Miras meselesi çok kararsızım lütfen yardım?

Tikabasa

👨‍👩‍👦
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
6.632
7.373
398
İst
mrb arkadaslar.
anlatacağım konuda çok ikilemde kaldım.yanlışmı düşünüyorum haklımıyım lütfen yorum yapın..

biz 2 kardeşiz.ben gecen sene abim ise 2 sene önce evlendi.benim evim kira değil kaynanamla oturuyoruz.abim ise kirada fakat kiralarını annemler ödüyolar şöyleki;

babamın üzerine bir ev var.şuan kirada onun kirasını abim alıyor.
abim nişanlıyken annemler abime ve yengeme o ev satılacak o parayla size ev alınacak dediler.fakat ben o zamanlar evli değildim.

şimdi aradan zaman geçti.ev almak istiyorlar bende ev almak, ayrı eve çıkmak istiyorum.o evi yani babamın evini satın almak istiyorum.başkası satın alacagına ben almak istiyorum.
fakat düşünüyorumda benimde o evde hakkım var.20 sene o evde oturduk.bende çalıştım eve ekmek getirdim.annemle bir olup abimin borçlarını ödedik.nice şeylere katlandık.benım o evde hakkım yokmu?
sırf baştan öyle dediler diye neden bu ayrımcılık.ben evın satılıp 2'ye bölünmesinden yanayım.mesela ev 80 mılyar 40-40 olacak ben abıme 40 mılyar verecgım.oda peşin fiyatına ev almış olacak.bende ev sahibi olmuş olacagım.
annem ve babm evı benım almamı istiyorlar fakat huzurlukluk cıkmasın dıye baştan böyle dedik diye henüz söylemedıler nevı benım alacagımı yada 2ye bölünme mevzusunu..

ben bu konuda abımle konuşup daha annem babam ölmeden sanki mirasa düşmüşüm izlenimi vermek istemıyorum.aramıızn kötu olmasını ıstemıyorum..

sizce annemlermı konuşmalı önce onlarla? ben hak istemekle haksızmııym?

Bence sonuna kadar haklısınız.
Önce ailenizle konuşun çünkü ev onların mülkü.
Daha sonra duruma göre ya aileniz ya da siz abinizle görüşürsünüz

Şimdi annen baban kendilerine ait bir evde oturuyor
oturmadıkları evi kiraya vermişler
kirayı abin alıyor
eğer durum böyle ise kirada evi abine bırak
Allah gecinden versin annenlerin vefatı durumunda da kalan evde senin olsun
hem abin tek evin hakkına düşen yarı hissesiyle belki istediği evi alamayacak
ayrıca zamanında bir söz vermişler buna karşın senin en ufak bir sözünde -haklı dahi olsan- gönül kırıklığı olabilir

annemlerin şimdiki oturdugu ev ancak ve ancak ailem öldükten sonra benım olabılır
benım ise şimdi ihtiyacım var.
ayrıcada ev 2ye bölündüğünde onlar peşin alacaklar evi 20 mılyarda peşinatları var zaten. yanı bende onla peşin ev sahibi olacagız.ayrıca doğru söylemişsin çok üstüne düşmek istemiyorum gönül kırıklığı olmasın..

bencede haklısın sonuna kadar..
abinlede konus bunda yok miras filan düşünme
o evde senin de hakkın var ama umarım abin razı olur neticede yengende
huysuzluk yapabilir

canım daha annen baban hayattayken böyle birşey yaparsan miras peşine düşmüş izlenimi vericeksin.illaki o evi istiyorsan toplam parayı verin alın.(tabi durumunuz varsa)
şu an o evle alakalı bir hak iddia etmeniz bence çok yanlış.anne-baba ne zaman vefat eder(allah uzun ömür versin de)ondan sonra sizin hakkınız olur orası.

benim ağrıma giden ben neden toplam parayı verip alıyorum da abim peşin fiyatına ev alıyor hiç zorlanmadan.bu ev satılıp ordan peşin paraya ev alacaklar.hiç kredi falan ödemeyecekler.

