Minik bir soru. Ekonomi okunur mu?

ChopSuey

...........
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
2.587
3.445
İlk kez böylesine önemli bir şeyi buraya soracağım. Sadece fikirleri merak ediyorum. Sizce sınava yeniden girmiş ve derece yapmış biri ekonomi okusa nasıl olur? Önü açık bir alan mı? Yurtdışı imkanları neler olabilir? Bu kişi halihazırda başka bir bölüm okuyor. Fikri olanlar kendince cevaplarsa sevinirim. Ya da derecesini başka nasıl değerlendirebilir? Ben uzun bir süre internete bakamayacağım bugün, akşam girince cevaplara bakarım. Şimdiden teşekkürler.

Boğaziçi bilkent koç Sabancı gibi okulları okuyacaksa onu inanılmaz açık. İktisat özel sektörde her zaman prim yapar. Hele iyi bir okulsa ve yabancı dil varsa.

Önde üniversitelerde okursan 10-0 önde başlarsın. Derece yaptım dediğine göre, kalbinin sesini dinle, sevdiğin alanı seç, iyi üniversiteler ve yabancı dil senin her zaman yolunu açar. Hayırlı olsun :)

Çok iyi bir üniversitede ingilizce okunacaksa olur.
Onun dışında hayır maalesef

Derecen varsa o puanları heba olmasın iibf den uzak dur ..ne kadar iyi unide. Olsa hayat boyu özel sektörde tutunmak için çaba göstereceksin devlete girmek ekonomi bölümleri için zorlayıcı ..yarın evleneceksin özel sektör sen genel mudur de olsan çocuğun olunca devletin sunduğu imkanı vermez işten ayrılmak durumunda kalabilirsin bence kardeşim bayan olarak hayatını kolaylaştıracak meslekleri seç sonuçta kadın olarak hırpanlamaya değmez kariyer para maaş hayatının bi döneminde çok anlamsız geliyo.

iibf mezunuyum birkere bile pişman olmadım.dünyayı anlamanı sağlayan, tarihi şimdiyi sana en iyi anlatan bilim. sağlık bile parayla olduğuna göre paranın nabzını dinlemek kadar güzel birşey olabilir mi? bu dünyada herşey ekonomi politikaları ileyönlendiriliyor. iyisiniöğrenirsen yapamayacağın birşey yok ama iyi bir üniversitede. :KK66: üzerine yurrtdışında master yapılırsa tadından yenmez. :KK66:

iktisat mezunuyum hıc pısman olmadım guzel bölüm

Iibfye hic ısınamadım.kime sorsam işsiz.ya da ozelde dusuk bir miktara calisiyor
Tercih zamani aklimdan bile gecirmemistim.
Bu arada bu donem ekonomi diye lanet bir ders aldim, galiba bute kaldim :KK70:
Biraz da sevdigin alanlara yonel. Ekonomi benim hic ilgimi çekmiyor daha cok psikoloji ve yan bolumlerine yonelmistim bem

çok iyi bir üni olacaksa önü çoook açık bence.önemli olan bölümü sevmeniz severseniz çok iyi bir kariyeriniz olur ve iyi para kazanırsınız

Ozel sektor ozel sektor demeyib hic. Esimin yengesi kimya muhendisi. Buyuk bit firmada bolum muduru maasi oldukca yuksek.

Yani iyi bit uniden mezunsan yabanci dilin be yurtdisindan bir yuksek lisansin varsa havada kapilirsin

Türkiyede önü acik bir bölüm degil belki cok iyi üniv lerde olabilir bogazici tarzi ama cok fazla talep yok

İlk kez böylesine önemli bir şeyi buraya soracağım. Sadece fikirleri merak ediyorum. Sizce sınava yeniden girmiş ve derece yapmış biri ekonomi okusa nasıl olur? Önü açık bir alan mı? Yurtdışı imkanları neler olabilir? Bu kişi halihazırda başka bir bölüm okuyor. Fikri olanlar kendince cevaplarsa sevinirim. Ya da derecesini başka nasıl değerlendirebilir? Ben uzun bir süre internete bakamayacağım bugün, akşam girince cevaplara bakarım. Şimdiden teşekkürler.

bence okunmaz. dereceden bağımsız iyi puan yapıp başka bölümlere girebilecekken ekonomiye aşırı ilgi yoksa ekonomi okunmaz. iibf mezunları kurumsal firmalarda bile çoğunluk az maaş alıyorlar. en azından ilk başlarda bu böyle.yükselip yükselmemek belli olmaz. devleti zaten geç. boğaziçini bitirip de devlette çalışmak isteyecek çok bir kişi düşünemiyorum.

bu arada iyi bir üniversite mezunuysan havada kapılırsın diyenler iyi üniversite mezunu değiller sanırım. artık öyle bir şey yok. iyi üniversiteler bile senede kaç mezun veriyorlar. artık her şey zorlaştı.

nasıl değerlendirebilire bir cevap veremiyorum. ilgi alanı belirtilmemiş. sayısalcı mı tm ci o bile belli değil. ama bence derece yaptıma değil ilgi alanlarına göre karar versin. sensen sen ona göre karar ver. sevmediğin işte başarılı olamazsın ve o zaman diğerlerinin gerisinde kalırsın.

