
Benimde iki tane kuşum var. Biri aynen tarif ettiğiniz hareketleri yapıyor kafesten çıkmak isteyince...
Dışarı çıkınca belki de kafesten çıkmak istemiştir
Yarın onu da götürün yazlığa
Evde kalması daha kötü

Ben de zamaninda 10 sene kuş besledim :)
Bi yere gidilecegi zaman karton kutuya koyar götürürdüm.
Sizinkinin alışma suresi bayagi uzun olacak heralde.
Benimki ilgisizlikten intihar edip öldü. Dikkat et bir ay evde yalniz kalmasin ölür kuş.

benim muhabbet kuşum bazen geceleri çırpına çırpına kafesini devirmek suretiyle bizi uykudan uyandırıyor. yani kuşlar bunu yapıyor. gerçi benim kuş bunu eğlence haline getirdi. kuşunda mazoşisti beni buldu ama yani biyerine bir şey olmadı bugüne kadar. sizde üzerine kalın bir örtü örtün ışık almayınca daha sakin olur çırpınsada götürün. nasıl olsa 15 dk yok. bir şey olmaz. üstüne titredikçe böyle oluyor bu hayvanlar. bir süre ortama alışsın öyle kendinize alıştırmaya başlayın. ilk geldiğinde gıkı çıkmayan hayvan şimdi bizi evden kovacak kıvama geldi. sizinkide alıştıkça açılır kokrmayın. kuşlar için depresyona girdi falan diyorlar ama ben o kadar duygusal zekaları olduğuna inanmıyorum. yani yeine alışsın yemi suyu olsun birde arada siz ilgilenin çıkar depresyondan:)

Taşırken üstünü örtün. Telefona da kuş sesleri olan bir ses indirin onu açın dinleye dinleye gitsin bıcırık

O an korkudan çırpınmıştır ama bişeycik olmaz rahat olun. Evde yapayalnız kalmasındansa 15 dakikalık yolda biraz paniklemesi daha az zarar verir ona. Birde şöyle düşünün, biz bu dostlarımızı genellikle bir pet Shop tan sahipleniyoruz, ordan eve getirene kadar yine aynı süreçten geçiyorlar, yani bu kadar da hassas olmayın, olacak o kadar..

O an korkudan çırpınmıştır ama bişeycik olmaz rahat olun. Evde yapayalnız kalmasındansa 15 dakikalık yolda biraz paniklemesi daha az zarar verir ona. Birde şöyle düşünün, biz bu dostlarımızı genellikle bir pet Shop tan sahipleniyoruz, ordan eve getirene kadar yine aynı süreçten geçiyorlar, yani bu kadar da hassas olmayın, olacak o kadar..

Kaynanan mutlu mu ????
15 dk lık mesafe ise kuşu normal de goturursunuz poşete luzum yok yalnız o kuş size gelmez artık ben tahmin etmiştim..lutfen o kuşu sağlıklı bir yere verin...ne kadar uzulduğunuzu anlıyorum ama kesin bir dille vermeyecektiniz kuşu oyuncak mı bu..yarın bebeğiniz olduğunda da mı kaynananızın parçalamadına musade edeceksiniz öyle sevgi batsın...muhabbet kuşum bar bu konuda hassasım kimse kusura bakmasın

kıyamam ben yaa...canım yalnız bırakmayın bence..sürekli konuşun kafesten dışarı siz çıkarın..
bende sokakta kuş bulmuştum..şuan yeni yeni ötmeye başladı..bizimle pek alakası yok ama olsun..kendilerini toparlamaları zaman alıyor..1 aya yakın oldu bulalaı ancak ötüyor..
inşallah miniğiniz kendine gelir..suyuna vitamin koyun..
bu arada nereye götürmek isterseniz götürün..muhabbet kuşları yolcuğu sevmezmiş..15 dk. gidene kadar birşey olmaz

X