Minik dostum Latte

imgepp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
17
2
86
28
Merhabalar 2 gün önce 4 yaşında bir terrier sahiplendim ve eve geldiğimde gereğinden fazla havladığınu fark ettim. Bir apartman dairesinde yaşıyorum, asansörün çalıştığını duyduğu an havlamaya başlıyor, kombinin sesini duyduğu an havlamaya başlıyor bazen de sebepsiz havlıyor. Evet havlamak köpeklerin doğasında var fakat gecenin 3ünde kombinin sesi yüzünden havlaması apartmandakileri rahatsız edebilir diye düşünüyorum. Havladığı zaman hemen dikkatini başka yere çekmek adına anahtar sallayıp sus diyorum fakat beni dinlemiyor. Daha yeni sahiplendim beni alfa olarak görmüyor olabilir fakat eski sahibi de bu havlamasına bi çözüm bulamadığını söylüyor. Lütfen bana yardımcı olun zor durumda kalıyorum :( İstanbul'da yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz bir yer ya da birileri varsa özelden yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden

resimdeki köpiş mi. cok tatlıymıs ben sahiplenirdim ama istanbulda ikametgah etmiyorum malesef.

eğer kendinize güvenmiyorsanız hayvan edinmek doğru değil
istanbul ve apartman dairesinde baktırmazlar kedi bile bakamadım ben

satmak mı istiyorsunuz. Bunu sahiplenmeden önce düşünmeniz gerekirdi ama yani eski sahibi de çok havladığını çözüm bulamadığını söylemiş size ve apartmanda oturuyorsunuz alıp sonra iki güne başkasına vermek hoş değil o hayvanlarında canı duyguları var sahiplenirken biraz düşünelim

Yok sahiplendirmiyorum sadece eğitilmesini istiyorum sanırım yazımda bunu açıkça belirtmemişim kusura bakmayın :s resimdeki benim eski kızım kısa bir süre önce vefat etti malesef. Fotoğrafım o şekilde kalmış ben de değiştirmek istemedim..

Bebek ağlamasınanasıl böyle aşırının aşırısı ağlamadıkça tepki vermiyorsak ev sahibine .
Hayvan besleyenler içinde aynısı olmalı diye düşünüyorum . Bir iki havlaması bence normal .

Edit: kedi ve büyük köpek fobim varken bunu söylüyorum ;)

Terrierler çok havlar, küçük köpekler daha doğrusu. Benim köpeğimin cinsi Golden Retriever, allahtan apartmanı ayağa kaldıracak şekilde havlamaları yok. Eğitmek gerekiyor, köpek eğitmenlerinin yardımı dokunabilir bu konuda.

Sahiplendirmeyle ilgili bir şeyden bahsetmedim yazımda? Sadece normalden çok havladığını ve bunun çözümü için sizden yardım istedim. Sahiplendiğim kişi de ben onu eve getirdikten sonra bana bunu söyledi. Önce söylemiş olsaydı bile bile sahiplenip bilinçsizce burada yakınacak değilim. Ayrıca köpeğimi kısa bi süre önce kaybettim köpek bakmayı sizden öğrenecek değilim. Sizden sadece bi konu hakkında yardım istedim bu konuda bana yardımcı olucaksınız lütfen o şekilde yorum atın başka konular hakkında söylediklerinize cevap vermeyeceğim. Lütfen konu başka yerlere çekilmesin.

Asıl konuyla ilgili yardımcı olmayan çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim :) ben de eğitim aldırmayı düşündüm sizce bu işe yarar mı? Daha önceki köpeğimde eğitime gerek kalmamıştı o yüzden bu konuda pek bir fikrim yok tecrübeleribiz varsa ve yazarsanız çok mutlu olurum

bi tanıdığımın çok saldırgan bir köpeği vardı eğitmek için izmire yolladı köpek 3 4 ay izmirde kaldı ve gayet sahibini tanıtyor. eğer isterseniz öğrenip size bilgilerini verebilirim. köpeğinizi yolluyorsunuz eğitmenler tarafından sizin bi kaç eşyanız alınarak eğitiliyorlar tabi durumunuz varsa

Terrier ve kucuk irklar genelde cok havlar zaten bu supriz bir durum degil. Egitimle vs cozulur mu bilmiyorum ama hayvanlarin karakterinide goz onunde bulundurarak sahiplensin artik sahiplenen herkes lütfen. Hep ayni konular...

bende terırer baktım ama hiç havlamıyordu ama asırı saldırgandı. çok sahiplenmişti beni ve babamı. bahçeye kimse giremiyordu. babam eğitmişti valla o saldırgan ısıran hayvan gitmiş mülayim bişey olmuştu. nasıl yaptı bizde bilmiyoruz :) saldırma huyu var mı ?

bi tanıdığımın çok saldırgan bir köpeği vardı eğitmek için izmire yolladı köpek 3 4 ay izmirde kaldı ve gayet sahibini tanıtyor. eğer isterseniz öğrenip size bilgilerini verebilirim. köpeğinizi yolluyorsunuz eğitmenler tarafından sizin bi kaç eşyanız alınarak eğitiliyorlar tabi durumunuz varsa
Çok iyi olabilir ya çok teşekkür ederim

Henüz yeni bir ortamda olduğu için korkuyor olabilir, tedirgin olabilir. Bence sizinle yaşadıkça evin içindeki olağan seslere alışacaktır. Hiç köpek beslemedim ama kedim kamyon sesinden, hapşırmamızdan bile korkuyordu ilk haftalarda. Şimdi totosunu devirip yatıyor, gözünü bile açmıyor. Eğitim konusunda da umarım tecrübeli birileri size yardımcı olabilir.

Asıl konuyla ilgili yardımcı olmayan çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim :) ben de eğitim aldırmayı düşündüm sizce bu işe yarar mı? Daha önceki köpeğimde eğitime gerek kalmamıştı o yüzden bu konuda pek bir fikrim yok tecrübeleribiz varsa ve yazarsanız çok mutlu olurum
Sahiplendiğiniz Terrier erkek mi? Dişiler daha az havlar da çünkü.
İstanbul'da eğitim veren yerler var ama Google'dan size en yakın olan yeri bulmanız iyi olacaktır, buradan merkez ismi vermek uygun olmayabilir.

Terrier ve kucuk irklar genelde cok havlar zaten bu supriz bir durum degil. Egitimle vs cozulur mu bilmiyorum ama hayvanlarin karakterinide goz onunde bulundurarak sahiplensin artik sahiplenen herkes lütfen. Hep ayni konular...
Önceki köpeğim de terrierdi ve havlamıyordu?? Aynı türdeki her köpek aynı olacak diye bir kaide yok. Zaten bunu bilmiyorsan lütfen bilmediğin konular hakkında yorum yapma lütfen..

bende terırer baktım ama hiç havlamıyordu ama asırı saldırgandı. çok sahiplenmişti beni ve babamı. bahçeye kimse giremiyordu. babam eğitmişti valla o saldırgan ısıran hayvan gitmiş mülayim bişey olmuştu. nasıl yaptı bizde bilmiyoruz :) saldırma huyu var mı ?
Saldırma huyu yok sadece herşeye havlıyor

Back
X