Miras dava

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
34
Merhaba Benim babam hayatta ( Allah eksik etmesin ) bir tane evi var Ve 2 kardeşiz Ailemde bedenini çözemiyorum ama bir evlat ayrımı var Abi'm onların her şeyi Ben bazen insan yerine bile konulmam Onlar benim ne olursa olsun annem babamsız Sonuna kadar da görevimi yapmaya çalışacağım Ama babam her gittiği yerde ev oğlumun diyor ya zoruma gidiyor Her konuda böyle itilmek zoruma gidiyor Ben gururlu bi insanım Artık aç kalsam Bişey istemem Babam hayattayken evdeki miras hakkını abime devrettiğine dair dava açabilir miyim ? Ya da benzer bisey yapabilir miyim ?

Adam ölmeden neyin mirası? Hem kimin ne kadar yaşayacağı belli mi? Belki babanızın ömrü sizinkinden uzun olacak.

yaşarken hiçbirşey yapılmaz...para onun,mal onun...ne şekil isterse öyle harcar...ancak öldükten sonra dava açabilirsiniz...kime mal kaçırdıysa o kişiye....

hayatdayken acmanıza gerek yok, yanlıs anlasılır kendınızı kotu duruma dusurursunuz.
vefatında sız reddı mıras yapmadıgınız surece babanızın ve annenızın elde ettıgı sahıp oldugu tum varlıga ortaksınız.
tamamen abınızın ustunuze bıle yapsa dava acarsanız hakkınız oldugu yuzdelık kadar devlet sıze hakkınızı verecektır.

hayatdayken acmanıza gerek yok, yanlıs anlasılır kendınızı kotu duruma dusurursunuz.
vefatında sız reddı mıras yapmadıgınız surece babanızın ve annenızın elde ettıgı sahıp oldugu tum varlıga ortaksınız.
tamamen abınızın ustunuze bıle yapsa dava acarsanız hakkınız oldugu yuzdelık kadar devlet sıze hakkınızı verecektır.
Dedimya aç kalsam yine de o kaftan Sonra almam Sürekli her yerde öyle konuşuyor ya çok üzülüyorum Hani almayacağıma emin olursa o zaman belki bir daha konuşmaz Herkes baban neden seni ayırıyor diye sormaz..

Dedimya aç kalsam yine de o kaftan Sonra almam Sürekli her yerde öyle konuşuyor ya çok üzülüyorum Hani almayacağıma emin olursa o zaman belki bir daha konuşmaz Herkes baban neden seni ayırıyor diye sormaz..
e madem ıstemıyorsunuz nıye sordunuz kı ?

e madem ıstemıyorsunuz nıye sordunuz kı ?
Hiçbir şey beklemediğime istemediğime dair dava açacam zaten Her yerde beni ayırt ederek konuşması zoruma gidiyor Insanlar baban neden seni sevmiyor diye soruyor Hani ondan bir şey istemediğimi anlarsa belki bir daha herkesin içinde öyle konuşmaz En azından bu konuşmalarını duymamış olurum

erkek evlat kadar kadının da hakkı vardır mahkemeyi açar çatır çatır alırsınız hakkınızı ama vefat olunca mı yaşarken mi orasını bilemedim

Benim babamda erkek kardeşime daha cok yapar her seyi. Ama onda 4 kız 1 oğlan var oyuzden olabilir :KK48:
Bir de ben zaten uveyim:KK53:

Hiçbir şey beklemediğime istemediğime dair dava açacam zaten Her yerde beni ayırt ederek konuşması zoruma gidiyor Insanlar baban neden seni sevmiyor diye soruyor Hani ondan bir şey istemediğimi anlarsa belki bir daha herkesin içinde öyle konuşmaz En azından bu konuşmalarını duymamış olurum
reddi mıras yapacaksınız ozaman ,
yasarken de yapabılırsınız bunu.
konuyu actıgınızda ılk yazdıklarınız bambaska sey anlasılmasına neden oluyor

Merhaba Benim babam hayatta ( Allah eksik etmesin ) bir tane evi var Ve 2 kardeşiz Ailemde bedenini çözemiyorum ama bir evlat ayrımı var Abi'm onların her şeyi Ben bazen insan yerine bile konulmam Onlar benim ne olursa olsun annem babamsız Sonuna kadar da görevimi yapmaya çalışacağım Ama babam her gittiği yerde ev oğlumun diyor ya zoruma gidiyor Her konuda böyle itilmek zoruma gidiyor Ben gururlu bi insanım Artık aç kalsam Bişey istemem Babam hayattayken evdeki miras hakkını abime devrettiğine dair dava açabilir miyim ? Ya da benzer bisey yapabilir miyim ?
Bunu yapmak isteme nedeniniz babanıza bu konuşmalardan dolayı kırıldığınızı göstermek mi?

Ölüm hak miras helal , bence yapmayın red,i miras kimbilir ilerde neler yaşayacaksınız bilemezsiniz Allah kımsenin ellerine düşürmesin amin . Rabbim abinize el açmaktansa hakkınıza ne düşerse onu alırsınız fevri davranmayın lütfen

neden almıyormuşssun, Allah korusun babana bişey olursa seninde hakkın var

Bunu yapmak isteme nedeniniz babanıza bu konuşmalardan dolayı kırıldığınızı göstermek mi?
Evet kırıldığını göstermek Bu konuda değilsadece Biçok konuda ayrım yapar Ama bunu her yerde söylediği için insanlar dönüp bana baban neden seni ayırıyor hep dediğinde kötü oluyorum En azından akraba konu komşunun yanında böyle konuşmasa razıyım Sevilmediğimi biliyorum zaten Insanlar karşısında mahcup olup değersizleşmek beni güçsüz bırakıyor

Evet kırıldığını göstermek Bu konuda değilsadece Biçok konuda ayrım yapar Ama bunu her yerde söylediği için insanlar dönüp bana baban neden seni ayırıyor hep dediğinde kötü oluyorum En azından akraba konu komşunun yanında böyle konuşmasa razıyım Sevilmediğimi biliyorum zaten Insanlar karşısında mahcup olup değersizleşmek beni güçsüz bırakıyor
Naçizane önerim, bunu yapmayın ama babanıza böyle bir düşünceniz olduğunu ve yapmak istediğinizi söyleyip kırgınlığınızı dile getirin. Eğer makul ve konuşulabilir bilir bir yapısı varsa sizin gönlünüzü almak isteyecektir zaten.

Öncelikle abiniz de siz de mirastan eşit pay alırsınız, diyelim ki evi abinize devrettiler saklı pay için dava açarsınız çünkü o evde sizin de payınız var.

Kendi gönlüyle vermek istemediğini söylüyorsa nasıl alırım Paranın önemi yok Keşke sevseydi de ben ona baksaydım
Elden ayaktan düşürülmesinde Rabbim babanızı misal düşersede sevgili oğlu bakıversin ozaman da ilk akla gelen siz olacaksınız çünkü insan yükü ağır olur abinizin ilgilenmek ısteyeceğiını hiç sanmıyorum

X