yazınızı okudum.benim tavsiyem diyet falan yapmayın kendinizi aç bırakmayın.çünkü yanlış bir seçim.yapacaklarınız basit. ama istikrarlı ve kararlı olmanız gerekiyo.öncelikle hayatınızdan fast foodu cıkarın.asitli içecekler çok yağlı şeyler kızartmalar hamur işleri artık kilo yapacak aklınıza ne geliyosa hepsini atın hayatınızdan.ama çok da ket vurmayın çok mu canınız çekiyo ayda 2 3 kez abartmamak şartıyla yiyin.mesela kuruyemiş, günde 2 ceviz 5 fındık gibi az mıktarlarda kuruyemiş tüketin.her seyden yiyin ama dogru bi şekilde ve makul ölçülerde.mesela patates mi yiceksiniz kızartma yerine haşlama yada fırında yapın.pizza mı yiyceksiniz 2 dilim yiyin ama yanında kola içmeyin az yaglı az tuzlu ayran tüketin.pizzayı akşam saatinde değil de öğlen tüketin.asla aç kalmayın.ama tıka basa da doymayın.bunlar küçük örnekler.sonra yemekten önce yemek esnasında su için.yoğurdunuz yarım yağlı sütünüz sıfır yağlı olsun.yiyecekleriniz konusunda herseyi burada yazamam ama verdiğim örneklerden yola çıkarak bi düzene girebilirsiniz.ve çok önemli 2. husus ise hareket.az bile yeseniz hareket şart kilonuz fazla şimdilik yürüyüş haftada mümkünse en az 3 gün 40 dk tempolu yürüyüş çok iyi olacaktır.imkanınız varsa haftada 4, 5 ,6 ,günde olsa çok iyi olur.15,20 kilo verdikten sonra platesi şiddetle öneriyorum.platese başlayın.mümkünse spora gidin.yada ebru şallının dvdlerinden yararlanın.bu dediklerimi yaparsanız mutlaka kilo verirsiniz.yavaş yavaş ama sağlıklı bi şekilde verirsiniz.boşuna diyete girmeyin.diyetle kilo verip tekrar hızla kilo alan çok kişi gördüm.bu dediklerimi kendim uyguladım 57 kilodan 51e düştüm.gayet de sağlıklıyım mutluyum.9 ayda verdim ama sağlıklı verdim.asla pes etmedim kararlı olmak istikrar çok önemli.asla ümitsizliğe kapılmayın.isteyince her şey olur.sizinde başaracağınıza eminim.ebru şallının tariflerini yapın çok az yag falan kullanıyo ama lezzetli oluyo yemekleri.bir de unutmadan şunu da söleyim tuzu mümkün olduğunca azaltın.biraz kilo verince imkanınız olan cardio yapın.bisiklet sürmek yürümek koşmak gibi.ve ideal kilonuza gelince haftada 2 ,3 gün yürüyüş ve platese devam edin.hareketi hayatınızdan hiç eksik etmeyin.ve yemenize de hep dikkat edin.arada tembellik yaparsınız arada yemekte abartabilirsiniz

.ama asla hayatınızın tümüne yaymayın.bu anlattıklarımı yapmadan önce bi doktora gidin kilonuzun asıl sebebini öğrenin derim yine de.normal şartlarda kilo vermek için bu dediklerim inanın çok etkili.sağlıkla mutlulukla kalmanız dileğiyle...

hımm ekmeği de çıkarmayın asla.günde 2,3 dilim falan iyi