Miniğimiz kekeliyo :(

mujum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
1.649
217
Merhaba,

5,5 yaşında bir yeğenim var, yaklaşık 2 yıldır kekeliyo, çaree bulamıyoruz. Ankara da önerebileceğiniz bir doktor yada önerebileceğiniz bir yöntem varmı. kekemelik başladığından beri doktora gidiyo zaten. ama geçmio. :KK43:

Merhaba,

5,5 yaşında bir yeğenim var, yaklaşık 2 yıldır kekeliyo, çaree bulamıyoruz. Ankara da önerebileceğiniz bir doktor yada önerebileceğiniz bir yöntem varmı. kekemelik başladığından beri doktora gidiyo zaten. ama geçmio. :KK43:

benim ablamda da vardı zamanla geçti, başka doktora da götürmekte fayda var, inş bulursunuz düzgün doktor

Merhaba,

Erkek kardeşim hacettepe üniversitesine gidiyordu. O da takılıyordu konusurken, özellikle heyecanlandığında ya da üzüldüğünde. Yaklaşık 5 yıl tedaviye gitti. Doktoru emekli olmuş cok tatlı bir proftu. Suanda hicbir sıkıntısı kalmadı.

Hacettepenin doktorları bu konuda cok iyi oraya gidebilirsiniz. Gecmişler olsun

benim ablamda da vardı zamanla geçti, başka doktora da götürmekte fayda var, inş bulursunuz düzgün doktor

İnş. teşekkür ederim.

Erkek kardeşim hacettepe üniversitesine gidiyordu. O da takılıyordu konusurken, özellikle heyecanlandığında ya da üzüldüğünde. Yaklaşık 5 yıl tedaviye gitti. Doktoru emekli olmuş cok tatlı bir proftu. Suanda hicbir sıkıntısı kalmadı.

Hacettepenin doktorları bu konuda cok iyi oraya gidebilirsiniz. Gecmişler olsun

Hacettepeye kesin gidicez, teşekkürler

İlkokuldaki arkadaşımda kekeliyordu seneler sonra lisede yine karşılaştık gayet normaldi hiçbir problemi yoktu. Kitap okuya okuya aşmış bunu birde çocuklar çok acımasız olur arkadaşları dalga geçebilir :KK43: kardeşimin arkadaşı da köpekten korkup kekelemeye başlamıştı heyecanlanınca tutulup kalıyodu

küçükken benim de kekeleme sorunum vardı, aile sorunlarından olmuştu.babam çok sinirli birisiydi, hep korkuyla büyüdüğüm için, yıllarca bu sorundan kurtulamadım. annem psikiyatriye götürdü, pskoloğa götürdü. herhangi bir faydasını görmedim. tedavi oldum, o da önce iyi geldi, sonra tekrarladı. okuldaki arkadaşlar hep alay etti. çocuklar için gerçekten çok zor bir durum.

Size ebeveyn olarak tavsiyem, çocuğunuzun bulunduğu ortamda kavga etmeyin ya da stresli bir ortamda yaşıyorsanız bile bunu ona asla yansıtmayın. hep sevgi hep ilgi gösterin. müzik dinletin ve sözleri tekrar etmesini isteyin. (şarkı söylerken kekelenmiyor.) kitap okuyun ve bazen sesli tekrar isteyin. alay eden arkadaşları içinse malesef bir yol yok, terapi olabilir, ya da çocuğunuzla sıkı bir diyalog olabilir.

Allah yardımcınız olsun, şifası tez olsun.

Benim babam kekeme.
5 kardesiz. Ablam ve abim zamaninda babamdan uzaktilar farkli sehirdelerdi ama ben ve benden kucuk iki kardesim babamla beraber buyuduk. Ben su an 21 yasindayim ve bazen hala oluyor kekemelik. Ben ve kcuk kardeslerim eskiden heycanlaninca bisy anlatirken yada kizdigimizda cok kotu kekelerdik. Helede ben ve en kuck erkek kardesim. Su an buyuduk ama bende hala azda olsa oluyor. Bazen farkediyorumki salmisim kendimi, tekrar egitmye calisiyorum kendi cabalarimla.

Cok kotu bi his kekemelik, ardini birakmayin ve evde calisin yigeninizle.
Tane tane konusun. Heceleyin.

Bizde de aynı sorun var . Gittiğimiz kekeme merkezinden aldığımız öneriler şunlar . Çocugu asla hıçkıracak derecede ağlatmayın , akşamları 9 gibi uyutun , hergün mutlaka hikaye okuyun , okurken iki kelime seklinde okuyup ardından cocuğa tekrar ettirin . Asitli icecekler içirmeyin .

Bu arada kekemeliğin derecesinede önemli .
Insallah sorunlarımız çözülür .

Arkadaşlar hepinize çok tesekkur ederim ilimizden dolayı.
Bizde de aynı sorun var . Gittiğimiz kekeme merkezinden aldığımız öneriler şunlar . Çocugu asla hıçkıracak derecede ağlatmayın , akşamları 9 gibi uyutun , hergün mutlaka hikaye okuyun , okurken iki kelime seklinde okuyup ardından cocuğa tekrar ettirin . Asitli icecekler içirmeyin .

Bu arada kekemeliğin derecesinede önemli .
Insallah sorunlarımız çözülür .

Bizim kızımız minigimiz geçen yıl arkadaşları dalga geçtiğinde içine kapandı bi ara konuşmadı, bi arada kendi kendine heceleyerek konuştu. Ancak bu ara çoğaldı. Annesi dün akşam telefonda aglayinca bi çare buraya yazdım.

Bizim doktorumuz da kres ve yüzme önerdi. Yüzmeye çok fazla gidemiyoruz.

Bulundukları ilçede aile yaşam merkezi var. Yaz dönemi haftada 3 gün gidiyor. Drama hocası özellikle ilgi gösteriyor ve kızımız rüyasında korkmuş hayaletler ve hırsızlar en büyük korkusuymus. Aynı yerin kres hocası da özellikle takıldığı harfler üzerinde durup tekerleme çalıştırıyor. Bunlarda size fikir oluelr diye yazıyorum. Paylasiminiz için çokk tesekkur ederim. Rabbim meleklerimizin yardımcısı olsun, daha büyük sorunlardan korusun.

Bu arada abim yanı melegimin babasi da yüksek ateş nedeniyle 10 yıldanfazla bir sure kekemelik yaşamış. Ozaman ki doktor ateşle geldi ateşle gider demiş. Abim 15-16 yaşlarında bir havale daha geçirdi ve atlattı. Atlattığı döneme şahitlik ettim.

X