Miras hukuku hakkinda

pinaris

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
777
533
103
45
Muğla
Arkadaslar merhaba konu esimin mirasi.anne ve babasi vefat etti.bugun erkek kardesinden mesaj geldi esimden imza istiyor vergi borcunu odeyip tapulari boldurecekmis.esim ben sana imza yollmamam gerekirse geleyim ben atayim dedi aramiz 24 saatlik bir mesafe .esimin guvenmeme sebebi daha oncede veraset ilami icin imza gerekiyor diye esimi kandirmaya calismasi.
Simdi esim gitmeden imza atmadan birseyler yapilabilirmi.imzayi whatsapptan yollamasimi mantiklimi?
Bu odeme ve vergi borcu varsa eger oturdugumuz ilcede yapilamazmi hepinize tesekkur ederim.sevgiler

vefat eden kişi hangi şehirdeyse o şehrin vergi dairesinde veraset vergisi ödeniyor.
annemin edirnede evi vardı, onun veraseti için vergiyi istanbulda ödedik.
keza eşiniz gitmeden vergi dairesinde zaten işlem yapmak istemezler diye düşünüyorum. ben tek varisim ancak o dönem gördüğüm örneklerde hep kardeşler birlikte hallediyordu işlerini.
eşinizin gitmesi en mantıklısı.

Arkadaslar merhaba konu esimin mirasi.anne ve babasi vefat etti.bugun erkek kardesinden mesaj geldi esimden imza istiyor vergi borcunu odeyip tapulari boldurecekmis.esim ben sana imza yollmamam gerekirse geleyim ben atayim dedi aramiz 24 saatlik bir mesafe .esimin guvenmeme sebebi daha oncede veraset ilami icin imza gerekiyor diye esimi kandirmaya calismasi.
Simdi esim gitmeden imza atmadan birseyler yapilabilirmi.imzayi whatsapptan yollamasimi mantiklimi?
Bu odeme ve vergi borcu varsa eger oturdugumuz ilcede yapilamazmi hepinize tesekkur ederim.sevgiler
Eşiniz imza vermeden hiçbirşey yapamaz.

herkesın ayrı ayrı ımzası sart ,esınız olmadan onun yerıne ımza veremez, hele hele whatsaapdan ımza falan gonderılmez... esınız bızzat noterden onaylatılmıs ıslak ımza veya ımza sirküsünün aslı gıbıdır belgesı olmadan onu kardesıne ptt ıle gondermeden , adına hıcbır ıslem yapılamaz

esınız kendısı gıtsın nereye ımza atılacaksa...

Boyle bir vergi borcu cikmasi olasilik dahilinde o zaman.peki borcu odeyince tapu alacakmi

İmza o şekilde verilmez. Bir dümen döndüğü belli. İmza vermek demek noterden imza yetkisi vermek demektir. O kardeş eşiniz yerine imza atar. Kendi imzasıdır ama eşiniz atmış hükmündedir. Yani belge üzerinde o kardeşin iki imzası olur biri eşiniz yerinedir. Fotoğrafla imza istemenin niyeti göster bakayım imzan nasıl senin yerine sahte imza atacağım demektir. Veya kopyala yapıştır bir numaralar yapıp eşiniz o belgenin altına imza atmış gibi yapacaktır.

Boyle bir vergi borcu cikmasi olasilik dahilinde o zaman.peki borcu odeyince tapu alacakmi

mirası alabilmeniz için veraset vergisi ödemeniz gerekiyor. elinize geçecek para, taşınır ve taşınmazların değerleri oranında bir vergi tutarı çıkıyor ve o ödemeyi yapmadan bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapma şansınız yok.

gecen hafta bende mecburen abimin imzasini taklit ettim bu islem icin taklit etmeyip oylesine bir imzada atsam kimse pesine dusmezdi istedigi imzayla tasinmazi falan satamaz sadece vergilerini odemeniz icin
satabilmesi icin vekalet vermeniz gerekir noterden o ayri bir islem

Öyle whatsapptan imza falan olmaz ki eşiniz gönderse de birşey yapamaz yani onunla öyle olsa kimse vekalet vermez sosyal medyadan imza yollardı olur mu hiç öyle şey daha önce nasıl öyle kandırdı anlamadım. Miras durumunda kardeşler toplanır borç neyse o belirlenir verilir tapuda bölünme falan da o şekilde avukatla yapılır tek başına kardeşi yapamaz zaten vekalet vermedikçe imkansız eşiniz gitsin halledilsin bütün mirasla ilgili işlemler

Daha önce sizi dolandırmaya çalışan birine imza yollamayın. Bir avukata danışmadınız mı

mirası alabilmeniz için veraset vergisi ödemeniz gerekiyor. elinize geçecek para, taşınır ve taşınmazların değerleri oranında bir vergi tutarı çıkıyor ve o ödemeyi yapmadan bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapma şansınız yok.
Vefat tarihinden sonra ne kadar zamanimiz var biliyormusunuz.ve internetten odenebilir diyorlar dogrumu

Öyle whatsapptan imza falan olmaz ki eşiniz gönderse de birşey yapamaz yani onunla öyle olsa kimse vekalet vermez sosyal medyadan imza yollardı olur mu hiç öyle şey daha önce nasıl öyle kandırdı anlamadım. Miras durumunda kardeşler toplanır borç neyse o belirlenir verilir tapuda bölünme falan da o şekilde avukatla yapılır tek başına kardeşi yapamaz zaten vekalet vermedikçe imkansız eşiniz gitsin halledilsin bütün mirasla ilgili işlemler
Gitsemde para odemezler mallari sozde bolusup ekip bicmeye devam edecekler diyor

Vefat tarihinden sonra ne kadar zamanimiz var biliyormusunuz.ve internetten odenebilir diyorlar dogrumu

veraset ilamı çıktıktan sonra yapılabiliyor bu vergi ödeme işi. ben çok beklememiştim, 1 ay içerisinde halletmiştim. zaman geçktikçe belge toparlamak zorlaşıyor.
internetten ödendiğini sanmıyorum, zira bire bir görmek istiyorlar varisleri.
böyle bir durum varsa yol 3 gün de olsa gitmesi mantıklı. sanırım siz o yolu gitmeden halledilsin istiyorsunuz.

veraset ilamı çıktıktan sonra yapılabiliyor bu vergi ödeme işi. ben çok beklememiştim, 1 ay içerisinde halletmiştim. zaman geçktikçe belge toparlamak zorlaşıyor.
internetten ödendiğini sanmıyorum, zira bire bir görmek istiyorlar varisleri.
böyle bir durum varsa yol 3 gün de olsa gitmesi mantıklı. sanırım siz o yolu gitmeden halledilsin istiyorsunuz.
Evet buyuk bir miktar yok zaten onuda nakit istiyor esim ama vermezler diyor

Back
X