bu arada aklıma uygun bir bölüm geldi. ekonomi değil de endüstri mühendisliği daha mantıklı bence. hem okurken zorlanmaz hem de iş imkanları geniş.

bu arada aklıma uygun bir bölüm geldi. ekonomi değil de endüstri mühendisliği daha mantıklı bence. hem okurken zorlanmaz hem de iş imkanları geniş.
Yok ben değilim o. Tmci bahsettiğim kişi. Ekonomiye çok ilgisi yok, öyle bir düşündük sadece. Ben de aynı fikirdeyim sayılır, teşekkürler yorum için. Endüstri mühendisliği güzel bir seçenek de, arkadaş tmci iken nasıl olur bilinmez.

Yırtdışında business masterı ile uçar gider bile.. Eşim şu an amerikada o bölümde master yapıyor bölümden bi arkadaşı mezun oldu ve houstonda iyi bi şirkette aylık 8bin dolara işe girdi bile. Hı türkiye şartlarını bilemiyorum gazi ekonomi mezunu bi arkadasım su an moda tasarımcılığı yapıyor.

Iibfye hic ısınamadım.kime sorsam işsiz.ya da ozelde dusuk bir miktara calisiyor
Tercih zamani aklimdan bile gecirmemistim.
Bu arada bu donem ekonomi diye lanet bir ders aldim, galiba bute kaldim :KK70:
Biraz da sevdigin alanlara yonel. Ekonomi benim hic ilgimi çekmiyor daha cok psikoloji ve yan bolumlerine yonelmistim bem
Ne okuyorsunuz peki?

Yırtdışında business masterı ile uçar gider bile.. Eşim şu an amerikada o bölümde master yapıyor bölümden bi arkadaşı mezun oldu ve houstonda iyi bi şirkette aylık 8bin dolara işe girdi bile. Hı türkiye şartlarını bilemiyorum gazi ekonomi mezunu bi arkadasım su an moda tasarımcılığı yapıyor.
Eşiniz Türkiye'de hangi üniversiteden mezun? Arkadaşı hangi üniversiteden mezun? Oraya gidiş kararını nasıl verdiniz? Kolay oldu mu kabül almak? Süreci bir anlatırsanız makbule geçer.

Bence bu devirde okunacak bi bölüm değil.İşşizlik zaten almış başını gidiyor.Ha çok seversin bölümünü bunun için her fırsatta kendini geliştirmeye çalışırsın belki çok uğraşırsın ama emeklerinin de karşılığını alırsın.Gerçekten sever misin bu bölüm sana göre mi sorgulayıp öyle seç derim.

Eşim
Eşiniz Türkiye'de hangi üniversiteden mezun? Arkadaşı hangi üniversiteden mezun? Oraya gidiş kararını nasıl verdiniz? Kolay oldu mu kabül almak? Süreci bir anlatırsanız makbule geçer.
Eşim ve ben hacettepe arkeoloji mezunuyuz canım. Mezun arkadaş hacettepe işletme mezunu. Tabi bölüm değiştirdiğimiz için (eşim business ben psikolojiye geçiş yaptım) ilk bi yıl temel dersleri alıyosunuz daha sonra mastera baslayabiliyosunuz. Biz turkiyede yasamak istemedigimiz icin buraya basvurduk hemen. Esim benden once geldi bi yil. Kabul zor dgil parayla halloluyo hersey. Tabi toefl ve gre adli iki sinavi vermek durumundasiniz. Okuluna gore degisiyo istedikleri puanlar. Badka sormak istediginiz bisey varsa yardimci olabilirim. Hi ekonomi okuyup hemen burada ekonomi masterina baslamak buyuk avantaj yil kaybida olmaz. Onemli
Olan dil ve yeterli finansman

Merhaba,

Akademık olarak yıllarımı yuksek lısans doktoraya ve üzerine de 10 sene ıs tecrübesi olan ve buyuk bır sırkette yonetıcı olarak ıse alımlar da sözüm gecen kışı olarak bırkac sey söyletmek isterim umarım faydam olur.

Ise alımlarda evet ıyı bir Unıversıte okumuş olmak tabı kı önce geçiriyor. Yanı ama onunla bıtmıyor sımdı herkes yuksek lısans MBA dıplomalarıyka gelıyor ıs hayatına. Ekonomı okumak ıstıyorsa akademik anlamda onu açık, maalesef ıs hayatında turkıyede pek yerını bulamayan bır dal. Bır arkadasımız yazmış endustrı muhendıslıgı dıye bızım sırketın ıse alımlarda en cok tercıh etiği bölümlerden bırı cunku endustrı muhendısı herseyden bıraz anlayarak gelıyor pazarlama da ıcerıyor muhendıslık derslerı de ısletmeyle alakalı dersler de. Bu arkadaşları satış dan tutun satın alma lojıstık pazarlama ürettim her alanda yonlendırebılıyorsun. Ben hep derim Türkiye'de üretım ve fabrıkalar devam etiği sürece ıssız kalmayavak bölümlerden bırıdır endustrı muhendısı..

X