- 17 Aralık 2015
- 27.103
- 49.555
- 598
babannemin cocuklarindan biri aydindatüm varisler aynı şehirde misiniz peki ? burada kardeşler farklı şehirlerde oturuyor çünkü.
ben ve annem ankarada abim mersinde
diger 3 varis antalyada
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
babannemin cocuklarindan biri aydindatüm varisler aynı şehirde misiniz peki ? burada kardeşler farklı şehirlerde oturuyor çünkü.
babannemin cocuklarindan biri aydinda
ben ve annem ankarada abim mersinde
diger 3 varis antalyada
Bizde oyle yapalim nereye basvurmam gerek
ha tabi su durum var bizde kimse gorusmedigi icin her cocugu zamaninda ayri ayri veraset belgesi aldihıı bilemedim. ben tek olduğumdan öyle karmaşık olmadı işlerim. sadece işte o süreçte memurlarla konuşurken hep "siz şanslısınız, çok varis olunca herkesin toplanıp gelmesi zor oluyor" diyorlardı hep bana.
ha tabi su durum var bizde kimse gorusmedigi icin her cocugu zamaninda ayri ayri veraset belgesi aldi
muhtemelen konudaki abide veraset var isleri bir elden yurtmeye caliyor sanirim
konu sahibi bayanin esi once gidip veraset ilani cikarmali bu islere baslamadan
ancak izalei şuyu davasi acarsa davalilar itiraz etmezse mahkeme yoluyla satilir obur turlu vekalet vermeden kimse kimsenin payini bir imzayla satamaz yani konu sahibi bayanin bu konuda korkusu yersizhee tabi herkesin veraset ilamında herkesin adı yer almalı. olabiliyorsa ayrı veraseti olmalı. ama gene de satışta bir hak sahibi razı olmazsa satamazlar.
ancak izalei şuyu davasi acarsa davalilar itiraz etmezse mahkeme yoluyla satilir obur turlu vekalet vermeden kimse kimsenin payini bir imzayla satamaz yani konu sahibi bayanin bu konuda korkusu yersiz
ben babamin veraset borcunu odemeye giderken vekaleti verdim ordaki memur vekalete gerek yoktu burda kimse imzayi kim atti diye sormuyo dedi
1 hafta sonra babaannem icin olan veraset harci beyani verirken vekaleti hic katmadim kendim imzaladim cidden kimsede annen nerde abin nerde demedi
cunku satis yapmiyorum sonucta borcum varmi onu odeyecegim diyorum kim durduk yere gitsinde birinin borcunu sorsun yani![]()
aynen bu islerle ugrasmayinca cidden fransiz kaliniyo cok karisik bu varisli miras isleri hele varisler arasinda guven problemi varsabence konu sahibi arkadaş zaten süreçle ilgili tamamen fransız. en temizi yaşadığı yerdeki vergi dairesinde ilgili memurdan detaylı bilgi alsın. :)
benden bankadaki tutar için hesabı kanıtlar bir dekont/belge istemişlerdi.Veraset beyannamesinde varislerin imzası olursa tek kişi gidip verebilir.
Ben öyle yaptım.
Gayreminkul mallar için, ölüm tarihi itibariyle verilen son emlak beyanı isteniyor. Belediyeden onaylı olacak. Ancak ondan sonra gayrimenku malın bölünmesi için belediyeye gidiyorsunuz.
Menkul (bankadaki paralar) mallar için herhangi bir şey istemediler. Ancak parayı çekmek için tüm varisleri istiyor banka.
Eşinizin gitmesi lazım. güvenmemekte haklı eşinizArkadaslar merhaba konu esimin mirasi.anne ve babasi vefat etti.bugun erkek kardesinden mesaj geldi esimden imza istiyor vergi borcunu odeyip tapulari boldurecekmis.esim ben sana imza yollmamam gerekirse geleyim ben atayim dedi aramiz 24 saatlik bir mesafe .esimin guvenmeme sebebi daha oncede veraset ilami icin imza gerekiyor diye esimi kandirmaya calismasi.
Simdi esim gitmeden imza atmadan birseyler yapilabilirmi.imzayi whatsapptan yollamasimi mantiklimi?
Bu odeme ve vergi borcu varsa eger oturdugumuz ilcede yapilamazmi hepinize tesekkur ederim.sevgiler
Başınıza iş alırsınız, aman dikkatOyle dusunuyoruz
benden bankadaki tutar için hesabı kanıtlar bir dekont/belge istemişlerdi.
Benden istemediler ama gayrimenkul için belediyeden beyanname (onaylı) örneği istediler.