Minik mutfak püfleri

ze-ta

EmEkli Editör :P
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
699
14
SEBZELERİ SAKLARKEN:Dondurdugunuz sebzelerin uzun sure tazelıgını korumasını ıstıyorsanız,dondurmadan once kaynayan su ıcerısıne batırılarak 2-3 dakıka şok haşlama yapın,ardından hemen soguk suya tutun.suları ıyıce suzuldukten sonra naylon torbalara doldurup havasını alın ve dondurun.

HAVUÇ:Havucun rengını kaybetmemesı ıcın kaynayan suyun ıcınden aldıktan sonra hemen soguk suyun altına tutup bır kac dakıka bu sekılde bekletın.

SÜT ALIRKEN:Dikkat edeceğiniz husus içine su katılıp katılmadıgıdır.bunu soyle anlayabılırsınız.bır yorgan ıgnesını ıyıce temızleyıp ıcıne sokun.Sonra ıgneyı yatay durumda tutup ucuna bakın.eger ıgnenın ucunda sut damlası kalmıssa ıcıne su katılmamıs demektır,ıgnenın ucunda sut yoksa su katılmıs demektır.
:icecream:
 
mutfağa giriyorum da sanki püfüm eksik kalmıstı o da oldu :roflol:

şaka bir yana bu topic cok iyi olmuş anneme soledım yazdıklarını

bir de her sabah taze ekmek almaya üşenenler için: ekmeği buz dolabında saklayıp sonra tost makınesınde ısıtırlarsa yumusacık oluyo ılk gunku gıbı buzluk kısmında saklanırsa daha guzel oluyor..
 
taze çekilmiş türk kahvesini saklamak için, ışık görmeyen bir ortamda muhafaza etmek ve içine bir şeker atmak tazeliğini uzun süre korumasını sağlar.
 
Son düzenleme:
bende sarımsakları soyduktan sonra nasıl saklanır mesela aylarca hazır kullanmak için onu merak ediyorum birde ceviz dövüldükten sonra en uzun ne kadar durur vs merak ewdiyorum:26:
 
fırın tepsisine çok yapışacak bir şey pişireceksem yağlı pişirme kağıdı seriyorum.tepsi hiç kirlenmiyor.az yapışacak bir şey için de aliminyum folyo kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
pirinç mercimek vs.dolapta saklamak için bez torbalar kullanıyorum ve içlerine biraz tuz atıyorum.(tuz böceklenmesini önleyip taze kalmasını sağlarmış)
 
patatas kızartması yapmadan önce patatesleri soyup doğrayıp tuzlu suda 1 saat bekletince çok daha gevrek ve lezzetli oluyor.
 
buzdolabı sebzelikleri için satılan küf önleyiciler hakikaten sebzelerin normalden daha uzun saklanmasını sağlıyor.
 
bende sarımsakları soyduktan sonra nasıl saklanır mesela aylarca hazır kullanmak için onu merak ediyorum birde ceviz dövüldükten sonra en uzun ne kadar durur vs merak ewdiyorum:26:

ben sarımsakları soyduktan sonra poşete koyup buzluğa koyuyorum lazım olunca poşetten istediğim kadar alıyorum üstüne sıcak su döküp kullanıyorum zaten 5 dk sonra

kendiliğindende kullanılcak duruma geliyo çok pratik oluyo:KK8:
 
X