Minik bir anı

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
62
Henüz 36 yaşımı sürmekteyken aklıma bile getirmeye korktuğum şey başıma geldi:BEN HAMİLEYDİM!.....

İlk büyük şoktan sonra ağlamaya başlamıştım.
-Nasıl olur diyordum kendi kendime.Ben iki tane büyüttüm.Bu faslı kapatmıştım.Allahım niye ben!....
Ben bu çocuğu nasıl büyütecektim,Nasıl tekrar gecelerce uykusuz kalacaktım.Bir sürü nasılla başlayan sorular beynimde geçiş merasimi yapıyordu.
Daha sonra mecburen kabullendim onu.Çünkü yapacak başka şey yoktu.
Hamileliğim çok hoş geçmiyordu.Kan uyuşmazlığım vardı ve aylarca tahlillerle doktorlar arasında sıkışıp kaldım.
En sonunda yedi aylık olunca doktorum bir gariplik olduğunu söyledi.Benden görüntüleme merkezine gitmemi oradan gelecek sonuca göre birşey olup olmadığı kanaatine varacaktı!..
-Allahım niye ben dedim yine!...Bencilce bir davranış şekli olduğunu bile bile!..
-O gece hayatımın en kapkaranlık gecesiydi.Sabaha kadar uyumadan ağlamıştım.Ya bebeğim özürlüyse!..Ya onu almak isterlerse,ne yapacaktım.O canlı kıpır kıpır oynuyordu hiçbirşeyden habersiz!..
Allahım düşünemiyordum bile parça parça da alabilirlerdi,İğneyle öldürüp alabilirlerdi.
-Peki dedim kendi kendime,bu çocuk özürlü dahi olsa acı çekmeyecek miydi,
yavrumun canına mı kastedecektim:
Bu zor kararı ben mi verecektim.
-Ya özürlüyse,onu dünyaya getirmek bir hata mı olacaktı?
Huzursuzluğum kalbimi acıtıyordu.
Peki sonuç ne? Ne yapmalıydım?
Kararımı verdim.Zaten başka türlüsü mümkün değildi.Bu çocuk özürlü bile olsa ,onun yaşam hakkını elinde almaya asla ama asla yetkili değildim.Onu ben yaratmamıştım.Nasıl ki beklemediğim bir anda geldi,bunda da bir hayır vardır dedim.
Ertesi gün görüntüleme merkezine gittiğimizde bacaklarım tutmuyordu.Ve doktora sadece şunu diyebildim.
-Doktor bey sizden ricam şu ki,lütfen kötü bir durum varsa bunu ben çıktıktan sonra eşime söyleyin,çünkü artık kaldıramayacak durumdayım.
Bu söz üzerine doktorun yüzündeki her ifadeyi büyük bir kuşku ile inceliyordum.
Ve sonunda yüzü güldü
-Korkacak birşey yok kızınız son derece sağlıklı!......
Allahım bana başka ne verse beni bu kadar mutlu edemezdi!...
Şükrettim defalarca.Evimin bir tanecik kızı şimdi 10 yaşında.
Dünyada onun kadar tatlı bir kız çocuğu yok benim için.

Bunu niye yazdım!...
Okuyun ve doktorlara güvenin.Asla doktorun her sözünün altında kötü birşey armayın.İşte böyle unutamadığınız bir acıyı hatırlayınca bile kendinizi kötü hissediyorsunuz.

 
allah sana bağışlasın güzel kızını ömrü uzun ve sağlıklı olsun
 
Rabbim Ne Werirse Ne Eylerse Bü Güzellik Wardir Zaten Muhakkak Bi Hayir Wardir Ama Işde Bazen O Bi Anlik Hayatta Başima Gelen En Kötü Olaymiş Gibi Düşünorz Hep Derizya Nie Ben Nie Ben Aslinda O Ani Bi Atlatsak Sonra Tanrim Sana şükürler Olsun Deriz Hep Hayat Bu Işde O Andaki Cahiliyetle Karamsarlikla Kötü Bi Karar Wermemk Hep Kendimizden Iyilere Bakariz O ölede Nie Ben Böle Oldum Halbuki Bi Baksak Etfarimiza Bi Mantikli Düşünsek Halimize Binlerce şükür Edicez Edecekde çok şeyimiz War Ama Nese Bende çok Konuşdm Hayat Işde Bi Garip Oyun Sabredip Bitmesi Beklices Bu Oyunun
 

allah bagıslasın...
bende ikinci cocuguma hamile kaldıgımda büyük oglum daha 19 aylıktı.. saatlerce agladım ..cok yogun bir işte calısıyorum cocugum kücük ve cok zor bir bebek, bakıcı vs.. hayır dedim aldırıcam.. doktorumdan randevu aldım.. herseyimi hazırladım ve gittim baktım doktor yok cok acil bir ameliyata cagırmıslar 2 saat gelmez dediler. o sırada bir hemşire sordu neden aldırmak istiyorsun diye. bende anlattım.hemşire: keşke sizin yerinizde olsaydım benim cocugum olmuyor dedi. içime öyle bir işlediki anlatamam..allah isteyen herkeze versin.bekle bekle doktorum yok.. daha fazla bekleyemicem yarın gelelim dedim.sonra doktoru aradım. bana cok acil ve önemli bir ameliyata girdigini ama benim için anestezi uzmanını vs hazır ettiğini ssana söylemedilermi dedi.. kimse bişey dememişti.. neyse ertesi gün eşimin mutlaka katılması gereken cok önemli bir toplantısı çıktı.. bende yanlız gidemem dedim ve bir arkadasımı yanıma alarak yola cıktım..az bi mesafe kalmıstıki bir taxi gelip arkadan arabama carptı..polis tutanak vs derken o günde gecti.. üçüncü gün yine gittim ama bu sefer cok kararsızdım.. ve eşimle doktorum sen bu cocugu dogur dediler.. ilk gün doktorumun acil ameliyatı cıkmasa kesin aldırmıstım bebeğimi.. simdi oglusum 3 yasında allaha sükürler olsunki sağlıklı ve iyiki var..allah nasip ettiyse ne olursa olsun ekmeğini yer bu dünyada..şimdi oglusuma bakınca sarılınca bazen aklıma geliyor.. ve içim acıyor. ya aldırmıs olsaydım diye...
 
Allah bagislasin canim.....Masaallah büyütmüssün kizinida bile......
Allah kimseye evlat acisi tattirmasin.....
Annem 3 yasindaki kizini kaybetti simdi 27 sene gecti üzerinden ama halen onun icin aglar zamani gelince.....
 
ana karnında seni fazla üzmediği gibi,dünyadada seni üzmesin hayırlı,sağlıklı,uzun ömürlü bir evlat olsun.allah bahtını güzeeylesin canım.
:1hug:
 
X