• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MIRAS DUSERMI

Eger mal kadinin uzerine olursa ve babaniz olurse pay alamaz esiniz ama babanizin uzerine olursa malin yuzde 25i kadina kalir kalan kismi babanizin kac cocugu varsa bolunur ama kadinin ogluna kalmaz annesi oldugunde annesinin payi olan yuzde 25ten alabilir oda kadinin kac cocugu varsa o kadar bolunur
Cok tesekkur ederim.serefsizler.esimi kandirmislar .uvey annesi olurse sana %15 düser demisler.bilgiyi not ettim bir kenara.Allah razi olsun.4 milyari verdirttirmiycem o serefsizlere

Isin ozeti su.esime biz arastirdik.eger tapu esimin üvey kaynanasinin üzerinde olsa o vefat etse esime %15 düsermis.uvey annesinin dogurdugu oglunada %50 düsermis .ARASTIRMISLAR HUKUK BOYLEYMIS.ama ben her birinizin degerli yorumlarindan ögrendigim : esime zirnik dusmuyormus.nasil hukuk arastirmislar bunlar.Simdi esime 4 milyari verdirtmemek icin elimde net bilgi var.Allah adminde dahil bana destek olup bilgi veren hepinizden razi olsun.

Isin ozeti su.esime biz arastirdik.eger tapu esimin üvey kaynanasinin üzerinde olsa o vefat etse esime %15 düsermis.uvey annesinin dogurdugu oglunada %50 düsermis .ARASTIRMISLAR HUKUK BOYLEYMIS.ama ben her birinizin degerli yorumlarindan ögrendigim : esime zirnik dusmuyormus.nasil hukuk arastirmislar bunlar.Simdi esime 4 milyari verdirtmemek icin elimde net bilgiler var. Allah adminde dahil bana destek olup bilgi veren hepinizden razi olsun.

kv ölünce kv nin çocuklarının hepsi babaları farklı olsa bile kv nin mirasından pay alır ayrıca kp de alır
ama kv hayatta ise istediği gibi paylaştırabilir
Evet esimin uvey annesi oldugundan dolayi zirnik alamaz.nasil kandirmislar esimi %15 duser sana egerki uvey anne olurse.sen tapu parasini ver 4 milyar.%15 payin %50 yapim ama yurt disina gidip gelim once .igrenc bir sohbet.bunlar nasil bir karakter nasil asagilik insanlar yarabbim.canli diri insani nasilda öldurup hisse hesabi yapiyorlar.serefsizler

Tapu hem kv hem de kp ye ait olursa öyle bisey olur. Hem anadan hem de babadan miras kalmış oluyor. Size sadece babadan kalır
Allah razi olsun hepinizden.elimde artik saglam bilgiler var.iyiki bu site var.esimi bariz kandirmislar.tapunun yarisi kayin babamin uzerine duserse %15 hak oluyor.yazdiklarindan bir bilgim daha oldu.obur turlu zirnik alamiyor.%15 hikaye.iyi kandirmislar serefsizler

Avukatami gitmek ?? Kocam hayatda gelmez.toz kondurmuyor onlara.sıkıntım orda.gozunu acamiyorum.99 kisi esimi uyariyor o gidip 1 kisinin (uvey annesi) lafina inaniyor.bu kadar olamaz enayilik aptallik.ben miras mal istemiyorum.igrenc bir sekilde esimi pazar gunu aralarina alip millet daha hayattayken ölüm senaryolari yazmislar .kadin ölürse öz oglu %50 esim %15 alirmis.reziller.sen tapu icin 4 milyar ver.%50 yarisi senin %50 yarisi oz ogluma yapim demis .ama benim erkek kardesim beni ingiltereye cagiriyor (yillardir gitmemis simdi aklina geldi) vizede uzerimde tapu olmali demis.2 ayligina gidicem demis.o yuzden dondukten sonra yaparim uzerinize
Esiniz mal uzerinde hak sahibi olsun veya olmasin, tapu icin para vermek zorunda degil. Gerizekaliysa da gerizekaliliginin cezasini ceksin ama mustehak degil mi sizce de? Birakin versin ille verecekse,karismayin. Elbet gorur sonucu vay ben ne gerizekaliymisim der.

Bakin benim esimin de sacmasalak yatirimlari oldu her seferinde bir defa soyledim yapma diye. Dinlemedigi her seferinde zararli cikti. Akli basina simdi geldi artik her seyde fikrimi aliyor. Siz de oyle yapin,bir defa soyleyin baktiniz dinlemiyor mu birakin ne hali varsa gorsun

Esiniz mal uzerinde hak sahibi olsun veya olmasin, tapu icin para vermek zorunda degil. Gerizekaliysa da gerizekaliliginin cezasini ceksin ama mustehak degil mi sizce de? Birakin versin ille verecekse,karismayin. Elbet gorur sonucu vay ben ne gerizekaliymisim der.