ben çok borç ödedim ailem yenı düğünden çıktığı için bana pek bişey yapamadılar abimin mobilya borcunu ödediler.
onlara hiç borç kalmadı.üstüne üstlük 2 sene kira aldılar.benim bi yerlerımden terler aktı..
şimdi neden abim hazıra konuyorda ben didim didim borç ödeyip evi satın alayım.. gücüme giden bu...

bence de gayet mantıklı...
bi arkadas o ev abinin olsun sende ilerde diğerini alırsın demiş ama katılmıyorum, kendi evine çıkmak için annenin babanın ölmesini mi bekliyeceksin (allah gecinden versin). asıl bu durumda olay çirkinleşiyo, miras derdine dönüşüyo. kaynanayla oturmak da kolay değilki sonucta...

haklısın, nedense genelde hep yükü koızlar çeker, mal mülk erkeğe kalır, ne saçma.

benimde arkadaşım kredi çekmiş kardeşine ev almışlar bütün borcu kıza ödetiyorlar sinir oluyorum onlarada. ayyy çok dolmuşum

bence siz konuşmayın abinizle ailenize bırakın herşeyi ailenize de tekrar konusunu açmayın
sonuçta sizde evlatsınız nolursa olsun orta yolu bulmaları gerekir
ha abinize verirlerse evi sizi pek tınlamazlarsa da neyin ne olduğunu görmüş olursunuz Allah büyük biraz daha sabrederseniz kimseye tenezzül etmeden yine alırsınız ev

Son düzenleme:
annen baban abinle konuşabilir ama büyük ihtimalle aranız abinle açılır gibime geliyor
yani önceden verilmiş bir söz var
aslında asıl hatalı annen baban.neden böyle bir söz vermişler ki.sen de onların evladısın seninde hakkını gözetmeleri lazım
şimdi evi satıp parayı bölüştüreceğiz yada evin yarı parasını alıp kızkardeşine satıcağız derlerse mutlaka sorun çıkacaktır

KIZLAR BU HAFTA ANNEME GİDECEĞİM.BU KONUYU HİÇ AÇMAYACAĞIM.KENDISI AÇARSA KONUŞURUM.
abımle ben değil ailem konuşsun daha ii olur.

bakalım ne olacak bu hafta...

Bencede haklısınız ama siz evin tüm parasını verip alırsanız allah gecinden versin ananeniz babamız olmuyunca abiniz diğer evdende hak alcak buda yanlış bence bir arkadaş verin demiş ama diğer evdende alcak abisi sonra buda var

canım aynı durum benim başımdada var,yalnız biraz farklı.kaynanam zamanında görümcemle eşime ayrı ev almış,biz evlendik başka yerde yaşıyoruz,görümcem kendi evinde yaşıyor,eşimin evi kiraya verildi kirasını kaynanam alıyor,bizse burada kiraya çıktık.o halde neden kirayı biz almıyoruz dimi,eşimde bişey demiyor.ben biraz kurcalıyım dedim,görümcem kendini psikopata bağladı,başlamadan sustum,canım çaresini bulursan banada söyle.

mrb arkadaşlar benim meselem çözüldü.

ev satılıp 2 ye bölünecek.
evi ben satın alıcam.
evın yarı parasını abıme ben verip evi satın almış olucam..

annem konuşmuş abımle.
abim bişey dememiş evet tekerlegınde hakkı var orda demiş.

gözünüz aydın hayırlı olsun

Son düzenleme:

tabiki de hakkınız var yeni mi anlamış abiniz?
buradda suç hem anne babanızda hem abinizde
sesiniz çıkmasaydı afiyetle yiyecekti hakkınızı abiiz anne babanız da göz yumacaktı
iyiy yapmışsınız siz hem kızsınız hem küçükmüşsünüz, bırakmayaın hakkınızı alın. abiniz çalışır kazanır ev parasının üstünü tamamlar.

tekerlek deyince bi an şaşırdım sonra baktımki kullanıcı adınmış cnm
evet iyi düşünmüş abinde
o evde seninde hakkın var bizdede mesela 2 abim var biri evli ev aldı eşya aldı babam diğerinede alacakalr banada oturdukları evi üzerime yapacakalr aslında ev parası vermek istiyorlar ama eşim gururludur kadın parası yemem ben die bir kuralı vardr ne çalıştırır nede ailemden para almama izin verir babamda madem öyle bu evi üzerine yaparız dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…