Merhabalar,
İki amcamdan biri vefat etmiş. E-devletten adıma açılan davalarda gördüm, mirasçı olmuşum. Davacı amcamın eşi. Benimle birlikte diğer kız kardeşim ve rahmetli olan babamda mirasçı görülüyor. Karar verilmiş ve dava türü mirasçılık belgesi istemi olarak görülmekte.(Yani veraseti ilamını almışlar?)
Beş kardeşiz, sadece evli olan iki kız kardeşe(kardeşim ve ben) ve rahmetli olan babama miras kalmış görülüyor.Acaba neden böyle görülmekte? Oysa 12 yaşında bir kardeşim ve reşit iki abim daha var. Ayrıca rahmetli olan babamın isminin geçmesini (ki yanında vefat vb. durum ibareside yok)anlayamadık. Kız kardeşim başka şehirde ben İstanbuldayım. İkimizde hamileyiz :) Dolayısıyla ne yapacağımızı bilmez halde kaldık.
Bize ne kalmış, borç harç var mı, payımız ne kadar bunları nasıl öğrenebiliriz? Bizde şahsen mirasçılık belgesi için başvuruda mı bulunmalıyız? Ayrıca amcamın eşi bizden malları kaçıracak gibi görünüyor. Öğrendiğimize göre yaşadıkları ilde gayrimenkul ve bankada ufak bir miktar para mevcutmuş. Bunların paylaşımını yüz yüze gelmeden nasıl halledebiliriz?
Ayrıca zamanında dedem, yani amcalarımın ve babamın babası vefat ettiğinde amcalar babamdan imza alarak dedemin gayrimenkulllerini kendi üzerlerine yapmış, yetmemiş müteahhide vermiş apartman dikmiş birde bunları satmışlar. Halbuki o dönemde babamın imza yetkisi yoktu, vasisi ağabeyimdi. Burada yaptıkları sahtecilik yüzünden yine aynı sahteciliği yapacaklarını düşünmekteyiz. Buna karşı önlemimizi nasıl alabiliriz? Ya tedbir koydurmalıyız (ki amcanın sahip olduğu gayrimenkul ve diğer varlıklar hakkında hiç bir bilgimiz bulunmamakta), yada bu mirastan bir an önce payımızı almalıyız diye düşünüyorum.
Konular hakkında görüşlerinizi rica ederim...