Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Minoksil %2 kullananan var mı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

celinne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
77
78
88
İzmir
Kızlar minoksil kullanmaya başladım ama aynı zamanda egzamam olduğu için 1 ay dayanabildim. İlk ay zaten dökülme arıyormuş şu an döküldüğüyle kaldı. Tekrar başlayıp başlamamak arasındayım kullanan varsa birbirimizi bilgilendirelim.

Saçınızda egzama varsa önce o problemi doktora gidip çözün. Doktorunuza söylemediniz mi saçınızda egzama olup olmadığını? Saçınızda ki problem tam olarak nedir bilmiyorum pek bir şey diyemiyorum. Bir süre önce bende kullandım minoksili 9 ay gibi bir süre kullandım. saçımda çok seyreklik vardı çok güzel toparlamıştı. Doktor bana 6 ay kullan dedi ben 9 ay kullandım bıraktırdı bana başka ilaç yazdı o ilaç hem pahalıydı hemde saçta yağlı his bırakıyor diye kullanmayı kesmiştim. Minoxil ömür boyu kullanmanız gereken bir şeydir. Bırakırsanız verdiklerini 2 ay gibi süre içinde tekrar döker. İlk zamanlarda minoxil saçı döker baya bir dökülür o saçlar ölü saçlardır ilacın görevi onları dökmek yeni kökleri çıkarmaktır. Siz bence egzamayı doktora gösterin belki saçınızda ki problem onunla ilgilidir. Aynı zamanda minoxile başlayacaksanız 2 defa düşünün yan etkileri oluyor bende kaşıntı ve göğüs ağrısı yapmıştı kafa derisinde kabuklanma olmuştu son zamanlarda. Birde ilacın bir damlası yüzünüzde farklı yere değerse kıllanma yapıyor. Geçmiş olsun.

Saçınızda egzama varsa önce o problemi doktora gidip çözün. Doktorunuza söylemediniz mi saçınızda egzama olup olmadığını? Saçınızda ki problem tam olarak nedir bilmiyorum pek bir şey diyemiyorum. Bir süre önce bende kullandım minoksili 9 ay gibi bir süre kullandım. saçımda çok seyreklik vardı çok güzel toparlamıştı. Doktor bana 6 ay kullan dedi ben 9 ay kullandım bıraktırdı bana başka ilaç yazdı o ilaç hem pahalıydı hemde saçta yağlı his bırakıyor diye kullanmayı kesmiştim. Minoxil ömür boyu kullanmanız gereken bir şeydir. Bırakırsanız verdiklerini 2 ay gibi süre içinde tekrar döker. İlk zamanlarda minoxil saçı döker baya bir dökülür o saçlar ölü saçlardır ilacın görevi onları dökmek yeni kökleri çıkarmaktır. Siz bence egzamayı doktora gösterin belki saçınızda ki problem onunla ilgilidir. Aynı zamanda minoxile başlayacaksanız 2 defa düşünün yan etkileri oluyor bende kaşıntı ve göğüs ağrısı yapmıştı kafa derisinde kabuklanma olmuştu son zamanlarda. Birde ilacın bir damlası yüzünüzde farklı yere değerse kıllanma yapıyor. Geçmiş olsun.
Cevabınız için teşekkürler. Egzama üzerine daha da, kuruluk ve kaşıntı yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. Ne olacaksa olsun :) egzama geçen seneden beri var kortizon iğnesi bile oldum ama tam olarak geçmiyor sadece zaman zaman hafifliyor. İkisi de illet Bi şey. Umarım saç dökülmeniz dğzelmiştir. Ben de başka yollar arayacağım araştırıyorum bakalım :(

siz bıraktıktan sonra çıkan saçlarınız geri döküldü mü?

Kızlar minoksil kullanmaya başladım ama aynı zamanda egzamam olduğu için 1 ay dayanabildim. İlk ay zaten dökülme arıyormuş şu an döküldüğüyle kaldı. Tekrar başlayıp başlamamak arasındayım kullanan varsa birbirimizi bilgilendirelim.
egzama zaten saç döken bir deri hastalığıdır. belki de onu tedavi ederseniz minoksile gerek bile olmayabilir. içinde ketokonazol bulunan şampuanlar iyi gelir egzemaya.

Sadece 1 ay kullandım minoksili 10 gündür falan kullanmıyorum. şu an aşırı Bi dökülme yok eskisiyle aynı sanırım saç tam alışmamıştı. İleriki günlerde ne olur bilemem. Bi de şöyle bi şey var tabi ben sadece akşamları sürüyordum baş ağrısı yaptığı için 1 ay ama sabah akşam değil akşamları kullanmştım zaten. 1 senedir döküldüğü için egzamadan mı bilemiyorum ama kendi haline bıraktım.

Bi kaç ay içinde çıkan saçlar dökültü tabiki ama bu dökülme bir anda ışık hızıyla dökülme değil aynı normal saç dökülmesi gibi sinsi sinsi dökülüyor. Eski haline dönüyor saç. Bırakma durumunda benim gibi şok etkisiyle aniden bırakmayın. Yavaş yavaş azaltarak bırakın mesela günde 2 defa değil 1 defa sıkın 2 hafta böyle yapın sonra haftada 2 veya 3 defa sıkın sonraki hafta 1 diye düşürün çünkü saç alışıyor ve birden kesince şoka giriyor saç. Bu şekilde yaparsanız ani dökülme yaşamazsınız. Ama sonuç olarak yine dökülür özellikle erkek tipi dökülme böyle bu tür ilaçlar saç dökülmesini biraz daha geriletiyor.

Back
X