Bakin benim esimin de sacmasalak yatirimlari oldu her seferinde bir defa soyledim yapma diye. Dinlemedigi her seferinde zararli cikti. Akli basina simdi geldi artik her seyde fikrimi aliyor. Siz de oyle yapin,bir defa soyleyin baktiniz dinlemiyor mu birakin ne hali varsa gorsun
Sonuna kadar direnecem ki bencede oyle olucak kazigi yiyecek oturucak.o zaman gorucek.99 kisi anlatiyor bak seni gercekten dusunseler nisan dugun burnundan getirmezdi.oz ogluna yaptiginin ceyregini sana yapmiyorlar.o tutuyor 1 kisinin lafindan etkileniyor.namusuna serefine yapilan her seyi yutuyor yaliyor.basit geliyot ona.ama yok esim efsunlanmis gibi ben atmam diyor seviyorum diyor.sasiriyor cevresi oz anasi degilki bu nasil baglilik duskunluk diye.oz oglu bu kadar duskun degil esinin lafindan cikmiyor.insanlar dedigimde esimin amcalari dayilari arkadaslari.evliligimde huzurumuzu bozmak icin 3 kisi ( uvey kaynanam oglu gelini ) surekli yeni plan oyunlarla esimin karsisina cikiyorlar.kurani bile kullaniyorlar yalanlarina.Allah yardimcim olsun.simdide bu tapu cikti basima

Sonuna kadar direnecem ki bencede oyle olucak kazigi yiyecek oturucak.o zaman gorucek.99 kisi anlatiyor bak seni gercekten dusunseler nisan dugun burnundan getirmezdi.oz ogluna yaptiginin ceyregini sana yapmiyorlar.ama yok esim efsunlanmis gibi ben atmam diyor seviyorum diyor.sasiriyor cevresi oz anasi degilki bu nasil baglilik duskunluk diye.oz oglu bu kadar duskun degil esinin lafindan cikmiyor.insanlar dedigimde esimin amcalari dayilari arkadaslari.evliligimde huzurumuzu bozmak icin 3 kisi ( uvey kaynanam oglu gelini ) surekli yeni plan oyunlarla esimin karsisina cikiyorlar.kurani bile kullaniyorlar yalanlarina.Allah yardimcim olsun.simdide bu tapu cikti basima
Ya iste sonuna kadar direnirseniz siz zararli cikarsiniz. Siz parayi verdirtmezsiniz,esinize miras dusmez sonra sizin yuzunuzden olur. Birakin versin parayi havasini alsin
Oz uvey konusunda size katilmiyorum. Esiniz 3 yasindan beri o kadini benimsemistir ki bu gayet normal. Oz annesini hic gorMemis ki? Haksizsiniz. Esiniz basiret sahibi olsaydi kendi ayaklari uzerinde durur,evliliginde sizi ve kendisini kimseye ezdirmez dimdik dururdu karsilarinda. Kusura bakmayin ama kimsenin sucu yok,esiniz kaz kafali

arkadaşlar da yazmış önce kayınpeder ölürse eşinize hiçbir şey kalmaz.
çünkü eşiniz babası üzerinden mirasçı olarak üvey annesinin mirasçısı değil.

KadinUvey kaynanam .esimin üvey annesi.esimin öz annesi vefat etti.esimin babasininda ve üvey annesinin (onunda kocasi vefat etmis )2.ci evliligi.kadininda ilk evliligindende oglu var.dert miras almak degil.esimden para kopartilmaya calisiyor.bir guzel kafalamislar esimi.tapu paranisinin bir kismini ver ben yurtdisina gidim gelim tapunun %50 si senin %50si diger oglumun.obur turlu ben ölürsem sana %15 duser ( dusmuyormus.konuya cevap yazan bir arkadastan ogrendim bu bilgiyi)ogluma %50 düser.ikna etmek icin igrenc bir sohbet degilde ne bu.Allah belalarini versin
ben olayla ilgili yorum yapmadim. Yapmak da istemiyorum. Sadece cevap verdigim arkadas uvey kv'nin baskasindan olan cocuguna miras dusmeyecegini soylemis ancak tapu kendisinde kalirsa o cocugu da pay alir. Anneden miras kalir dedim.

Tesekk
ben olayla ilgili yorum yapmadim. Yapmak da istemiyorum. Sadece cevap verdigim arkadas uvey kv'nin baskasindan olan cocuguna miras dusmeyecegini soylemis ancak tapu kendisinde kalirsa o cocugu da pay alir. Anneden miras kalir dedim.
Tesekkur ederim yinede .kayinbabami aradim.yapilan igrenc plani anlattim.adamin haberi bile yokmus.tek mucadelem evimin rizki nafakasi o hainlere gitmesin.tekrar tesekkur ederim bilgi icin

Kadin kabul etmiyor.kendi uzerine olsun istiyor.yillardir esimi somurduler.esim onun oglunun dugununu yapti.esim evlenirken 1 kurus yardim yapmadi uvey kardesi.defalarca gozunu acmaya calistim.bak dedim bir tek sen kardesiz diyorsun onlar oyle dusunmuyorlar.ama yok .beynini iyi yikamislar.biz aileyiz laflariyla kandiriyorlar.tek tarafli bir fedakarlik

Kadın yurtdışı için istiyomuş sözde. Ama üzerine mal mülkten çok bankada parası o hesaptada hareket olması gerek.
Evin tapusu yarı onun yarı kpin olunca yine onun.
Birde yaşı varsa ki vardır yurtdışı gidiş için davet kafi. Bu mal mülk para pul olayları daha çok gençler için hani gelirse dönsün ülkesine kalmasın burda diye

Allah razi olsun.esim uvey diye yapmadigini birakmadi.dugun nisan hersey burnundn geldi.kendi dogurdugu 2 ogluna tam bir anne fedakarligi yapti.ne diyim Allah goruyor.kimsenin hakki kimsede kalmaz

karı koca bu işlere hiç bulaşmayın ne beş kuruş verin ne bir kuruş mal bekleyin. madem faydalarını görmediniz iki gün sonra yarısını üzerinize yaptıklarında bi de yıllarca konuşmayacağı ne malum.. biz bilmeyiz nasıl biliyorsanız öyle yapın diyin çekilin kenara benden tavsiye..

anladığım kadarıyla kayınvalidenizin de kayınpederinizin de başka evliliklerden birer çocuğu daha var. eşinizin kardeşi ise ortak çocuk. toplam 4 çocuk var sanırım. tapu kayınvalidenizin üzerine olursa kayınpederiniz kayınvalidenizden önce öldüğü takdirde eşiniz kayınvalidenizin mirasçısı olmadığı için ona hiçbirşey kalmayacaktır. kayınvalidenizin çocukları paylaşacaktır evin mülkiyetini, ama eğer kayınpeder o sırada sağğ olursa o evin %50sine hak kazanacak, onun ölümü ile de %50 payı hayattaki çocuklarına bölünecektir. kayınpederinizin üzerine olursa onun evlilik dışı çocuğuna eşinize ve eşinizin bu evlilikten olan kardeşine eşit miras payı kalır. ama yine %50 pay eşe ait olduğundan %50'yi kayınvalideniz, alır üç kardeş %50'yi bölüşürler. tapuyu eşinizin üzerine yaparlarsa ikisinden birinin ölümü halinde onların yasal mirasçıları eşinize tenkis davası açıp yine de paylarını isteyebilirler. bence eşinizin üzerine yapılmasın. sağlığında tüm çocuklarına hak dağıtmıyorsa birine verilen tapu zaten muvazaa ile mal kaçırmadır dava ile iptal edilebilir sonradan, başınız ağrır. 4000 lira ödemiş olması onu hak sahibi yapmaz.
bu arada ingiltere vizesi alırken davet mektubu ile bile gidiyor olsa eğer düzenli bir işi veya sürekli kazancı yoksa tapu ve araç ruhsatlarını da kabul ediyorlar ekonomik garanti olarak.
İçtihadı birleştirme kararı tadında bir cevap olmuş ağzınıza ellerinize sağlık :D

karı koca bu işlere hiç bulaşmayın ne beş kuruş verin ne bir kuruş mal bekleyin. madem faydalarını görmediniz iki gün sonra yarısını üzerinize yaptıklarında bi de yıllarca konuşmayacağı ne malum.. biz bilmeyiz nasıl biliyorsanız öyle yapın diyin çekilin kenara benden tavsiye..
Esim tek suclu.utanmiyor.onlarla planlarini kabul ediyor.kayinbabamin diger oglunun hakkina giriyorlar.o ev kayinbabamin parasiyla alindi.Allah burunlarindan getirir.kayinbabama anlattim.haberi bile yok adamin.pislikler serefsizler.Allah ayaklarina dolasin tum hainliklerini

Bir gram hisse istemiyorum.hayir gelmez zaten.

Back
X